ACO Kaszkád-folyóka rozsdamentes acélból

ACO Kaszkád-folyóka – a rejtett vízelvezetési megoldás

A lépcsőzetes tetők és teraszok rejtett vízelvezetési megoldása

Lépcsőzetes épületszerkezetek tetőinek és teraszainak vízelvezetése örök probléma. Miként lehet a lépcsőzetes szerkezetben a vízelvezetést megoldani? Roppant egyszerű.

Az ACO Kaszkád-folyóka rendszer kimondottan ilyen építészeti kialakítások vízelvezetésére lett kifejlesztve. A felsőbb szinteken összegyűjtött csapadékvizet ACO GM-X típusú horganyzott acél ejtőcső vezeti le az alsóbb szintre, mely jellemzően lépcsőzetes kialakítását tekintve egy terasz. A terasz vízáteresztő burkolatot kap, mely távtartó lábakon áll. Az ejtőcső vezetékét egy speciális lefolyócső-csatlakozó bevezeti a burkolat alá. A burkolat alatt a nagyon alacsony beépítési magasságú ACO Kaszkád-folyóka elem vezeti a vizet a terasz széléig. Ez a folyókaelem szögletes keresztszelvényű és teljes magassága mindössze 42 mm. Ily módon a lefolyórendszert nem kell a vízszigetelésen átvezetni. Ezzel együtt a terasz- vagy erkélyfelületeken a hőszigetelés sem gyengül.

A folyókaelemből a terasz szélén kifolyóidom vagy attika csatlakozó idom vezeti a vizet a további ejtővezetékbe.

Az ACO Kaszkád-folyókarendszer rozsdamentes acélból készül, a helyszínen a beépítési igénynek megfelelő hosszúságra vágható.

ACO Kaszkád-folyóka – a rejtett vízelvezetési megoldás
ACO Kaszkád-folyóka – a rejtett vízelvezetési megoldás
A hírben szereplő termékek
ACO Kaszkád-folyóka
 
ACO Kaszkád-folyóka

Az ACO Kaszkád-folyóka egy rozsdamentes acél anyagú, szögletes keresztszelvényű, optimális áramlási viselkedésű vízelvezető megoldás lépcsőzetes kialakítású szerkezetekhez, teraszokhoz. A szintek között a csapadékvizet ACO GM-X típusú ejtőcsövek, míg a teraszon a burkolat alatt a nagyon alacsony beépítési magasságú elemek vezetik el. A rendszer nem igényli a vízszigetelésen történő átvezetést, ezzel együtt pedig a tető hőszigetelése sem gyengül. A folyókaelemből a terasz szélén kifolyóidom vagy attika csatlakozóidom vezeti a vizet a további ejtővezetékbe. Takarításhoz a folyóka fedele levehető.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Tetőösszefolyók, tetőfolyókák, tetővíztelenítő rendszerek
Tetőösszefolyók, tetőfolyókák, tetővíztelenítő rendszerek
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...