Geotextíliák, georácsok, eróziógátló hálók

Tipptex BS - NS hőkezelt nemszőtt geotextíliák
 
Tipptex BS - NS hőkezelt nemszőtt geotextíliák

A Tipptex BS és NS típusú tűnemezelt és hőkezelt nemszőtt geotextíliák széles választéka a nagy vízáramlási jellemzőket kitűnő talajmegtartó tulajdonságokkal ötvözi. A BS és NS típusú geotextíliák számos építőipari alkalmazás, mint például az út- és vasútépítés, a vízelvezető rétegek vagy betonozott felületű parkolóhelyek építése céljára kerültek kialakításra.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Tipptex H-Protec hőkezelés nélküli nemszőtt geotextília
 
Tipptex H-Protec hőkezelés nélküli nemszőtt geotextília

A Tipptex H-Protec termékcsaládba tartozó tűnemezelt, nemszőtt geotextíliák kialakítása a standard geotextíliákhoz viszonyítva nagyobb vastagságot és lyukasztási ellenállást kínál. Ideálisan használhatók védelem céljára történő alkalmazások és olyan projektek esetében, ahol fokozott robusztusságra van szükség a szélsőséges igénybevételt jelentő beépítési feltételek elviseléséhez.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

A mélyépítésben a geotextíliák, geoműanyagok, geokompozitok három alapfunkciót látnak el: elválasztás, megerősítés és szűrés. Polipropilén, poliészter, vagy természetes anyagokból készülnek. A georácsok, geohálók, geotextíliák, geokompozitok és az erózióvédelmi hálók tekercsekből kiterítve, míg a geocellák kihajtogatott formában építhetők be. A geotextíliák a vizet átengedő, porózus, hajlékony anyagok. Síklapokban illetve cölöpök burkolása esetén cső alakban használatosak. Szerkezeti rétegek és talajrétegek elválasztására, védelmére, és a különböző anyagok összekeveredésének megakadályozására alkalmazhatók. Szivárgó rendszerekben szűrőrétegként, drénrendszerek védelmére, valamint burkolt utak és burkolatlan utak élettartamát növelő elválasztó rétegeként is beépíthetők. A geohálók ritkaszerkezetű, üreges kelmék, amelyek a vízelvezető rendszerek védelmét látják el, illetve önmagukban alkalmazva vízelvezető rétegként használatosak. A georácsok szintetikus szálakból és huzalokból álló erősítő rendszerek, amelyek talajerősítésre és talajstabilizálására alkalmazhatók. A geokompozitok geotextíliával kombinált georácsok, melyek az altalajok javítását szolgálják. A georácsok támfalak, rézsűk, rámpák, gátak és töltések megerősítésére alkalmasak. Ezen területeken a stabilitás növelésén kívül, az erózióvédelmi hálók együttes alkalmazásával a növényzetek gyors gyökereztetése lehetséges, és így a felületek zöldesítése révén az erózió meggátolható. Az erős eróziónak kitett területek az egymás mellé sorolt cellákból álló méhsejt szerkezetű, rugalmas geocellákkal védhetők. A méhsejt elemek zúzalékkal, kővel, homokkal vagy termőfölddel kitöltve erózió elleni védőrétegként, illetve növényzet telepítésére alkalmas közegként funkcionálnak.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...