Weishaupt WTS-F2 síkkollektor tetőre építhető rendszer Weishaupt WTS-F1 napkollektorok tetőbe építhető rendszer Weishaupt WTS-F2 síkkollektor lapostetőre szerelhető rendszer
 
Weishaupt WTS szolárrendszer
3 termék

A Weishaupt napkollektorok a kondenzációs rendszerek és hőszivattyúk ideális kiegészítője. Robusztus kialakításúak, lépésálló felületűek és időjárásállók. Mind melegvíz-készítéshez, mind fűtésrásegítésként hőellátás támogatására kiválóan alkalmasak. Alkalmazásával megtakarítható a melegvízkészítésre fordított éves tüzelőanyagfogyasztás akár 60, fűtésrásegítésnél az éves fűtési tüzelőanyagfelhasználás akár 30%-a.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
hajdu napkollektorok
 
hajdu napkollektorok

Az M5-210 síkkollektorok 12 db 8 mm átmérőjű vörösréz abszorber csövet és szelektív bevonatú, egy darabból álló (monolit) abszorber lemezt tartalmaznak. Az abszorber lemez 0,5 mm vastag alumínium lemez, amely ultrahang-hegesztéssel van rögzítve a csövekhez, ezáltal biztosítva a jó hőátvitelt. A VTS vákuumcsöves kollektorok 1,5 m hosszú, 47 mm átmérőjű vákuumcsövekből állnak. A csövek két koncentrikus üvegcsövet tartalmaznak. A két cső között lévő vákuum biztosítja a rendkívül jó szigetelést. A belső cső tartalmazza a napsugárzást elnyelő szelektív bevonatot, réz abszorber lemezt és U-alakú rézcsövet, amelyben közvetlenül a fagyálló-víz keverék kering. A kollektorok 12 és 16 csöves kivitelben rendelhetők.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
hajdu napenergia hasznosító rendszerek
 
hajdu napenergia hasznosító rendszerek

A napkollektor a napsugárzást elnyeli, hővé alakítja, a hőt pedig átadja a benne áramló fagyálló folyadéknak. A kollektorok abszorber felülete különleges szelektív bevonattal rendelkezik, ami magas hatásfokot, jó hőállóságot és hosszú élettartamot eredményez; valamint nem tartalmaz feketekrómot, ami erősen környezetszennyező. A kollektorban lévő folyadék a szivattyú segítségével jut el a forróvíztárolóba, és a hőcserélőn keresztül adja át a nap energiáját. A rendszer működését a szolár szabályozó folyamatosan felügyeli, és az érzékelőkkel mért hőmérsékletek függvényében indítja, illetve állítja le a szivattyút. A HAJDU Zrt. által forgalomba hozott szolár rendszerek kiegészíthetőek a tárolóba beépíthető villamos pótfűtéssel vagy központi fűtés rásegítéssel. A HAJDU - a napkollektorokon kívül - biztosítja a rendszer működtetéséhez szükséges többi elemet is (tároló, szolárszabályozó, tágulási tartály, stb.). A napenergiával biztosítható részesedés ezekkel a készülékekkel - vízmelegítés esetén - éves szinten 70–80%.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kairos MACC napkollektoros rendszerek Kairos napkollektorok Kairos tárolók szolár rendszerekhez
 
Ariston napkollektoros rendszerek
3 termék

Sokoldalú, napenergián alapuló fűtőrendszer elemek és megoldások, melyek tökéletesen egybeépíthetők a meglévő rendszerekkel és egyszerűen telepíthetők. Egy megfelelő méretű napkollektoros rendszer az éves energiaköltséget akár 70%-kal is csökkentheti.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Glycunic Solar EX koncentrátum és készre kevert hőközlő folyadék
 
Glycunic Solar EX hőközlő koncentrátum és készre kevert folyadék

A Glycunic® Solar EX alacsony toxicitású propilén glikol alapú – nem mérgező, környezetbarát, biológiailag lebontható – hőközlő folyadék koncentrátum, minden napkollektoros alkalmazáshoz A Glycunic® Solar EX szerves sav inhibitor technológiát alkalmaz. Mentes mindenféle nitrittől, amintól, foszfáttól, boráttól és szilikáttól. A Glycunic® Solar EX a BS EN 12976 és BS 5918 követelményeinek megfelelő napelemes berendezésekben használható.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A napkollektor olyan épületgépészeti berendezés, amely a napsugárzás felhasználásával állít elő fűtésre, fűtés rásegítésre és melegvíz készítésre használható hőenergiát. Ez különbözteti meg a napelemtől, amely elektromos áramot állít elő. A napenergia ingyen rendelkezésre álló megújuló energiaforrás, hasznosítása nem környezetszennyező. A fototermikus rendszer tavasszal és ősszel, az átmeneti időszakban, valamint télen leggyakrabban kisegítő fűtésre alkalmas. Segítségével a használati melegvíz egész évben biztosítható, és ezen kívül medencefűtésre is használható. A napkollektorok elhelyezése a délkeleti, déli, délnyugati tájolású ferde tetőkön (lapostetők esetében állványon, szerelőkereten) a legkedvezőbb.

Szerkezetét és működésiét tekintve alapvetően három típus különböztethető meg: a folyékony hőhordozó közeggel működő síkkollektor, és vákuumcsöves kollektor, valamint a levegős kollektor (légkollektor). A szolár folyadék, mint hőcserélő közeg, jellemzően víz, fagyálló folyadék és egyéb adalékok elegye. A fekete kollektor (abszorber) elnyeli a berendezésre érkező közvetlen vagy szórt napfényt, szelektív bevonat esetén nagyobb hatásfokkal. Az elnyelt hő felmelegíti a napkollektor csöveiben keringő folyadékot, mely azután szivattyú segítségével jut el egy hőcserélőig. A napkollektor rendszerek teljesen automatikusan üzemelnek. A rendszer általános elemei a kollektor, a szivattyús szoláris szerelési egység, a szabályozó és a (puffer, melegvíz, kombi) tároló. Egy helytakarékos és egyszerű beszerelésű napkollektor altípus a tartályos berendezés, ahol a napkollektor és a tartály egybe van építve.

A síkkolektorok eredményesebben hasznosítják a meredek szögből érkező sugarakat, ezért nyáron és a déli órákban hatékonyabbak. A vákuumcsöves kollektorok télen, valamint az év bármely szakában, a ferde szögben érkező napsugarakat és a szórt napfényt is jobban hasznosítják. A levegős napkollektorok szintén alkalmasak fűtésre, de akár melegvíz előállítására is. Az ilyen rendszer kiépítése nagyon egyszerű, gazdaságos, és nincs kitéve fagyveszélynek. A helyiség levegője közvetlenül, közvetítő közeg közbeiktatása nélkül melegszik fel.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...