Épületgépészeti hőszigetelések, hangszigetelések

Trocellen Class légtechnikai szigetelés
 
Trocellen Class légtechnikai szigetelés

A Trocellen Class egy kémiailag térhálósított, zártcellás, ALU fóliával laminált égésgátolt, hatékony PE szigetelőanyag, mely légcsatornák és nagy átmérőjű légkondicionáló csövek hang- és hőszigetelésére alkalmas. Csökkenti a hőveszteséget, zártcellás szerkezete pedig megakadályozza a páralecsapódást. Gombáknak és baktériumoknak ellenáll, gyulladása esetén pedig csak mérsékelt füstöt fejleszt, és mérgező klórgáz nem szabadul fel. A Trocellen Class az egyik leghosszabb élettartamú szigetelőanyag. CE jelöléssel és Euroclass minősítéssel rendelkezik.

BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Trocellen ECO szigetelő hablemez "CE"
 
Trocellen ECO szigetelő hablemez "CE"

Az ECO szigetelő hablemez kiválóan alkalmas nagy átmérőjű ipari tartályok és csövek, valamint hűtő- és klímaberendezések és vezetékek hőszigetelésére. A szigetelendő termék teljes felületen ragasztandó kontakt ragasztóval.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
PE csőhéjak
 
PE csőhéjak

A kémiailag térhálósított, zárt cellás polietilén hab PE csőhéjak hideg- és melegvíz vezetékek hőszigetelésére, páralecsapódás elleni védelemre alkalmasak. A csőhéjak vastagsága 5 és 30 mm között 5-féle vastagságban, 8 és 167 mm közötti belső átmérővel érhetők el, normál és fémgőzölt (AL) fóliás kivitelben.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Isover CLIMAVER PLUS R üveggyapot légcsatorna panel Isover CLIMAVER A2 PLUS üveggyapot légcsatorna panel Isover CLIMAVER NETO üveggyapot légcsatorna panel Isover CLIMAVER A2 NETO üveggyapot légcsatorna panel
 
Isover épületgépészeti szigetelések
11 termék

Az Isover ásványgyapot szigetelése a földön leggyakrabban előforduló alapanyagokból készül, mint a kőzetek, a homok, és különböző ásványi anyagok. Az előállítás alapja a megolvasztott, különböző ásványi anyagokat és változó mennyiségű műgyanta adalékot tartalmazó alapanyagok szálazása. Az ásványgyapot szigetelőanyagok dróthálóra steppelt paplan, lamellázott paplan, lemez, csőszigetelő és filces kiszerelésben készülnek. A kiszerelés fajtájától függően az ásványgyapot szigetelőanyagok szállítása dróthálóra, fóliára, üvegfilc-, vagy üvegszálas szövetre kasírozva, vagy burkolattal ellátva történik.

11 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Aplomb 11 gépészeti hangszigetelés
 
Aplomb 11 gépészeti hangszigetelés

Az Aplomb 11 hangelnyelése kiváló, különösen ajánlott használtvíz ejtőcsövek, épületgépészeti és egyéb berendezések akusztikai szigetelésére, illetve hőszigetelésére. A középen elhelyezkedő egy- vagy többrétegű ólomlemezt egyik oldalról nyitott cellás lágy poliuretán (PU) hab, a másik oldalról zártcellás, kémiailag térhálósított polietilén (PE) hab borítja, mindkettő rugalmas, hangtompító és zajelnyelő anyag.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Klimamat 32 alufólia kasírozású kőzetgyapot lamell Klimamat 40 alufólia kasírozású kőzetgyapot lamell Klimafix öntapadó alufólia kasírozású közetgyapot lamell Klimamat alufólia kasírozású kőzetgyapot lamell
 
ROCKWOOL gépészeti és technológiai szigetelések
10 termék

Szellőző- és légkondicionáló rendszerek, légcsatornák és fűtővezetékek (HVAC) szigetelése. A ROCKWOOL széles körű hőszigetelőanyag kínálatának része a különböző légcsatornák, épületgépészeti vezetékek és fűtőberendezések hőszigetelése. Ezen szigetelőanyagokat elsősorban közösségi épületek, mint bevásárlóközpontok, sportlétesítmények, illetve ipari üzemek használják fel.

10 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Knauf Insulation Thermo-Tek Lm Air Alu ásványgyapot lamell
 
Knauf Insulation Thermo-Tek Lm Air Alu ásványgyapot lamell

A Thermo-Tek Lm Air Alu alufólia kasírozású ásványgyapot lamell, kör és négyszögletes keresztmetszetű légcsatornák és csővezetékek szigetelésére alkalmas.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Fire-teK® Duct Protect rendszer
 
Fire-teK® Duct Protect szigetelőrendszer

A Knauf Insulation Fire-teK® rendszer megelőző tűzvédelmet biztosít a szellőzőcsatornák számára. Olyan ásványgyapot termék, amelynek egyik oldalán üvegszállal megerősített, szakadásálló alufólia szövet található. Azon túlmenően, hogy védelmet nyújt tűz esetén, a Knauf Insulation Fire-teK® rendszere jó hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Az épületgépészeti szigetelések elsődleges feladata a hideg- és melegvízcsövek, szennyvízcsövek, fűtéscsövek, gázcsövek, légcsatornák, gépészeti szerelvények hőszigetelése és hangszigetelése valamint mechanikai védelme. Az épületgépészeti vezetékek utólagos burkolatai és védőanyagai ásványi szálas alapanyagokból (bazaltgyapot, üveggyapot) készülhetnek, vagy lehetnek alukasírozott, dróthálóra tűzött vagy csupasz kőzetgyapot lamellek, csőhéjak és táblák. Épületgépészetben megtalálhatók még a műanyag alapanyagú, zártcellás polietilén tekercsek, polifoam csőhéjak és körbeextrudált PE csőszigetelések, illetve kerámia és golyópréselt felületű alumínium fóliából készült burkolatrendszerek. A magas hőállóságú szintetikus kaucsuk csőszigetelések szolár rendszerek védelmére is szolgálhatnak. A vízvezetékek és szellőzővezetékek, fűtéscsövek és klímavezetékek szigetelései és a forróvíztartályokra kerülő védőanyagok általában a mechanikai hatásokkal szemben ellenállóak, nyomásállók, rugalmasak, hajlíthatók, nem zsugorodnak, jó párazáró képességűek és víztaszítóak.

Az épületgépészeti vezetékek burkolásakor a tűzvédelmi követelményeknek megfelelő és füstmentes égésű termékek használata szükséges. A klímaszigeteléseknél és a hidegvízcsöveknél kiküszöbölhető a harmatponton keletkező pára lecsapódása. A folyadékokat szállító csövek és légcsatornák szigetelésénél a kiszűrődő hangok csökkentése is elvárás. A csőhéj alakú szigetelések szálban vagy tekercses formában, a szalag és lemezszigetelések tekercsben vagy lapokban találhatók meg.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...