Ásványi alapanyagok

King Stone Chemicals kvarchomok
 
King Stone Chemicals kvarchomok

Osztályozott 0,1–0,6 mm és 0,6–1,4 mm szemcsenagyságú szárított homok. Tisztított, hőkezelt, csíra- és agyagmentesített. Hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz. Hézagkitöltésre, homokfúváshoz, jég- és csúszásmentesítéshez, építőanyagok bekeveréséhez, tűzoltó homokként felhasználható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Semmelrock kvarc fugahomok
 
Semmelrock fugázóanyagok

A fugahomok feladata kettős: egyrészt a térkövek és járólapok illesztéseinek kitöltésére szolgál, másrészt pedig nagy mértékben befolyásolja a burkolt felület megjelenését. A Semmelrock kvarc fugahomok nagy finomságú, kiváló minőségű termék, univerzális, homokszürke színben. A Scherf fugahomok 25 kg-os zsákban kapható mész- és aluminátmentes besöprő homok. A Stones ECO egy természetes ásványi alapú fuga-stabilizáló kötőanyag, mely vízzel érintkezve rugalmassá válik, ezáltal könnyen kezelhető és a későbbiek folyamán javítható.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Építőiparban használt, természetben előforduló ömlesztett ásványi anyag a homok, a kavics, a sóder és a törő berendezésekben előállított zúzottkő. A folyami homok aprószemcsés kőzettörmelék, amely a beton adalékanyagának (kavics) finomfrakcióját, és habarcsok adalékanyagát adja. A bányahomok osztályozatlan termék, alkalmazása mélyépítési segédanyagként ideális. A kavics víz által koptatott, ellenálló alapkőzetek törmeléke, a beton adalékanyaga. A kavics szemcseeloszlása és a szemcsemérete döntően befolyásolja a beton szilárdságát. Az építőiparban alapok és ágyazatok készítésére, valamint vízelvezetési célokra is felhasználható. Kertépítészeti alkalmazásáról ismert a gyöngykavics. Vízelvezető drénrétegek kialakítására alkalmas a kulé kavics. A bányakavics osztályozatlan termék, alkalmazása a mélyépítésben és útépítésben ideális. A sóder (homokos kavics) a beton fő tömegét adó, szemcseméret alapján osztályozott adalékanyag. A különböző kőzúzalékok és kőtörmelékek terek és utak burkolóanyagai.

Építőipari célra szánt feldolgozott ásványi alapanyag a cement, mész és gipsz. Az építőipar legelterjedtebb kötőanyaga a cement. Az alkotóelemek (mészkő, klinker, gipszkő, kiegészítő anyagok) arányától függően különböző fajtájú cementeket gyártanak. Ilyenek a portlandcement, kohósalakcement, puccoláncement, kompozitcement. Habarcsok lehetséges kötőanyaga a mész. Az oltott mész természetes fertőtlenítő, penészgátló hatású anyag, bel- és kültéri falak festésére alkalmas. Az építési gipszet gipszes vakolatok, válaszfal- és burkolóelemek, álmennyezetek, díszítőelemek gyártására és kisebb mennyezeti és fali vakolathibák (például repedések) és egyenetlenségek javítására, villamos segédanyagok rögzítésére használják.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...