Szerkezeti vasalatok

ISOPRO hőhídmegszakító elemek
 
ISOPRO hőhídmegszakító elemek

Az ISOPRO nevű hőszigetelő elemcsalád a már piacon lévő hasonló termékek továbbfejlesztése. Fontos szerkezeti megoldásai: rozsdamentes betoncél használata a korróziónak kitett csatlakozási helyeken, valamint a nyomóelemek olyan speciális betonkockából készülnek, amik képesek felvenni a keletkező nyomóerőt és javítják a hőszigetelést. A termékválasztékban megtalálhatók pozitív, negatív vagy mindkét irányú nyíró-, illetve hajlítóerő átvitelére alkalmas típusok.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
BARON-C vasalat-toldó rendszer
 
COMAX® GripTec®, BARON-C® vasalat-toldó rendszerek ingyenes statikai méretező program támogatással

A BETOMAX prémium kategóriás termékei a betonacél csatlakozók. A termékcsoportba tartozó rendszerek a betonacélok toldását a zsaluzat megbontása vagy áttörése nélkül képesek előállítani. Akár a különböző formájú előregyártott vasbeton szerkezetek összekapcsolásáról, akár utólagos javítási-felújítási toldásról van szó, a BETOMAX minden esetben a legalkalmasabb megoldást nyújtja. A vasalat-toldó rendszerek ingyenes statikai méretező szoftverei letölthetők az Áttekintésben található linkekre kattintva.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
PCC pillérpapucs-rendszer
 
PCC pillérpapucs-rendszer

A pillérpapucs-rendszerrel pillér-pillér, pillér-alap, valamint pillér-áthidaló kapcsolatoknál alakítható ki szerelési támasztás nélküli, nyomatékbíró kötés. A pfeifer oszloptalpak a Pfeifer tőcsavarokkal együtt alkalmazhatók. A rendszer csuklós vagy merev csatlakozások kialakítására is használható húzó- és nyomóerők felvételére.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Med-Plast betonacél távtartók
 
Med-Plast betonacél távtartók

Fröccsöntött műanyag betonacél távtartók alkalmazása az előírt szerkezeti távolságok betartásának biztosítására szükséges. Szilárdságukkal garantálják a betonacél szerkezetek előírás szerinti elhelyezését, rögzítését.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A vasalatok a vasbeton szerkezeti elemekben vagy elemek között jelentkező terhek, erők átvételére és továbbítására szolgálnak. Hőhídmegszakító elemeket a kültér és beltér csatlakozásánál, erkélyek, teraszok, mellvédfalak és födémek esetén, építenek be. A konzolos lemezek (például balkonok, előtetők) és kültérbe nyúló alátámasztott födémlemezek (loggiák) hőhídmentes teherátadó kapcsolatát valósítja meg. Az átszúródás elleni vasalatnak oszlop és födém csatlakozásánál, koncentráltan ható terhek elosztásában van szerepe. Dilatáló lemezcsatlakozásoknál, a teherátadó tüskék a nyíróerők továbbítására szolgálnak. A vasalatok, betonacélok menetes és menetmentes betonacél toldó és csatlakozó elemekkel kapcsolhatók, toldhatók, hosszabbíthatók. A betonba ágyazott vasalat terv szerinti helyzetét biztosítják a betonozás ideje alatt a betonacél távtartók. A lépéshang-szigetelő elemek meggátolják a lépcsőházakban keletkező testhang (lépészaj) továbbterjedését a környező födémekbe és falakba. A nagy teherbírású műanyag elválasztja és hanghídmentessé teszi a lépcsőkarok és pihenők valamint az épület többi része közötti csatlakozást. A vasalt vagy vasalatlan támaszelemek leginkább statikus és dinamikus terhek felvételére, alakváltozásból adódó feszültségek levezetésére, felfekvési felület egyenetlenségeinek kiegyenlítésére alkalmasak.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...