Füstérzékelők, tűzérzékelők

LIST érzékelő kábel SEC 20
 
LIST érzékelőkábel SEC 20

A LIST érzékelőkábel SEC 20 egy vonalszerű hőérzékelő beépített hőmérsékletmérési pontokkal, mely potenciális veszélyforrások felügyeletére szolgál az épületekben (ipari alkalmazásokban). Az érzékelő kábel vagy közvetlenül, vagy egy csatlakozó kábelen és kötődobozon keresztül csatlakozik a kiértékelő egységhez, és a vége egy hőre zsugorodó kupakkal van lezárva. A mérési pontoknak fix címe van, így a fizikai helyük pontosan meghatározott. A kábelt teljesen zárt alumínium-árnyékolás védi az elektromágneses hatásoktól, a kábelköpeny pedig lángálló anyagból van és halogén-mentes. A szennyeződéssel szemben érzéketlen termék A1 osztályú érzékelőként tanúsított. Ezen kívül választható szenzor távolságok, elágaztatható kábelkötegek, és teljes árnyékolás jellemzi a környezeti hatások ellen.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
AirSCREEN ASD 535 aspirációs füstérzékelő
 
ASD 535 aspirációs füstérzékelő

Az ASD 535 aktív vonalszerű aspirációs füstérzékelő helyiségek és készülékek felügyeletére szolgál. Egy vagy két önálló szívócsővel rendelkezik, mindegyikhez kiértékelő egység és beépített füstszenzor tartozik. Egy nagyteljesítményű ventilátor a felügyelendő helyiségből levegőt szállít a szívócsövön keresztül a kiértékelő egységbe, ahol a füstkoncentráció növekedését azonnal észlelik. Minden szívócsőhöz három elő- és egy főriasztás programozható, melyek feszültségmentes kontaktusokon vagy a hurkon keresztül eljutnak a tűzjelző központba. A kijelző- és kezelőmező megjeleníti a beszívott levegő füstkoncentrációját, valamint minden riasztás-, hiba- és állapotjelzést. Az ASD 535 ezen kívül négy csatlakozóhellyel rendelkezik, melyekre relés- és interfész illesztőkártyákat lehet alkalmazni. A füstszenzorok (ezeket a szállítási terjedelem nem tartalmazza) különféle érzékenységi osztályban állnak rendelkezésre, és ezen kívül a környezeti feltételekhez lehet őket igazítani. ABS szívócsővel és a megfelelő tartozékokkal az eszközöket alacsony hőmérsékletű (mélyhűtött) területeken is használni lehet.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
DOP-6001 és DOP-6001R vonali füstérzékelők
 
DOP-6001 és DOP-6001R vonali füstérzékelők

A DOP-6001 és DOP-6001R vonali füstérzékelőket a tűz keletkezésénél a látható füst érzékelésére fejlesztették ki. Beltéri területek esetében ez egy különösen jól alkalmazható megoldás olyan helyeken, ahol nagy területet kell lefedni és a tűz keletkezésekor, még a gyulladási szakaszban létrejövő füstöt kell érzékelni, amit csak nagyon sok pontszerű füstérzékelővel lehetne helyettesíteni. DOP-6001R vonali füstérzékelő kiegészítő tűz riasztás jelzés továbbító és hiba relé kimenettel van ellátva, aminek köszönhetően más rendszerekhez pl. tűzjelző vagy riasztó központokhoz lehet illeszteni. Detektálható teszt tűz: TF1 - TF5, TF7,TF8

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Merten Argus vezeték nélküli füstérzékelő
 
Merten Argus mini vezeték nélküli füstérzékelő

A Merten Argus füstjelzője olyan kicsi, hogy szinte láthatatlan. A készülék maximális biztonságot nyújt a mindennapokban az otthonában, valamint a szabadidejében a hétvégi házában vagy akár lakókocsijában is. A füstjelző bárhová felszerelhető és a későbbiekben szabadon mozgatható, köszönhetően a 10 év élettartamú akkumulátorának. Könnyen telepíthető, hiszen nem szükséges külső áramforrás a működéséhez, a csavarozás nélküli szerelést lehetővé tevő kiegészítővel (CCT5490-2590) pedig még a mennyezet sem sérül a telepítés során. A készülék már 30 nappal előre figyelmeztet az akkumulátor kritikus töltöttségi szintjére, így a tulajdonos időben fel tud készülni a cserére. Kis mérete ellenére a nagyobb méretű füstjelzők tudásszintjén áll, mivel több beépített intelligens funkcióval is rendelkezik. Például két alvási móddal, valamint intelligens memóriával, amelyek megmutatják, hogy a füstjelző aktív volt-e az elmúlt 72 órában. Füst esetén éles hangjelzést és jól látható LED-fényt bocsát ki, így minden körülmények között jól érzékelhető a riasztás.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Integral CUBUS tűzérzékelő család
 
