Falazúrok, lakkok

AV 10 Aqua fatapaszoldat AV 20 Aqua különleges alapozó NT 100 Aqua nanolakk LV 15 fatapaszoldat
 
Murexin parkettalakkok
5 termék

Parketta és más fapadló felületek lakkozására, melyek magas mechanikai és kémiai ellenállóképességgel rendelkeznek, valamint olajozáshoz és impregnáláshoz, illetve faszerkezetek mélyedéseinek, repedéseinek kitöltésére és fa alapfelületek alapozására szolgáló anyagok.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
867 Eurofinish Easy Future parkettalakk
 
867 Eurofinish Easy Future parkettalakk

Az Eurocol 867 Eurofinish Easy Future egy kiváló minőségű, PUR-bázisú parkettalakk, jól terülő tulajdonsággal. Alkalmas minden szabványos parketta csúszásmentes, strapabíró bevonására.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Lazurán® Aqua favédő lazúr 3in1 Lazurán® favédő lazúr 3in1 Lazurán® Aqua falazúr 2in1 Lazurán® falazúr 2in1
 
PPG Trilak lazúrok
6 termék

Fafelületek kezelésére szolgáló áttetsző védőréteget adó lazúrok, favédő lazúrok, vastaglazúrok. Oldószeres, és vízzel hígítható termékek.

6 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Lazurán® Aqua univerzális beltéri lakk - magasfényű Lazurán® Aqua univerzális beltéri lakk - selyemfényű Lazurán® Aqua Prémium beltéri lakk - magasfényű Lazurán® Aqua Prémium beltéri lakk - selyemfényű
 
PPG Trilak lakkok
9 termék

Beltéri fafelületek, parketták kezelésére szolgáló színtelen lakkok, egy és két komponenses, vízzel hígítható és oldószeres termékek. Csónaklakk tartósan vízbe merülő felületekre.

9 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Bondex Elite favédő és -ápoló olaj Bondex Decking Oil favédő és ápoló olaj
 
Bondex favédők és -ápolók
2 termék

Oldószeres és vízbázisú favédő és -ápoló olaj termékek.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A falazúrok nem fedik el, hanem látni engedik a fa természetes mintázatát, erezetét. Vékony- és vastaglazúrokat különböztetünk meg. A vékonylazúrokat többnyire olyan kültéri fafelületeken alkalmazzák (homlokzatburkolat, kerítés, zsindely, pergola, kültéri bútor), melyek az időjárás, a nedvesség, a napsütés állandó változásának vannak kitéve. Vékonylazúr vagy rugalmas fedőlazúr hiányában ezeken a helyeken a lazúr berepedezne és pikkelyesen leválna. Így a kórokozók és gombák könnyebben megtámadhatják a védőréteg repedésein keresztül a fát.

A vastaglazúrok fényes, filmszerű záró védőréteget alkotnak a fafelületeken, nem szívódnak be teljesen, ezért alkalmasak mérettartó fafelületek kezelésére. Az időjárásnak kevésbé kitett, mérettartó és korlátozottan mérettartó (ajtó, ablak, lambéria, kapu), megfelelően szárított fából készített tárgyak bevonására alkalmazhatunk vastaglazúrokat.

A lakkok vízálló, fényes és kopásálló felületet adnak és ellenállnak a háztartásokban fellelhető vegyi anyagoknak is. A lakk lehet színtelen (transzparens), tejszerű vagy színes (pigmentált). A színtelen lakkokat mattozó hozzátéttel (viasszal) vagy cink-sztearáttal (gyorscsiszoló lakk) tejszerűvé lehet tenni. A lazúrlakkok színesek, de részben áttetszően is száradhatnak. A fényességi fok a lakkokról visszavert fény arányát adja meg: tompán matt, matt, selyemmatt, selyemfényű, fényes, magasfényű. A lakkokat, akár vizes bázisúak, akár egy- vagy kétkomponensűek, nagyon könnyű alkalmazni. Előnyük, hogy gyorsan száradnak. Fizikai úton száradó lakkok a politúrok, a nitro-cellulózlakkok és a vizeslakkok. A kémiai úton száradó lakkok csoportjába tartoznak a savra keményedő lakkok, a poliuretán lakkok, a poliészterlakkok. Oxidáció útján száradó lakkok lehetnek az olajlakkok, az alkidgyanta-lakkok, az akrillakkok és a száradó olajok. A lakkok színtelen változatban is UV-állóak, a különböző lazúrok csak színnel védenek a káros napsugárzás ellen, itt a színpigmentek biztosítják az UV-állóságot.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...