Szerkezeti vasalatok

HALFEN HEK csatlakozók előregyártott betonelemekhez
 
HALFEN HEK csatlakozók előregyártott betonelemekhez

A HALFEN HEK csatlakozók végleges megoldásként alkalmazhatóak az előregyártott betonelemek rögzítéséhez, akkor is ha azok statikus és kvázi-statikus terhelésnek vannak kitéve. A HALFEN HEK C20/25 és C50/60 betonszilárdság között használható.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Bau-Haus vasalási csatlakozók
 
Bau-Haus vasalási csatlakozók

A vasalási csatlakozókat a két egymástól eltérő időben készülő monolit vasbeton szerkezet sarokmerev összekötésére, a hagyományos folyamatos vasalás kiváltására használják. A csatlakozó vasakat a horganyzott / profilírozott acéldoboz védi meg betonozás közben, és nútot képez a következő ütemben készülő vasbeton szerkezet beüléséhez. A később előállítandó betonszerkezetek betonozása előtt a csatlakozó vasakat a szabványban rögzített átfedés biztosítására alkalmas csőszerszámmal ki kell hajlítani.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
TT menetes betonacéltoldó rendszer MBT menetmentes betonacéltoldó elemek
 
Bau-Haus betonacéltoldó szerkezetek
2 termék

Főleg karcsú betonszerkezetekben a hagyományos átlapoló vasalással a szükséges betontakarás és a szakszerű betonbedolgozás, tömörítés már nem biztosítható. Ezért nyernek egyre nagyobb teret a mechanikus – menetes /TT/ illetve menetmentes /MBT/ - betonacél toldások. Vizsgálatokkal igazolták, hogy a mechanikai toldás megbízhatóbb, a betonacél vezetés folyamatos, az így készülő vb. szerkezetek betontakarásai kielégítik a szabvány szerinti követelményeket.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Elasto-Line lépéshanggátló rendszer
 
Elasto-Line lépéshanggátló rendszer

Az Elasto-Line lépéshanggátló elemekkel az előregyártott illetve monolit vasbeton lépcső és pihenőszerkezetek a határoló falszerkezetektől akusztikailag előírásszerűen elválaszthatók, ezáltal az egyes építményekkel szemben támasztott akusztikai követelmények maradéktalanul teljesülnek.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Vasalási távtartók - Teli távolságtartó sín
 
Bau-Haus vasalási távtartók

Kizárólag a megfelelő távolságtartó biztosíthatja betonszerkezetekben a vasszerelések megfelelő helyen történő tartását. A távtartók alak, méret, anyag és alkalmazási terület szerint különböző tulajdonsággal rendelkeznek. Műanyag távtartók általános felhasználásra javasoltak, magasabb követelmények esetén javasolt a rostbeton távtartók használata (pl. szennyvíztisztítók, alagutak, hidak, mérnöki létesítmények stb.). A hullámtávtartók (ismertebb nevén kígyó sámlik) az alsó és felső vasalás közötti távolságot biztosítják.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A vasalatok a vasbeton szerkezeti elemekben vagy elemek között jelentkező terhek, erők átvételére és továbbítására szolgálnak. Hőhídmegszakító elemeket a kültér és beltér csatlakozásánál, erkélyek, teraszok, mellvédfalak és födémek esetén, építenek be. A konzolos lemezek (például balkonok, előtetők) és kültérbe nyúló alátámasztott födémlemezek (loggiák) hőhídmentes teherátadó kapcsolatát valósítja meg. Az átszúródás elleni vasalatnak oszlop és födém csatlakozásánál, koncentráltan ható terhek elosztásában van szerepe. Dilatáló lemezcsatlakozásoknál, a teherátadó tüskék a nyíróerők továbbítására szolgálnak. A vasalatok, betonacélok menetes és menetmentes betonacél toldó és csatlakozó elemekkel kapcsolhatók, toldhatók, hosszabbíthatók. A betonba ágyazott vasalat terv szerinti helyzetét biztosítják a betonozás ideje alatt a betonacél távtartók. A lépéshang-szigetelő elemek meggátolják a lépcsőházakban keletkező testhang (lépészaj) továbbterjedését a környező födémekbe és falakba. A nagy teherbírású műanyag elválasztja és hanghídmentessé teszi a lépcsőkarok és pihenők valamint az épület többi része közötti csatlakozást. A vasalt vagy vasalatlan támaszelemek leginkább statikus és dinamikus terhek felvételére, alakváltozásból adódó feszültségek levezetésére, felfekvési felület egyenetlenségeinek kiegyenlítésére alkalmasak.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...