HAJDU Zrt. napkollektorai

Az M4-200 síkkollektorok 10 db abszorber csőből és szelektív bevonatú, egy darabból álló (monolit) abszorber lemezből készülnek. Az abszorber lemez 0,5 mm vastag alumínium lemez, amely lézerhegesztéssel van rögzítve a csövekhez, ezáltal biztosítva a jó hőátvitelt. A kollektor szigetelése 40mm vastag, kőzetgyapotból készül, amely nemcsak hátul, hanem oldalt is biztosítja a hőszigetelést és javítja a kollektor merevségét. A kollektor fedése 3 mm vastag hőkezelt üveg. Az üveg tömítése háromszoros: EPDM tömítés, szilikon gél és rugalmas rögzítő/leszorító lemez. A kollektor ház és hátlap eloxált alumínium.
A VTN vákuumcsöves kollektorok 1,5 m hosszú, 47 mm átmérőjű vákuumcsövekből állnak. A csövek két koncentrikus üvegcsövet tartalmaznak. A két cső között lévő vákuum biztosítja a rendkívül jó szigetelést. A belső cső tartalmazza a napsugárzást elnyelő szelektív bevonatot, alumínium lemezt és U alakú rézcsövet, amelyben közvetlenül a fagyálló-víz keverék kering. A kollektorok 12 és 16 csöves kivitelben rendelhetők. A kollektorok hatásfokát fokozza a csövek mögött elhelyezett alumínium parabolikus fényvisszaverő lemez, amely a csövekre koncentrálja a napsugárzást.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Stiebel Eltron napkollektoros rendszerek
3 termék

Nagyteljesítményű síkkollektorok tetősík feletti szereléshez és tetősíkba integrálható kivitelben.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Vaillant auroTHERM sík napkollektor

A Vaillant sík napkollektorai négyféle variációban léteznek: az auroTHERM plus VFK 155 és auroTHERM VFK 145 függőleges és vízszintes elrendezésű, a nyomás alatt működő szolár rendszerekhez. A szintén kétféle elrendezésű auroTHERM classic VFK 135 drainback kollektorok kimondottan a visszafolyó rendszerű szolár rendszerek számára lettek kifejlesztve. Az auroTHERM pro VFK 125 pedig elsősorban a projekt alkalmazások speciális terméke.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Weishaupt WTS szolárrendszer
3 termék

A Weishaupt napkollektorok a kondenzációs rendszerek és hőszivattyúk ideális kiegészítője. Robusztus kialakításúak és időjárásállók. Mind melegvíz-készítéshez, mind fűtésrásegítésként hőellátás támogatására kiválóan alkalmasak. Fűtésrásegítő / melegvízkészítő kombinált berendezéssel az éves tüzelőanyag-fogyasztás akár 30%-a is megtakarítható.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
HAJDU Zrt. napenergia hasznosító rendszerei

A napkollektor a napsugárzást elnyeli, hővé alakítja, a hőt pedig átadja a benne áramló fagyálló folyadéknak. A kollektorok abszorber felülete különleges szelektív bevonattal rendelkezik, ami magas hatásfokot, jó hőállóságot és hosszú élettartamot eredményez; valamint nem tartalmaz feketekrómot, ami erősen környezetszennyező. A kollektorban lévő folyadék a szivattyú segítségével jut el a forróvíztárolóba, és a hőcserélőn keresztül adja át a nap energiáját. A rendszer működését a szolár szabályozó folyamatosan felügyeli, és az érzékelőkkel mért hőmérsékletek függvényében indítja, illetve állítja le a szivattyút. A HAJDU által forgalomba hozott szolár rendszerek kiegészíthetőek a tárolóba beépíthető villamos pótfűtéssel vagy központi fűtés rásegítéssel. A HAJDU - a napkollektorokon kívül - biztosítja a rendszer működtetéséhez szükséges többi elemet is (tároló, szolárszabályozó, tágulási tartály, stb.). A napenergiával biztosítható részesedés ezekkel a készülékekkel - vízmelegítés esetén - éves szinten 70–80%.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Saunier Duval HelioSet 3 DB szolárrendszer

