Lépcsők, korlátok, járórácsok

Leier egyenes karú lépcső Leier húzott karú lépcső
 
Leier előregyártott lépcsők
2 termék

A Leier lépcsőpanelek kiemelkedő betonminőséggel és magasfokú tűzállósággal rendelkeznek. Az előregyártott egyeneskarú lépcsők önállóan, egykarú lépcsőként, vagy pihenőkkel kiegészített két-, három, illetve többkarú lépcsőként alkalmazhatók. Az előregyártott húzott karú lépcsők a helyszíni betonozással készült, nehézkes, és bonyolult kivitelezéssel szemben méretpontos, gyorsan és egyszerűen beépíhető lépcsők.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
MEISER Ferroste lemezrácsok MEISER Ferroste raktártechnológiai rácsok MEISER Ferroste Stephuit FH tűzgátló lemezrács
 
MEISER Ferroste járórácsok
3 termék

A MEISER-típusú járórács termékek több évtizedes termékfejlesztés eredményeként érték el jelenlegi megjelenési formájukat. Eközben a termékek eljutottak a statikailag lehetséges legkarcsúbb alakig, a legkisebb saját tömegig, a tűzihorganyzás révén a legcélszerűbb felületvédelemig, amit a termék, a funkció és a felhasználó igényel.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
MEISER Ferroste GFK műanyag rácsok
 
MEISER Ferroste GFK műanyag rácsok, lépcsők, korlátok

A MEISER GFK (végtelenített üvegszál megerősítéssel és műgyantával készített) rács, lépcső és korlát olyan ipari és nyilvános felhasználási területekre ajánlottak, ahol a korrózióval szembeni ellenállóképesség kimondottan fontos szerepet tölt be. Egyszerűen és gyorsan telepíthetők, magasfokú terhelhetőséget biztosítanak, melynek következtében nagymértékben nő a biztonság.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Dirickx korlátok
 
DIRICKX korlátok

A könnyen telepíthető DIRICKX korlátok elérhetők EXALT vagy myMIX kitöltéssel. A kínálatban 4 féle EXALT és 8 féle myMIX modell közül lehet választani, túlnyúló vagy nem túlnyúló rudakkal, 6 féle standard színben.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
MEISER Ferroste lépcsőrendszerek
 
MEISER Ferroste lépcsőrendszerek

A MEISER egyeneskarú vagy csigalépcsőket egyaránt jellemzi az esztétika és a praktikum. Az egyedi tervezésű lépcsőrendszereket minden esetben az adott helyszínhez igazítják, az érvényben lévő szabályoknak megfelelően.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Easy Glass® korlátrendszerek
 
Easy Glass® korlátrendszerek

Üvegkorlátok, amelyeknél az átláthatóság tervezéssel és biztonsággal párosul.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Ytong lépcsőelem
 
Ytong lépcsőelem

Az Ytong előregyártott lépcsőelemek a beépítést követően azonnal használatba vehetők. A lépcsőelemek kéttámaszú tartószerkezetként teherbíró tartófalra, az abban kialakított horonyba, valamint a tartófalra rögzített rozsdamentes acél konzolokra építhetők. Alkalmazása jelentősen lerövidíti az építkezés idejét és csökkenti a szükséges élőmunkát. A lépcső kivitelezése során minimális nedvesség bevitel történik, nincs szükség zsaluzásra és a szerkezet ideiglenes alátámasztására sem.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
MB-GLASS BARRIER francia erkély üvegkorlát
 
MB-GLASS BARRIER francia erkély üvegkorlát

Az MB-GLASS BARRIER rendszer külső korlátjai kiesés elleni védelemre szolgálnak a magas, nyíló ablakokban. Az üveg mellvédek további térelválasztást is jelentenek, ami csökkenti a kívülről a helyiségbe jutó zajt. A szerkezet csak az 1,3 m homlokzati tűzterjedés elleni sávon kívül alkalmazható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
HELLA lezuhanás elleni rögzítés - üveg
 
HELLA lezuhanás elleni rögzítések

A HELLA napvédő rendszerekbe integrált lezuhanás elleni üveg-, rács-, lemez- vagy rúdmegoldásokkal a klasszikus, az elegáns és a kreatív homlokzati hangsúlyok is megmutathatók. A lezuhanás elleni védelem megfelel a magas törvényi biztonsági követelményeknek, és kiváló színvonalú építészeti eredményt garantál. A lezuhanás elleni védelem a HELLA TOP FOAM és a TOP MINI plus termékkel együtt kapható ráhelyezhető elemek. Reluxával, redőnnyel vagy opcionálisan integrált rovarhálóval szállítják.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
DigiFol™ Elegant okoskorlát
 
