Zöldhomlokzatok

LIKO-S PlantBox beltéri zöldfal rendszer
 
LIKO-S PlantBox beltéri zöldfal rendszer

A PlantBox egy olyan átgondolt, a növények vízigényét biztosító modulrendszer, mely lehetővé teszi zöldhomlokzat kialakítását lakásban, irodában, gyáregységnél vagy üzlethelyiségben. A PlantBox egyes elemei vízszintes irányban illeszkednek egymáshoz, míg függőlegesen egyszerű zárelemekkel kapcsolhatók össze. Egy négyzetméternyi zöldfelület - nedvességgel telített állapotban - hozzávetőleg 70 kg tömegű.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
EJOT Iso-Bar ECO zöldhomlokzat rögzítőrendszer
 
EJOT Iso-Bar ECO zöldhomlokzat rögzítőrendszer

Az EJOT Iso-Bar ECO egy hőszigetelt homlokzathorgony, mellyel könnyen és biztonságosan telepíthető zöldhomlokzat a hőszigeteléssel ellátott falakra. A homlokzathorgony szárának anyaga üvegszál erősítésű műanyag, melynek a pontszerű hőhídveszteségi tényezője rendkívül alacsony, így hatékonyan elkerülhető a nem kívánt hőveszteség és a kondenzáció. A homlokzathorgony a további kiegészítőkkel - mint például rozsdamentes acél sodronykötél, különböző kötélkeresztek, valamint egyéb speciális rögzítőelemek és adapterek - együtt egy rendszert képez.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

A zöldhomlokzat függőleges kiterjedésű növényfal. A futtatott zöldfalnál a növények a természetes termőtalajból gyökereznek, innen nyerik a nedvességet és a tápanyagokat. Növényfajtól függően futnak közvetlenül a falra, illetve öntartó vagy objektumhoz rögzített támrendszerre. A telepített növényfalat speciálisan kialakított, termőréteget tartalmazó és mesterséges vízellátást biztosító szerkezetbe ültetett kúszó-, csüngő- vagy balkonnövények alkotják. A növények folyamatos víz- és tápanyag utánpótlását automatizált csepegtető- és tápanyagadagoló rendszer biztosítja. A függőleges kert fotoszintézis útján szén-dioxidból oxigént állít elő, így tisztítja a levegőt. Nyáron csökkenti a hőterhelést, télen hőszigetel, ezáltal energiatakarékosabbá válhat az épület. Kültéren véd a por- és zajszennyezés ellen, beltéren hangszigetelő hatása is van. Reprezentatív helyek központi díszeként esztétikai értékkel bír. Városi környezetben megjelenhet épülethomlokzatokon, tűzfalakon, térelválasztóként, bankok, szállodák, múzeumok fogadóterében, éttermekben, bevásárlóközpontokban vagy magánlakásokban.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...