Üveggyapot és habüveg szigetelések

Frissült
 
Energocell hőszigetelő üveghab

A Energocell egy üveghulladékból előállított szervetlen, igen könnyű és zárt cellaszerkezetű hőszigetelő anyag. Állaga a bazaltzúzalékhoz hasonítható, de a tömege töredéke annak, így szállítása is jóval kedvezőbb. A belőle készült granulátum az építőiparban széleskörűen felhasználható kedvező műszaki és energetikai tulajdonságainak köszönhetően. Bár hőszigetelő anyag, de egyúttal kapillaritás megszakítására, stabilizálásra használt kőzetszármazékok kiváltására is alkalmas.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
Üveggyapot tekercsek és táblák
13 termék

A Knauf Insulation - új, fejlett és szabadalmaztatott technológiával gyártott termékei széles választékban elérhetőek a lehető legváltozatosabb igények kielégítésére. A termékeket magastetőkhöz, külső és belső falakhoz, elválasztókhoz és födémekhez alkalmazhatják: az üveggyapot igazán sokoldalú.

13 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Ekoboard üveggyapot tábla

Külső falak, magastetők, válaszfalak, mennyezetek és álmennyezetek szigetelése.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Fújható üveggyapot szigetelések
3 termék

A Supafil termékcsalád a hagyományos üveggyapot fajtától már színében is különbözik (fehér). A gyapotdarabok hidrofóbizáltak és néhány cm hosszú szálai kis vattapamacsként egymáshoz tapadnak. A hópihére emlékeztető anyagot a csomagoláskor összepréselik, bálázzák. Így a felhasználási területtől függően akár 1-1,4 m³ is lehet egy 16,6 kg-os bála tartalma.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Isover üveggyapot szigetelések
23 termék

Az Isover termékek számos előnye az újrafelhasznált üvegnek és homoknak köszönhető, melyek természetes alapanyagok, és így nagyon gyorsan regenerálódnak. Ezek az alapanyagok természetesen számos olyan tulajdonságot kölcsönöznek a termékeknek, melyek elengedhetetlenek az épületeknél: tűzállóság, rothadásmentesség.
Mivel a homok és az üveg természetesen nem éghetőek, nincs szükség plusz adalékanyagokra, hogy az Isover termékek tűzállóak legyenek. Az üveggyapot háromszor kevesebb szerves adalékanyagot tartalmaz, mint a növényi eredetű gyapotok.

23 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Az üveggyapot sűrű, zárt légrétegű, alacsony hővezetési tényezőjű, rugalmas szálszerkezetű kiváló hő- és hangszigetelő termék. Alapanyagai az újrahasznosított üveg, a homok, valamint a salakosító adalék. Ezen anyagok összeolvasztásával, szálazásával és kötőanyagok hozzáadásával egy polimerizált eljárás után tekercs vagy lemez kiszerelési formába kerülő üveggyapot szigetelés készül. Mivel az összetevők nem éghetőek, ezért az üveggyapot tűzbiztos anyag. Nem terhelt rétegként szerelt falaknál, mennyezeteknél, padlóknál és zárófödémeknél, magastetőknél, átszellőztetett légrétegű szerelt homlokzatburkolatok mögött építik be. Lépésálló keménylemez kivitelben teraszoknál, lapostetőknél alkalmazott szigetelés. Utólagos hőszigetelésként az üreges szerkezetekbe fújható, laza szerkezetű üveggyapot is használható.

A habüveg szénpor hozzáadásával keletkező gázok által, zárt cellaszerkezetűvé váló újrahasznosított üvegőrlemény olvadéka. Zárt pórusai miatt nem vesz fel nedvességet, fagyálló, alapanyaga miatt tűzálló, nagyon széles hőmérséklettartományban alkalmazható hőszigetelés. Az üveghab a penészedésnek és a rovarok okozta károsodásnak ellenáll. Ömlesztett, granulátum formában vagy tömbösített elemekben beszerezhető. Talajjal érintkező épületszerkezetek, aljzatok, falak, padlók, lapostetők, zöldtetők és homlokzatok szigetelésére használható. A nagy nyomószilárdságú habüveg elemek falazott szerkezetek alá, teherhordó hőszigetelésként is alkalmazhatók.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...