Síkkollektoros drain-back rendszer használati melegvíz készítésre. A drain-back rendszer lényege, hogy csak akkor van folyadék a kollektorban és az épületen kívüli csővezetékben, amikor a szolár kör működik. Ha a tároló nem tud hőt fogadni, ha nem működik a szivattyú, ha a szabályozó azt nem működteti (pl. mert nincs elég napsütés), a folyadék azonnal visszafolyik a fagymentes helyen lévő tárolóba, így nincs a kollektorban folyadék, ami megfagyjon, vagy felforrjon.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Ariston napkollektoros rendszerek
3 termék

Sokoldalú, napenergián alapuló fűtőrendszer elemek és megoldások, melyek tökéletesen egybeépíthetők a meglévő rendszerekkel és egyszerűen telepíthetők. Egy megfelelő méretű napkollektoros rendszer az éves energiaköltséget akár 70%-kal is csökkentheti.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Daikin EKS(V/H)-P napkollektor

Vízszintes vagy függőleges napkollektorok a használati meleg víz előállításához. A napkollektorok a melegvíz előállításához szükséges energia akár 70%-át is előállíthatják. A speciális bevonatnak köszönhetően a magas hatásfokú napkollektorok az összes rövidhullámú napsugárzást hővé alakítják.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A napkollektor olyan épületgépészeti berendezés, amely a napsugárzás felhasználásával állít elő fűtésre, fűtés rásegítésre és melegvíz készítésre használható hőenergiát. Ez különbözteti meg a napelemtől, amely elektromos áramot állít elő. A napenergia ingyen rendelkezésre álló megújuló energiaforrás, hasznosítása nem környezetszennyező. A fototermikus rendszer tavasszal és ősszel, az átmeneti időszakban, valamint télen leggyakrabban kisegítő fűtésre alkalmas. Segítségével a használati melegvíz egész évben biztosítható, és ezen kívül medencefűtésre is használható. A napkollektorok elhelyezése a délkeleti, déli, délnyugati tájolású ferde tetőkön (lapostetők esetében állványon, szerelőkereten) a legkedvezőbb.

Szerkezetét és működésiét tekintve alapvetően három típus különböztethető meg: a folyékony hőhordozó közeggel működő síkkollektor, és vákuumcsöves kollektor, valamint a levegős kollektor (légkollektor). A szolár folyadék, mint hőcserélő közeg, jellemzően víz, fagyálló folyadék és egyéb adalékok elegye. A fekete kollektor (abszorber) elnyeli a berendezésre érkező közvetlen vagy szórt napfényt, szelektív bevonat esetén nagyobb hatásfokkal. Az elnyelt hő felmelegíti a napkollektor csöveiben keringő folyadékot, mely azután szivattyú segítségével jut el egy hőcserélőig. A napkollektor rendszerek teljesen automatikusan üzemelnek. A rendszer általános elemei a kollektor, a szivattyús szoláris szerelési egység, a szabályozó és a (puffer, melegvíz, kombi) tároló. Egy helytakarékos és egyszerű beszerelésű napkollektor altípus a tartályos berendezés, ahol a napkollektor és a tartály egybe van építve.

A síkkolektorok eredményesebben hasznosítják a meredek szögből érkező sugarakat, ezért nyáron és a déli órákban hatékonyabbak. A vákuumcsöves kollektorok télen, valamint az év bármely szakában, a ferde szögben érkező napsugarakat és a szórt napfényt is jobban hasznosítják. A levegős napkollektorok szintén alkalmasak fűtésre, de akár melegvíz előállítására is. Az ilyen rendszer kiépítése nagyon egyszerű, gazdaságos, és nincs kitéve fagyveszélynek. A helyiség levegője közvetlenül, közvetítő közeg közbeiktatása nélkül melegszik fel.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...