Zöldtetők

RENOLIT ALKORGREEN zöldtető szigetelőrendszer
 
RENOLIT ALKORGREEN zöldtető szigetelőrendszer

Ez a rendszer egy komplett, a hőszigetelés kivételével a zöldtetők minden szükséges rétegét magában foglaló rendszer, Jól működő, összeférhető anyagaival egyszerűen, biztonságosan tervezhetők, építhetők elsősorban extenzív, növényzettel telepített tetőfelületek, azok minden anyagát egy helyen beszerezve.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
DELTA-FLORAXX vízmegtartó drénlemez zöldtetőkhöz
 
DELTA-FLORAXX és DELTA-FLORAXX TOP vízmegtartó drénlemezek zöldtetőkhöz

A DELTA-FLORAXX a hasznosított lapostető felületszivárgójaként kerül a hőszigetelés fölé beépítésre. A páraáteresztő perforálás és a domborulatok lehetővé teszik az akadálytalan vízmentesítést és szellőzést a másik oldalról: így nem alakulhat ki vízfilm a hőszigetelés felületén. Ez a lemez a fordított tetők és az extenzív zöldtetők esetében, valamint a térkő vagy járólap burkolattal ellátott hasznosított tetőknél jól alkalmazható.
A DELTA-FLORAXX TOP-pal az extenzív lapostető betelepítése optimalizálható anélkül, hogy nagyobb gondozást igényelne, hiszen a lemez szűrőréteg, víztározó és nagy teljesítményű vízelvezető egyben. A nyolcszögalapú, kiegészítő bordákkal merevített domborulatoknak köszönhetően kimagaslóan nyomásálló és nagy terhelést is elvisel. Ezáltal egy magasabb teljesítőképességű és gazdaságos alapját képezi a zöldtetőnek.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Diadem® 150 extenzív zöldtető rendszer Diadem® 350 félintenzív zöldtető rendszer Diadem® 750 intenzív zöldtető rendszer Diadem® 1200 intenzív zöldtető rendszer
 
Diadem® zöldtető rendszerek
5 termék

A zöldtetők, zöld kertek egy olyan humán értéket teremtenek, melyben egészen új életteret kap a flóra és a fauna, kedvezően hatva az egészségre, jó közérzetre. Ezek a zöld felületek közvetlenül a lakókörnyezetben biztosítják a a feltöltődést, pihenést, mindemellett jelentős ökológiai és ökonómiai jelentőséggel is bírnak. A zöld felületek fontos ökológiai előnyei között kiemelendő a csapadékvíz visszatartása, a csatornahálózat tehermentesítése, a természetes víz-körforgás fenntartása, a mikroklíma javulása, a káros anyag elnyelő képesség biztosítása. A Diadem® zöldtető rendszerei az A.P.P. kerttel „oltott” város vízióját hivatottak megvalósítani.

5 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Urbanscape® Green Roof zöldtető rendszer
 
Urbanscape® Green Roof zöldtető rendszer

Az Urbanscape® innovatív, könnyű, kiváló vízvisszatartó képességgel rendelkező és könnyen kivitelezhető rendszer, amelyet kifejezetten városi környezetben található lakó-, és nem lakáscélú és ipari épületek zöldtető rendszereihez terveztek. Az Urbanscape® Green Roof komplett zöldtető rendszer, amely gyökérálló fóliából, vízmegtartó képességgel vagy anélküli felületszivárgó, ültetőközegből - egyedülálló, szabadalmaztatott kőzetgyapot paplanból - és vegetációs rétegből áll. Az öntözőrendszert a helyi éghajlati viszonyoktól függően kell kialakítani.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A zöldtető födémszerkezeten mesterségesen kialakított zöldfelület. A növényzettel borított tető lehet sík, teraszos vagy max. 45 fokos hajlásszögű. A zöldtető rétegrendjét gyökérsavakkal szemben ellenálló tetőszigetelés, védő geotextília, megfelelő vízelvezetést biztosító drénlemez, talajkeverék és vegetációs réteg alkotja. Kertészeti szempontból megkülönböztetünk extenzív, félintenzív és intenzív zöldtető típust. Az extenzív zöldtető elsősorban a nem járható felületű tető szárazságtűrő növényzettel történő takarását jelenti. Rétegrendjét 10-20 cm vastag ültetőközeg és tág tűrésű, évelő növénytársulás alkotja. Nem igényel rendszeres ápolást és fenntartást. A félintenzív zöldtető 20-40 cm termőréteggel borított, talajtakaró fűfélékkel, évelőkkel, cserjékkel beültetett zöldfelület, amely megfelelő vízelvezetéssel rendelkezik, és rendszeres fenntartást igényel. Az intenzív fenntartású zöldtető olyan rendszeres fenntartást igénylő, komplex vízgazdálkodású tetőkert, amely növényalkalmazásában és kialakításban leginkább hasonlít a természetes talajon kialakított kertekhez. A min. 40 cm termőréteggel borított tetőfelületen a gyepszinten kívül cserje- és lombkoronaszint is kialakítható. A növényzettel beültetett tető az épület belső klímáját nagymértékben meghatározza, télen csökkenti a hőveszteséget, nyáron hűti az épületet és a levegőt. Nagy szerepe van a csapadékvíz hasznosításban és a zajcsillapításban is.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...