Lefolyócsőrendszerek

 
RAUPIANO PLUS és RAUPIANO LIGHT hangcsillapító lefolyórendszer

A RAUPIANO PLUS lefolyórendszer teljesíti a zajvédelemmel kapcsolatos VDI 4100 szabvány szerinti legmagasabb követelményeket, és messzemenően megakadályozza a zavaró lefolyózajt. A 20 dB(A) alatti zajszinttel a rendszer már most megfelel a jövő kihívásainak. A három funkcionális réteg gondoskodik a biztonságos lefolyásról, elnyeli a zajt és akár -10 °C-on is biztos csőfektetést biztosít. Hidraulikusan optimalizált idomok gondoskodnak az optimális vízelvezetési teljesítményről és az alacsony lefolyózajról. A speciális, szabadalmaztatott rögzítőbilincsek hatékonyan csökkentik a testhangot. Erősített falú ívek gondoskodnak a tömegről ott, ahol a legfontosabb a zajcsökkentés. Forróvízálló, vegyszerálló és korróziómentes. Központi porszívó vezetékeként használható, számos tartozékkal.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Wavin lefolyócsövek
4 termék

Lakossági és kereskedelmi célú épületekben alkalmazható PE-HD, KA PVC, ED PP és SiTech+ lefolyócső rendszerek, melyek a keletkezett szennyvíz elvezetéséhez használhatók. Erős, megbízható és környezetbarát megoldások.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
KA lefolyócső és idom

PVC lefolyócső rendszer a hozzá tartozó idomkkal. Épületen belüli szennyvízvezeték rendszer kiépítéséhez. Az idomok tokos kötéssel, gumigyűrű tömítéssel kapcsolódnak a csőhöz.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Geberit szennyvízelvezető rendszerek
3 termék

A Geberit a megfelelő megoldást kínálja az épületek szennyvízelvezető-rendszereinek gyakorlatilag minden területére - a családi- és társasházak optimalizált tűzvédelemétől és hangszigetelésétől a magasházak elvezető rendszerein át a különleges ipari és kereskedelmi alkalmazásokhoz való megoldásokig.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
HL klíma- és légtechnikai szifonok

Speciális szifonok a kis mennyiségben keletkező vizek elvezetésére (kondenzvíz, cseppvíz a fűtő és melegvíz előállító készülékekből). A kis vízmennyiség és áramlási sebesség miatt fontos a megfelelő szifon kiválasztása. A készülékből kilépő kondenzvíz vezeték lejtése a vízszintes szakaszokon min 10%-os legyen, illetve az elvezetés min DN32 lefolyócsővel történjen.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Master 3 zajcsillapított lefolyócső rendszer

A Pipelife Master 3 lefolyórendszere egy három rétegű, középen ásványi anyaggal erősített polipropilén (PP) csőrendszer, amely a megnövelt szilárdsági tulajdonságai mellett az áramlási zajok csökkentésével a csendes szenny- és esővíz elvezetést is lehetővé teszi.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Frissült
 
Euro-Purator szennyvízcsövek
2 termék

EUROPIPE rozsdamentes szennyvízcsövek és SML öntöttvas szennyvízcsövek.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Frissült
 
Uponor Decibel zajcsillapított csatornarendszer
2 termék

Az Uponor Decibel teljes körű lefolyócső-rendszer, 50-től 160 mm méretig terjedő csővezetékekkel és idomokkal. Alkalmazható új építésekhez és felújításokhoz egyaránt. A decibel rendszert az üvegszál erősítésű polipropilén, a többrétegű szerkezet és a nagy fajsúly teszi igazán csendessé. Az Uponor Decibel ideális magas akusztikai követelményű épületekhez.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Az épületek használata során keletkező felesleges víz és szennyvíz elvezetésére leginkább a korszerű sav-,lúg- és oldószerálló műanyagcsövek használatosak. A leggyakrabban használt két típus az olcsóbb szürke (PVC) és a vörösbarna / narancs (KG PVC) színű lefolyócső. A szürke csövek hőállók, ezeket HT csőnek is hívják, viszont kevésbé alaktartók, ezért csak beltérben használják őket, földbe való fektetésre nem alkalmasak. A csövek közötti kapcsolatok csőidomokkal alakíthatók ki 15-200mm hosszban és 40-150 mm átmérővel. A narancsszínű szennyvízcső, más néven szennyvíz alagcső, talajba is fektethető, minimum 2%-os lejtéssel. A csövek egyik vége peremes kialakítású, amiben egy gumi tömítőgyűrű biztosítja illesztés után a szivárgásmentességet. Ezek a csövek körülbelül 60°C-os szennyvíz elvezetésére alkalmasak, ezért árfekvésük szerint közepes kategóriába sorolhatók. Az elemek keresztmetszet átmérője 110 mm-től indul, mert leggyakrabban lefolyócső és gyűjtőcső funkcióját látják el. A legmagasabb kategóriát a fekete színű polietilén (PP) csövek képviselik. Ezek a csövek bárhol alkalmazhatók, földbe fektetve, takartan vagy szabadon szerelve, különböző átmérőkben. Flexibilitásuk magas, és körülbelül 90°C-os szennyvíz elvezetésére is képesek. Kapcsolatuk lehet hegesztett vagy pattintott hüvelyes kötés, attól függően, hogy oldhatatlan vagy oldható kötésre van szükség. Idomok tekintetében mind a három csőtípushoz megfelelő keresztmetszetű, irányváltók, könyökök, elágazó-, végzáró-, szűkítőelemek állnak rendelkezésre.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...