Integral CUBUS tűzérzékelő család

A Schrack Seconet tűzjelző rendszere a CUBUS kiegyenlítő-érzékelő technológiával ellátott, mely folyamatosan, automatikusan és dinamikusan alkalmazkodik a környezeti feltételekhez. Nem csupán egy tényezőt - mint füst, hő- vagy CO értékeket - mér, hanem mindig összefüggéseiben értékeli ki a környezeti feltételek változásait.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Wiser vezeték nélküli füstérzékelő
 
Wiser vezeték nélküli füstérzékelő

A füstjelző egy fotoelektrikus érzékelőt használ a tűz által generált füst érzékelésére. A Wiser rendszerhez csatlakoztatva a készülék az alkalmazáson keresztül küldi az értesítéseket. A Wiser rendszerhez csatlakoztatott más termékeken (például lámpák) keresztül is képes jelzést kiadni. A füstjelző ideiglenesen kikapcsolható, hogy elkerülhető legyen a téves riasztás. például főzés közben. A nem cserélhető akkumulátor 10 éves működési élettartammal rendelkezik. A készüléket mennyezetre vagy falra lehet telepíteni. Ha több készülék van a lakásban, azok RF kapcsolatban vannak, így riasztás esetén az összes készülék megszólal.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
ADW 535 vonali hőérzékelő
 
ADW 535 vonali hőérzékelő

Az ADW 535 vonali hőérzékelő, egy kiértékelő egységből áll, melyhez csatlakoztatható (ADW 535-1 esetében) egy vagy (ADW 535-2 esetében) két érzékelőcső egyedileg beállítható differenciál- és maximál hőmérséklet kiértékeléssel. A hatásmód egy pneumatikusan tömített érzékelőcsőben a levegő felmelegedésével előidézett térfogat táguláson és az ehhez kapcsolódó nyomásnövekedésen alapul. Ezt a nyomást egy teljesen elektronikus nyomásérzékelő folyamatosan felügyeli, és egy mikroprocesszor riasztási forgatókönyvekkel összehasonlítja és kiértékeli. A környezeti feltételektől függően az érzékelőcsövekhez különböző anyagokat használnak.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Honeywell Home R200S füstjelző
 
Honeywell Home füst- és hőérzékelős tűzjelzők

A lakástűz során keletkező füstmérgezés megelőzhető az ingatlanban tartózkodók számára riasztással jelző Honeywell Home vészjelző készülékekkel, melyek megfelelnek az Európai szabványoknak, BSI Kitemark tanúsítvánnyal rendelkeznek, valamint magyarországi Stieber Levegőtisztaság-Védelem laboratóriumban is bevizsgálva, tanúsítva lettek. A tűzjelzők a megjelenő füstöt és/vagy hőt azonnal érzékelve riasztást adnak, ezzel megfelelően hosszú időt biztosítva a kimenekülésre.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Fire Multi Detector tűz és füst detektáló kamera
 
Fire Multi Detector tűz és füst detektáló kamera

A Fire Multi Detector optikai-termikus kamera és a szabadalmazott felismerő szoftver együttes használatával a tűz keletkezése és észlelése között eltelt idő lerövidíthető. Ezzel az új megoldással lehetővé válik a füst, a hőmérséklet és a természetes lángok egyetlen érzékelővel történő észlelése.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A füstérzékelők és tűzérzékelők feladata a tűzesetek kezdeti fázisban történő megbízható, jól beazonosítható érzékelése, és a riasztási idő minél rövidebbé tétele. A tűzjellemzők hatására a hőérzékelők, lángérzékelők, izzásérzékelők és füstérzékelők olyan jelet állítanak elő, mely továbbítható, és a többi tűzvédelmi berendezés számára feldolgozható lesz. Feldolgozási mód szerint megkülönböztethetők a különbségérzékelők, a küszöbérték érzékelők és a változási sebesség érzékelők. Elhelyezésük pontszerűen, több pontként, foltalakban illetve vonalalakban történhet. A vonali füstérzékelők (optikai detektorok) infravörös sugarakat kibocsátó adóegységből és szemközti elhelyezésű vevőegységből állhatnak. Az aspirációs érzékelők elemei az egy vagy két független mintavételező csővezeték, illetve a lézeres érzékelőkamrában elhelyezett füstérzékelő, ahol a szoftveres jelfeldolgozás és jeltovábbítás történik. A lángérzékelők UV- érzékelőkkel és IR- érzékelőkkel rendelkeznek, melyek érzékelőfűtéssel felszerelve kültéren is alkalmazhatók. A multiszenzoros érzékelők kombinált érzékelőként is használhatók, és specifikusan programozhatók. Az érzékelők újraélesítése történhet manuálisan vagy automatikusan, és vannak nem visszaállítható érzékelők.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...