Tetőösszefolyók, tetőfolyókák, tetővíztelenítő rendszerek

ACO SPIN összefolyók lapostetőkhöz, teraszokhoz ACO öntöttvas esővízösszefolyók ACO DRAIN ProfiLine terasz- és tetőfolyókák ACO GreenLine 3.0 fix magasságú teraszfolyóka
 
ACO lapostető és teraszösszefolyók
5 termék

Lapostetők vízelvezetéséhez két különböző rendszer használható: a szabadfelszínű víztelenítés és a vákumos víztelenítés. A szabadfelszínű víztelenítés elsősorban kis ejtési magasságnál, továbbá erős szennyeződés hatásának kitett lapos tetőknél előnyös. Akkor is előnyös az ilyen rendszereknek az alkalmazása, amikor az építészeti adottságok miatt nem kerülhetők el az alsóbb szinteken az elhúzások és az elvezetések. Nagyon kis lapos tetőknél, ahol csekély mennyiségben jelentkezik a tetőn csapadék, mindig szabadfelszínű víztelenítést kell alkalmazni. Mindkét rendszerhez széleskörű lapostető összefolyó szállítási programot kínál az ACO.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
ACO DRAIN ProfiLine terasz- és tetőfolyókák
 
ACO DRAIN ProfiLine és ProfiLine 2.0 terasz- és tetőfolyókák

Gyalogos terhelésre alkalmas, horganyzott vagy rozsdamentes acél, perforált folyókák vízáteresztő burkolatú teraszok vízelvezetésére. Alkalmazási területük jellemzően lapostetők, zöldtetők, balkonok, teraszok, erkélyek, üvegfalak előtti felületek víztelenítése. A ProfiLine terasz- és tetőfolyókákhoz több, mint 10-féle rács választható és egyéb rendszerelemek, tartozékok.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
TOPWET tető víznyelők és víznyelő csonkok
 
TOPWET tető víznyelők és víznyelő csonkok

Lapostetők vízelvezetéséhez. A hőszigetelt függőleges tető víznyelő alaptípus PA6 poliamid kétfalú szerkezet. Vízszigetelő szalagba, lemezbe vagy párazáró fóliába integrált gallérral, védőkosárral. DN 70, DN 100, DN 125 és DN 150 átmérőjű függőleges tető lefolyókra való közvetlen csatlakozás. A vízszintes víznyelő kiegészítő típus DN 70, DN 100 és DN 125 átmérőjű vízszintes csőhálózatra való közvetlen csatlakozással. Csökkentett építési magasság hőszigetelt tetők esetében.

CAD
BIM
Termékismertető
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
HL635N kontrollakna, szivárogtató szekrény kavicsolt lapostetőhöz HL lapostető lefolyók HL vésztúlfolyó HL balkon és terasz lefolyók
 
HL lapostető, terasz, esővíz lefolyók
5 termék

A HL lapostető lefolyó rendszere minden tetőszerkezet és rétegrend esetére megfelelő esővízelvezetési megoldást ad. Az egyszerre nagy mennyiségben lehulló csapadék elvezetésére állítható túlfolyóperem-magasságú vésztúlfolyó alkalmazása ajánlott. A balkonokra, teraszokra lehulló esővíz elvezetése lefolyók segítségével oldható meg. Az attika lefolyók (oldalkifolyók) alternatív megoldást kínálnak a kisebb tetőfelületek, balkonok, teraszok és loggiák víztelenítésére.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Geberit Pluvia csapadékvíz elvezető rendszer
 
Geberit Pluvia csapadékvíz elvezető rendszer

A Geberit Pluvia esővíz-elvezető rendszerrel a Geberit forradalmasította a nagy felületű tetők esővizének elvezetését. A vákuumos esővízelvezető technológia gyakorlatilag kétszeres teljesítményre képes a hagyományos szennyvíz- és esővíz-elvezető rendszerekhez képest, és nagyban leegyszerűsíti az egész rendszer tervezését is. Ez azt jelenti, hogy a nagy épületek is megfelelően felvértezhetőek a gyakori, heves esőzések ellen is.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Wavin QuickStream PE vákuumos esővízelvezető rendszer
 
Wavin QuickStream PE vákuumos esővízelvezető rendszer

A QuickStream PE vákuumos esővízelvezető rendszer nagy mennyiségű csapadékot képes gyorsan és hatékonyan eltávolítani a lapostetős épületekről. Jellemzően nagy ipari és kereskedelmi létesítményeknél használják a hagyományos gravitációs megoldások gazdaságos alternatívájaként.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
PEHD lapostető esővíz elvezető rendszer
 
PEHD lapostető esővíz elvezető rendszer

A vákuumos csapadékvíz elvezető rendszer az épületszerkezetek kialakításából adódóan különböző tetőfelületeken alkalmazható: lapostetőkön, ferdetetőkön és zöldtetőkön.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
HL esővíz süllyesztőszekrények - HL600N
 
HL esővíz süllyesztőszekrények

A modern épületeknél az esővizet már külön esőcsatornába, vagy szikkasztóba vezetjük. Az épületen kívül levezetett esővíz-ejtőcsövek és a csatornarendszer közötti kapcsolatot pedig az esővíz süllyesztőszekrény biztosítja.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Az épületek erő csapadékok súlyos kárt tehetnek az épületszerkezetekben. Ezért azokon a felületeken ahol a csapadék képes megállni, mint amilyenek a lapostetők, zöldtetők vagy loggiák, erkélyek, teraszok, balkonok, gondoskodni kell a vízelvezetéséről. Lapostetőkön tetőösszefolyók beépítésével és lejtésképzéssel a vízelvezetés megfelelően megoldható mind lemezes szigetelések (PVC, bitumen) mind kent szigetelések esetében. A tetőösszefolyók anyaga lehet műanyag vagy fém, és beépíthetőek vízzárral és anélkül is. Az eső káros hatásairól megfeledkezve kialakított tetőszerkezetekhez utólagosan beépíthető elemeket is gyártanak. Nagyobb keresztmetszetű és szerelési igényű rendszerekhez speciális zöldtető aknák is találhatók a kereskedelmi forgalomban. Az épületeken felgyülemlett víz elvezetésében az összefolyókon kívül folyókák is rész vehetnek. Beépítésükre jellemző, hogy nem talajon fekszenek, hanem födémek rétegrendjébe illesztik őket. Az alaptest anyaga gyakran öntöttvas, horganyzott acél, rozsdamentes acél vagy beton, a rácsozat pedig lehet acél, horganyzott acél, rozsdamentes acél, polimerbeton, vagy kompozit. Ezek az anyagok széleskörű felületi struktúra kialakítást tesznek lehetővé (csúszásmentesített, csiszolt, perforált mintázatok stb). Egyes típusokat LED világítás tesz attraktívvá. A folyóka és összefolyó típusának, számának kiválasztása az összefolyási felület és a tervezett csapadék mennyiségének függvénye. Ezek a vízelvezetők minden esetben valamilyen ejtő vagy csővezetékbe csatlakoznak.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...