Fan-coil berendezések

RAUCLIMATE Silent Breeze High Wall fan-coil
 
RAUCLIMATE Silent Breeze fan-coil

A REHAU fan-coil készülékei használhatók önálló üzemmódban, egyedüli fűtő- és/vagy hűtőrendszerként, meglévő fűtőrendszerrel kombinálva hűtőrendszerként, vagy a sugárzó rendszer kiegészítéseként fűtés és hűtés esetén egyaránt a csúcsterhelés kezelése érdekében, így sokoldalú és könnyen kezelhető megoldást jelentenek. A NEA SMART 2.0 szabályozási technológia segítségével kellemes helyiségklíma kialakítását teszi lehetővé.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Nimbus AQUASLIM FS fan-coil Nimbus AQUASLIM WH fan-coil
 
Ariston fan-coil berendezések
2 termék

Falra, padlóra és mennyezetre szerelhető, vízzel üzemelő inverteres berendezések fűtésre és hűtésre. Az összes Nimbus AQUASLIM fan-coil tökéletesen kompatibilis az Ariston hibrid és hőszivattyús hűtő-fűtő rendszereivel.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
VENTUS PRO FVS fan-coil egységek
 
VENTUS PRO FVS fan-coil egységek

Az FVS FCU mennyezeti, rejtett, 2 és 4 csöves fan-coil egységek modern megjelenéssel, kompakt szerkezettel, alacsony zajszinttel és nagy hűtő (és opcionálisan fűtő) kapacitással, normál és nagynyomású kivitelben. A fan-coil egység (FCU) egy ventilátort tartalmaz, amely beszívja a levegőt, majd átfújja egy hőcserélőn, ezáltal a levegő lehűtve vagy felmelegítve távozik a berendezésből. Az FCU-t nem friss levegő biztosítására tervezték. Olyan épületekben használják őket, ahol több kis helyiség önálló vezérlést igényel. Az FVS FCU fan-coilok általában kórházakban, üzletközpontokban, szállodákban, lakóépületekben, bevásárló központokban alkalmazhatók.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Padlón álló és mennyezeti fan-coil egységek hűtéssel és fűtéssel (AC)
 
Panasonic fan-coil egységek

Fan-coil termékcsalád fűtésre és hűtésre, többféle teljesítményszinttel: 0,5 és 21,9 kW közötti hűtőteljesítménnyel és 0,6 és 21,5 kW közötti fűtőteljesítménnyel. A széles teljesítménytartományú és különféle kialakítású fan-coil egységek szinte bármilyen környezetbe tökéletesen beilleszthetők. Az AC és EC ventilátorokból álló termékcsalád használatával nagy teljesítmény érhető el, a fenntarthatósági szempontok figyelembe vétele mellett.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
CIAT Comfort Line légcsatornázható fan-coil CIAT Coadis Line 600 (1-6 kW) kazettás fan-coil CIAT Coadis Line 900 (3-11 kW) kazettás fan-coil CIAT Melody 2 (1,3-11,6 kW) kazettás fan-coil
 
CIAT fan-coil berendezések
5 termék

A helyiség hőmérsékletének egyéni beállítását segítő komfort berendezések között megtalálható falra szerelhető, kazettás és légcsatornázható modell is. Kiválóan alkalmazható irodák, hotelszobák, üzlethelyiségek és egészségügyi létesítmények helyiségeinek hűtésére és fűtésére.

5 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A fan-coil egy ventilátorral szerelt radiátor, más nevén hűtőkonvektor, klímakonvektor vagy ventilátoros konvektor. A lamellás hőcserélő apró bordák által megnövelt felületének köszönhetően a keresztül áramoltatott levegő a rendszerben keringő hideg víz hatására lehűl, illetve meleg víz esetén felmelegszik. A berendezés hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas. Hűtési funkció ellátásához a rendszerben szükséges egy folyadékhűtő, amelynek feladata a hűtővíz biztosítása. Fűtési funkció esetén a berendezésben keringő víz felmelegítése központi rendszerre kötött kazánnal is megoldható. A beltéri egységek kialakítása ugyanolyan, mint a split klímák esetén: parapet, oldalfali, mennyezeti, kazettás és légcsatornás változatok beépítésére egyaránt lehetőség van. Az oldalfali 2 m feletti magasságban kerül beépítésre. A parapet készülék elsősorban tetőtéri térdfalra történő szereléshez készült. A radiátorhoz hasonló elhelyezés mellett ugyanez a típus mennyezetre is telepíthető. Álmennyezetbe építve, megfelelő szerelési magasság megléte esetén alkalmazható a kazettás beltéri egység. A légcsatornázható egység alkalmas több helyiség egyidejű hűtésére vagy fűtésére. Ennél a típusnál a beltéri egység elhelyezésére nagyobb szabadság nyílik, viszont a csatornák esztétikus, lehetőleg takart vezetése megoldandó feladat. A hűtött helyiségben csak a beszívó és kifúvó rácsok, anemosztátok láthatók. A levegő tisztításáról beépített, kivehető szűrők gondoskodnak. A rendszer szellőztetésre is alkalmas friss levegő bevezetése esetén. További előnyöket jelent az alacsony elektromos áramfogyasztás, a gyors felfűtési idő, hagyományos (pl. gázfűtéses) rendszerekkel való integrálhatóság, valamint kombinálhatóság hőszivattyúval, napkollektorral. A fan-coil kétcsöves és négycsöves változata ismert. A négycsöves a kétcsövessel ellentétben közel azonos időben képes hűteni és fűteni automatikusan, a pillanatnyi igényeknek megfelelően. Mivel a fan-coil rendszerekkel helyiségenkénti egyéni szabályozás lehetséges, alkalmazásuk olyan épületek esetében előnyös, mint pl. lakóházak, szállodák, irodaházak.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...