Falazúrok, lakkok

AV 10 Aqua fatapaszoldat AV 20 Aqua különleges alapozó NT 100 Aqua nanolakk LV 15 fatapaszoldat
 
Murexin parkettalakkok
5 termék

Parketta és más fapadló felületek lakkozására, melyek magas mechanikai és kémiai ellenállóképességgel rendelkeznek, valamint olajozáshoz és impregnáláshoz, illetve faszerkezetek mélyedéseinek, repedéseinek kitöltésére és fa alapfelületek alapozására szolgáló anyagok.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
JUBIN Wood Impregnation UV - átlátszó impregnáló bevonat JUBIN Decor Universal fedőfesték fafelületekhez JUBIN Decor Primer alapozó festék fafelületekhez JUBIN Lasur áttetsző bevonat fafelületekhez
 
JUB termékek fafelületekre
8 termék

A fa sajnálatos módon ki van téve az öregedésnek, valamint a különböző kártevőknek, mikroorganizmusoknak, továbbá a korhadással és a kékpenésszel szemben is megfelelő védelemmel kell ellátni. Védelmük érdekében a JUB az erre vonatkozó kínálatot a Jubin márkanév keretében alakította ki, amely kiváló minőségű és kitűnő tulajdonságokkal rendelkező áttetsző és fedőbevonatokat tartalmaz. A Jubin lazúrbevonatok az áttetsző pigmentekkel és a kötőanyagokkal behatolnak a fába, és védelmet nyújtanak a környezeti hatások okozta igénybevétellel szemben, ugyanakkor viszont megőrzik a természetes megjelenését. Favédő termékek a Jumix rendszerben rendelkezésre álló különböző színárnyalatú fedőfestékek is.

8 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Bondex Exotic olaj Bondex Vintage Effect fedőfesték beltérre Bondex Patina Effect wax Bondex Metal Effect wax
 
PPG Trilak olajok
6 termék

Kül- és beltéri faápoló olajok, a fafelületek rugalmasságának megőrzésére, díszítésére. Speciális vintage stílusú díszítő termékek.

6 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Lazurán® parkettlakk higító Lazurán® Aqua univerzális beltéri lakk - magasfényű Lazurán® Aqua univerzális beltéri lakk - selyemfényű Lazurán® univerzális beltéri lakk - magasfényű
 
PPG Trilak lakkok
13 termék

Beltéri fafelületek, parketták kezelésére szolgáló színtelen lakkok, egy és két komponenses, vízzel hígítható és oldószeres termékek. Csónaklakk tartósan vízbe merülő felületekre.

13 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Lazurán® Aqua favédő lazúr 3in1 Lazurán® favédő lazúr 3in1 Lazurán® falazúr 2in1 Lazurán® Aqua falazúr 2in1
 
PPG Trilak lazúrok
9 termék

Fafelületek kezelésére szolgáló áttetsző védőréteget adó lazúrok, favédő lazúrok, vastaglazúrok. Oldószeres, és vízzel hígítható termékek.

9 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
PO 70 Aqua Objekt vizes lakk NT 100 Nanolakk
 
Parketta lakkok
2 termék

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A falazúrok nem fedik el, hanem látni engedik a fa természetes mintázatát, erezetét. Vékony- és vastaglazúrokat különböztetünk meg. A vékonylazúrokat többnyire olyan kültéri fafelületeken alkalmazzák (homlokzatburkolat, kerítés, zsindely, pergola, kültéri bútor), melyek az időjárás, a nedvesség, a napsütés állandó változásának vannak kitéve. Vékonylazúr vagy rugalmas fedőlazúr hiányában ezeken a helyeken a lazúr berepedezne és pikkelyesen leválna. Így a kórokozók és gombák könnyebben megtámadhatják a védőréteg repedésein keresztül a fát.

A vastaglazúrok fényes, filmszerű záró védőréteget alkotnak a fafelületeken, nem szívódnak be teljesen, ezért alkalmasak mérettartó fafelületek kezelésére. Az időjárásnak kevésbé kitett, mérettartó és korlátozottan mérettartó (ajtó, ablak, lambéria, kapu), megfelelően szárított fából készített tárgyak bevonására alkalmazhatunk vastaglazúrokat.

A lakkok vízálló, fényes és kopásálló felületet adnak és ellenállnak a háztartásokban fellelhető vegyi anyagoknak is. A lakk lehet színtelen (transzparens), tejszerű vagy színes (pigmentált). A színtelen lakkokat mattozó hozzátéttel (viasszal) vagy cink-sztearáttal (gyorscsiszoló lakk) tejszerűvé lehet tenni. A lazúrlakkok színesek, de részben áttetszően is száradhatnak. A fényességi fok a lakkokról visszavert fény arányát adja meg: tompán matt, matt, selyemmatt, selyemfényű, fényes, magasfényű. A lakkokat, akár vizes bázisúak, akár egy- vagy kétkomponensűek, nagyon könnyű alkalmazni. Előnyük, hogy gyorsan száradnak. Fizikai úton száradó lakkok a politúrok, a nitro-cellulózlakkok és a vizeslakkok. A kémiai úton száradó lakkok csoportjába tartoznak a savra keményedő lakkok, a poliuretán lakkok, a poliészterlakkok. Oxidáció útján száradó lakkok lehetnek az olajlakkok, az alkidgyanta-lakkok, az akrillakkok és a száradó olajok. A lakkok színtelen változatban is UV-állóak, a különböző lazúrok csak színnel védenek a káros napsugárzás ellen, itt a színpigmentek biztosítják az UV-állóságot.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...