DigiFol™ Elegant okoskorlát

A DigiFol™ Elegant okoskorlát szerkezetkialakításának és a felhasznált anyagoknak köszönhetően tökéletes mind bel-, mind kültéri használatra. Keret nélküli, lineáris kialakítása elegáns és modern megjelenést biztosít. Az opcionális kiegészítőkkel (LED világítás, vízelvezető csatorna, kapaszkodó) még egyedibb kivitel érhető el. A legújabb és legbiztonságosabb korlátrendszer, mely az alumínium padlórögzítések által biztosítja a tartós csatlakozást a padló és az üvegfelület között.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Q-railing oszlopos korlátrendszerek
 
Q-railing oszlopos korlátrendszerek

Modern korlátrendszerek, ahol az átláthatóság tervezéssel és biztonsággal párosul.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Krausz beton lépcsőelemek, járófelületek
 
Krausz beton lépcsőelemek, járófelületek

A KRAUSZ kültéri lépcsőelemek kialakítása az egyedi igényeknek megfelelően változatos geometriával készülhetnek. Lebegő lépcső, íves oldalú és tömblépcső kialakítására is van lehetőség. A lépcsőelemek csúszásmentesítését gyártás során, csúszásmentesített sablon használatával oldják meg, vagy az utólagos csúszásmentesítést homokfújással érdesítik. A finombetonból készült lépcsők cementszürke, vagy akár fehér és mészkő színben is gyárthatók. Az egyenes lépcső a legegyszerűbb és legolcsóbb kültéri lépcsőtípus. Az egyenes vonalban futó lépcsők megfizethetőek és könnyen felszerelhetőek az építők számára. A lépcsők fémszegélyeit lépcsőfalsávoknak, vagy lépcsőszegélyeknek is nevezik, amelyek meghatározzák és megerősítik a lépcsőfokok széleit.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Layher lépcsők
 
Layher lépcsők

Mobil és fix hozzáférés a magasabb polcokhoz, gépekhez, ajtónyílásokhoz vagy a nagyobb magasságban végzett karbantartási munkákhoz.

Termék kártya

Előregyártott, beépíthető betonszerkezetes és sorozatgyártott könnyűszerkezetes lépcsők kültéren és beltéren az épületszintek, emeletek közötti személyforgalmat szolgálják. Előírások szabályozzák betervezésüket az épület funkciójának, szintszámának függvényében. A lépcsőknek formájukkal, anyaghasználatukkal ugyanakkor esztétikai és térformáló szerepük is van. Az íves karú lépcsőkre az elegancia, a csigalépcsőkre a gazdaságos helykihasználás jellemző. Az egyenes karú lépcsők a legelterjedtebb típusok, ezek közül is az egykarú és a kétkarú lépcsők. Az áthidalt szintkülönbség függvényében előírás szerint szükséges lehet pihenőszint beiktatása. Az ipari előregyártással készített vasbeton lépcsők nagy beruházásoknál, társasházak, irodaházak, szállodák, bevásárlóközpontok építésénél gyakoriak. A lakásokban vagy egyéb kisforgalmú privát terekben elhelyezett könnyűszerkezetes lépcsők leginkább fa- vagy fémszerkezetűek (festett vagy rozsdamentes acél, alumínium), járófelületük leggyakrabban fa, igényesebb helyeken üveglap. Egyes könnyűszerkezetes lépcsők (például lánclépcsők) előregyártott elemekből is összeállíthatók. Kültérben, menekülési útvonalon, vagy ipari környezetben gyakori a komplett fémszerkezetű lépcsők használata, ahol a járófelület is fém, többnyire fémrács.

A biztonságos közlekedést korlátok és kapaszkodók segítik. Használatát és kialakításának egyes részleteit (magasságát, a korlátpálcák közötti és a lépcsőfokok fölötti rések szélességét) előírások szabályozzák. A korlát szerkezete leggyakrabban fém (felületkezelt illetve rozsdamentes acél) vagy fa (belső térben). A kapaszkodó anyaga jellemzően fa, műanyag vagy fém. A korlát függőleges síkja lehet áttört (pálca, faléc) vagy tömör (üveglap).

Az acéllépcsők lépcsőfokai, pihenőszintjei, valamint kisebb vízszintes járófelületek készülhetnek fém járórácsokból. Erősebb változatai járműteher elviselésére is alkalmasak. A járórácsok anyaga jellemzően melegen vagy hidegen hengerelt acél, rozsdamentes acél illetve alumínium.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...