Lépcsők, korlátok, járórácsok

Dirickx korlátok
 
Dirickx korlátok

A könnyen telepíthető Dirickx korlátok elérhetők EXALT vagy myMIX kitöltéssel. A kínálatban 4 féle EXALT és 8 féle myMIX modell közül lehet választani, túlnyúló vagy nem túlnyúló rudakkal, 6 féle standard színben.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Leier egyenes karú lépcső Leier húzott karú lépcső
 
Leier előregyártott lépcsők
2 termék

A Leier lépcsőpanelek kiemelkedő betonminőséggel és magasfokú tűzállósággal rendelkeznek. Az előregyártott egyeneskarú lépcsők önállóan, egykarú lépcsőként, vagy pihenőkkel kiegészített két-, három, illetve többkarú lépcsőként alkalmazhatók. Az előregyártott húzott karú lépcsők a helyszíni betonozással készült, nehézkes, és bonyolult kivitelezéssel szemben méretpontos, gyorsan és egyszerűen beépíhető lépcsők.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
MEISER Ferroste lemezrácsok MEISER Ferroste GFK műanyag rácsok MEISER Ferroste raktártechnológiai rácsok MEISER Ferroste Stephuit FH tűzgátló lemezrács
 
MEISER Ferroste járórácsok
4 termék

A MEISER-típusú járórács termékek több évtizedes termékfejlesztés eredményeként érték el jelenlegi megjelenési formájukat. Eközben a termékek eljutottak a statikailag lehetséges legkarcsúbb alakig, a legkisebb saját tömegig, a tűzihorganyzás révén a legcélszerűbb felületvédelemig, amit a termék, a funkció és a felhasználó igényel.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
MB-GLASS BARRIER francia erkély üvegkorlát
 
MB-GLASS BARRIER francia erkély üvegkorlát

Az MB-GLASS BARRIER rendszer külső korlátjai kiesés elleni védelemre szolgálnak a magas, nyíló ablakokban. Az üveg mellvédek további térelválasztást is jelentenek, ami csökkenti a kívülről a helyiségbe jutó zajt. A szerkezet csak az 1,3 m homlokzati tűzterjedés elleni sávon kívül alkalmazható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
MEISER Ferroste lépcsőrendszerek
 
MEISER Ferroste lépcsőrendszerek

A MEISER egyeneskarú vagy csigalépcsőket egyaránt jellemzi az esztétika és a praktikum. Az egyedi tervezésű lépcsőrendszereket minden esetben az adott helyszínhez igazítják, az érvényben lévő szabályoknak megfelelően.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Easy Glass® korlátrendszerek
 
Easy Glass® korlátrendszerek

Üvegkorlátok, amelyeknél az átláthatóság tervezéssel és biztonsággal párosul.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
WICONA üvegkorlát
 
WICONA üvegkorlát

Egyszerű és elegáns, statikailag méretezett üvegkorlát rendszer kiesésgátló üvegezéssel.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Q-railing oszlopos korlátrendszerek
 
Q-railing oszlopos korlátrendszerek

Modern korlátrendszerek, ahol az átláthatóság tervezéssel és biztonsággal párosul.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kilkenny lépcsőblokk
 
KK Manufaktúra lépcsőblokkok

A KK Kavics Beton lépcsőblokkok a természetességet sugározzák. A természetben fellelhető pala ihlette a Kilkenny lépcsőblokkot, mely kifinomult megjelenésével igényes terek szintkülönbségeinek áthidalására alkalmas, elsősorban Kellkeny lapokkal burkolt területeken, de kombinálható más anyagokkal is. A Delphi lépcsőblokk elsősorban a Delphi lapokkal burkolt felületek szintkülönbségeinek áthidalására javasolt. Eltérő színű csatlakozó felületek esetén felhívja a figyelmet a burkolatban lévő szintkülönbségekre.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Előregyártott, beépíthető betonszerkezetes és sorozatgyártott könnyűszerkezetes lépcsők kültéren és beltéren az épületszintek, emeletek közötti személyforgalmat szolgálják. Előírások szabályozzák betervezésüket az épület funkciójának, szintszámának függvényében. A lépcsőknek formájukkal, anyaghasználatukkal ugyanakkor esztétikai és térformáló szerepük is van. Az íves karú lépcsőkre az elegancia, a csigalépcsőkre a gazdaságos helykihasználás jellemző. Az egyenes karú lépcsők a legelterjedtebb típusok, ezek közül is az egykarú és a kétkarú lépcsők. Az áthidalt szintkülönbség függvényében előírás szerint szükséges lehet pihenőszint beiktatása. Az ipari előregyártással készített vasbeton lépcsők nagy beruházásoknál, társasházak, irodaházak, szállodák, bevásárlóközpontok építésénél gyakoriak. A lakásokban vagy egyéb kisforgalmú privát terekben elhelyezett könnyűszerkezetes lépcsők leginkább fa- vagy fémszerkezetűek (festett vagy rozsdamentes acél, alumínium), járófelületük leggyakrabban fa, igényesebb helyeken üveglap. Egyes könnyűszerkezetes lépcsők (például lánclépcsők) előregyártott elemekből is összeállíthatók. Kültérben, menekülési útvonalon, vagy ipari környezetben gyakori a komplett fémszerkezetű lépcsők használata, ahol a járófelület is fém, többnyire fémrács.

A biztonságos közlekedést korlátok és kapaszkodók segítik. Használatát és kialakításának egyes részleteit (magasságát, a korlátpálcák közötti és a lépcsőfokok fölötti rések szélességét) előírások szabályozzák. A korlát szerkezete leggyakrabban fém (felületkezelt illetve rozsdamentes acél) vagy fa (belső térben). A kapaszkodó anyaga jellemzően fa, műanyag vagy fém. A korlát függőleges síkja lehet áttört (pálca, faléc) vagy tömör (üveglap).

Az acéllépcsők lépcsőfokai, pihenőszintjei, valamint kisebb vízszintes járófelületek készülhetnek fém járórácsokból. Erősebb változatai járműteher elviselésére is alkalmasak. A járórácsok anyaga jellemzően melegen vagy hidegen hengerelt acél, rozsdamentes acél illetve alumínium.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...