Zöldtetők

RENOLIT ALKORGREEN zöldtető szigetelőrendszer
 
RENOLIT ALKORGREEN zöldtető szigetelőrendszer

Ez a rendszer egy komplett, a hőszigetelés kivételével a zöldtetők minden szükséges rétegét magában foglaló rendszer, Jól működő, összeférhető anyagaival egyszerűen, biztonságosan tervezhetők, építhetők elsősorban extenzív, növényzettel telepített tetőfelületek, azok minden anyagát egy helyen beszerezve.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Austrotherm Oázis hőszigetelő lemez zöldtetőkhöz
 
Austrotherm Oázis hőszigetelő lemez zöldtetőkhöz

Az Austrotherm Oázis® hőszigetelő lemez olyan különleges alapanyagból készülő expandált, formahabosított polisztirol hőszigetelő elem, amely alacsony vízfelvétele és nagy nyomószilárdsága révén alkalmazható zöldtetők vízelvezető, vízmegtartó és hőszigetelő rétegeként. Az elemek speciális kialakítása révén a tálcák jelentős mennyiségű vizet képesek tárolni úgy, hogy a lemezek hőszigetelő képessége nem romlik le. A táblákon kialakított átfolyónyílások révén viszont a fölös vízmennyiség gyorsan el tudja hagyni az ültetőközeget. A hőszigetelő anyag freonmentes, így használatával nem károsodik az ózonréteg.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
DELTA-FLORAXX és DELTA-FLORAXX TOP víztározó drénlemezek zöldtetőkhöz
 
DELTA-FLORAXX és DELTA-FLORAXX TOP víztározó drénlemezek zöldtetőkhöz

A DELTA-FLORAXX a hasznosított lapostető felületszivárgójaként kerül a hőszigetelés fölé beépítésre. A páraáteresztő perforálás és a domborulatok lehetővé teszik az akadálytalan vízmentesítést és szellőzést a másik oldalról: így nem alakulhat ki vízfilm a hőszigetelés felületén. Ez a lemez a fordított tetők és az extenzív zöldtetők esetében, valamint a térkő vagy járólap burkolattal ellátott hasznosított tetőknél jól alkalmazható.
A DELTA-FLORAXX TOP-pal az extenzív lapostető betelepítése optimalizálható anélkül, hogy nagyobb gondozást igényelne, hiszen a lemez szűrőréteg, víztározó és nagy teljesítményű vízelvezető egyben. A nyolcszögalapú, kiegészítő bordákkal merevített domborulatoknak köszönhetően kimagaslóan nyomásálló és nagy terhelést is elvisel. Ezáltal egy magasabb teljesítőképességű és gazdaságos alapját képezi a zöldtetőnek.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

A zöldtető födémszerkezeten mesterségesen kialakított zöldfelület. A növényzettel borított tető lehet sík, teraszos vagy max. 45 fokos hajlásszögű. A zöldtető rétegrendjét gyökérsavakkal szemben ellenálló tetőszigetelés, védő geotextília, megfelelő vízelvezetést biztosító drénlemez, talajkeverék és vegetációs réteg alkotja. Kertészeti szempontból megkülönböztetünk extenzív, félintenzív és intenzív zöldtető típust. Az extenzív zöldtető elsősorban a nem járható felületű tető szárazságtűrő növényzettel történő takarását jelenti. Rétegrendjét 10-20 cm vastag ültetőközeg és tág tűrésű, évelő növénytársulás alkotja. Nem igényel rendszeres ápolást és fenntartást. A félintenzív zöldtető 20-40 cm termőréteggel borított, talajtakaró fűfélékkel, évelőkkel, cserjékkel beültetett zöldfelület, amely megfelelő vízelvezetéssel rendelkezik, és rendszeres fenntartást igényel. Az intenzív fenntartású zöldtető olyan rendszeres fenntartást igénylő, komplex vízgazdálkodású tetőkert, amely növényalkalmazásában és kialakításban leginkább hasonlít a természetes talajon kialakított kertekhez. A min. 40 cm termőréteggel borított tetőfelületen a gyepszinten kívül cserje- és lombkoronaszint is kialakítható. A növényzettel beültetett tető az épület belső klímáját nagymértékben meghatározza, télen csökkenti a hőveszteséget, nyáron hűti az épületet és a levegőt. Nagy szerepe van a csapadékvíz hasznosításban és a zajcsillapításban is.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...