Panasonic 2 csöves ECO G GE3 sorozatú kültéri egységek Panasonic 2 csöves ECOi víz hőcserélővel hűtött víz és meleg víz előállításához Panasonic Mini ECOi LE2 nagy hatékonyságú 4-6 HP kültéri egységek (R410A) Panasonic Mini ECOi LZ2 sorozatú, 4-6 HP teljesítményű kültéri egységek (R32)
 
Panasonic kereskedelmi VRF rendszerek
25 termék

Az ECOi elektromos VRF rendszert kifejezetten nagy igénybevételt jelentő irodákhoz és nagyméretű épületekhez tervezték.
Az ECO G gázüzemű VRF kifejezetten olyan épületekhez készült, amelyekben az elektromos áram csak korlátozottan áll rendelkezésre, illetve amelyekben csökkenteni kell a CO₂ kibocsátást.

25 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Toshiba VRF oldalfali készülékek VRF Toshiba SMMSu kültéri egység Toshiba Mini SMMS Single Fan kültéri egység Toshiba VRF oldalfali készülék külső PMV készlettel
 
Toshiba VRF rendszerek
25 termék

Klímarendszerek komplex szerelésekhez nagy építményekben, például irodaépületekben, bevásárlóközpontokban vagy szállodákban. Ez a rendszer maximális rugalmasságot kínál. Akár 128 beltéri egység is kombinálható egyetlen hűtőkörön belül. A névleges hűtőteljesítmény 355 kW-ig terjedhet hűtőkörönként.

25 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

A változó közegáramú klímarendszerek különböző névvel terjedtek el, mint VRV, VRF, MRV, DVM SDV vagy a GMV, de mindegyik ugyanazon elven működik, és mindegyik nagy teljesítményű klímarendszert jelöl. Ezek a berendezések közepes és nagy épületek klimatizálását szolgálják, legyen szó irodaházról, szállodáról, kórházról, középületről. A változó hűtőközeg áramlású rendszerek is a split klímák családjába tartoznak. A split klíma nevében is benne van, hogy osztott rendszerű, vagyis beltéri és kültéri egységből áll. A kültéri egység elsősorban szabad térben állhat, ritka esetben pedig nagyon jól szellőztetett padlás vagy pince helyiségben. Benne található a kompresszor, a kondenzátor valamint a fojtás. A beltéri egységben található az elpárologtató, egy többfokozatú ventilátor és a vezérlő egység, mely távirányítóval vezérelhető, valamint a levegő minőségét javító szűrő (pl. plazmaszűrő, aktív szenes szűrő, pollenszűrő, bio szűrő, elektrosztatizált szűrő). A rendszerben a hűtőközeg (manapság freon helyett pl. R407C, R410A) elpárologtatása hőt von el a környezetéből, és ezzel valósul meg a levegő hűtése. Míg a monosplit esetében 1, a multisplit klímáknál pedig maximum 5 beltéri egység tartozhat a kültéri egységhez, addig ebben a rendszerben egyazon kültéri egységhez akár 50-nél is több, különböző típusú (oldalfali, parapet, mennyezeti, kazettás vagy légcsatornázható) beltéri egység is csatlakoztatható. Ugyanakkor a beltéri egységek önállóan és függetlenül vezérelhetők. A vezérlés történhet infrás vagy fali, programozható távirányítóval, akár csoportosan is, de lehetőség van központi távirányításra, valamint internetes épületfelügyeletbe kapcsolásra is. A rendszer fontos előnye még, hogy lépcsőzetesen bővíthető több kültéri egység összekapcsolásával, működésük összehangolásával. A kültéri egységet vagy egységeket szükség esetén messze - többnyire tetőre -, akár 100 m távolságra, 50 m-es szintkülönbséggel is lehet telepíteni. Látszólagos bonyolultságuk ellenére a változó tömegáramú split klímák vezérlése felhasználó barát, ezek a rendszerek könnyen és esztétikusan telepíthetők, rugalmasak, nagy hatékonyságuk révén környezetkímélők. Technológiájuk révén nem csak hűtésre, de levegős hőszivattyúként működve fűtésre is alkalmasak. A hatásfok mutatója hűtésnél EER, fűtésnél pedig COP érték. Hűtő-fűtő üzemmód úgy jön létre a rendszerben, hogy egy váltószelep működésének hatására az elpárologtató felcseréli szerepét a kondenzátorral.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...