Lépcsők, korlátok, járórácsok

 
Dirickx korlátok

A könnyen telepíthető Dirickx korlátok elérhetők EXALT vagy myMIX kitöltéssel. A kínálatban 4 féle EXALT és 8 féle myMIX modell közül lehet választani, túlnyúló vagy nem túlnyúló rudakkal, 6 féle standard színben.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Leier előregyártott lépcsők
2 termék

A Leier lépcsőpanelek kiemelkedő betonminőséggel és magasfokú tűzállósággal rendelkeznek. Az előregyártott egyeneskarú lépcsők önállóan, egykarú lépcsőként, vagy pihenőkkel kiegészített két-, három, illetve többkarú lépcsőként alkalmazhatók. Az előregyártott húzott karú lépcsők a helyszíni betonozással készült, nehézkes, és bonyolult kivitelezéssel szemben méretpontos, gyorsan és egyszerűen beépíhető lépcsők.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
MEISER Ferroste járórácsok
4 termék

A MEISER-típusú járórács termékek több évtizedes termékfejlesztés eredményeként érték el jelenlegi megjelenési formájukat. Eközben a termékek eljutottak a statikailag lehetséges legkarcsúbb alakig, a legkisebb saját tömegig, a tűzihorganyzás révén a legcélszerűbb felületvédelemig, amit a termék, a funkció és a felhasználó igényel.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Q-railing kiegészítők

Korlátkivitelezéshez szükséges kiegészítők széles választéka.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Frissült
 
Q-railing oszlopos korlátrendszerek

Modern korlátrendszerek, ahol az átláthatóság tervezéssel és biztonsággal párosul.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Easy Glass® korlátrendszerek

Üvegkorlátok, amelyeknél az átláthatóság tervezéssel és biztonsággal párosul.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Q-railing üvegszorítók

Üvegszorítók és pontmegfogók széles választéka egyedülálló tanúsítványokkal.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Előregyártott, beépíthető betonszerkezetes és sorozatgyártott könnyűszerkezetes lépcsők kültéren és beltéren az épületszintek, emeletek közötti személyforgalmat szolgálják. Előírások szabályozzák betervezésüket az épület funkciójának, szintszámának függvényében. A lépcsőknek formájukkal, anyaghasználatukkal ugyanakkor esztétikai és térformáló szerepük is van. Az íves karú lépcsőkre az elegancia, a csigalépcsőkre a gazdaságos helykihasználás jellemző. Az egyenes karú lépcsők a legelterjedtebb típusok, ezek közül is az egykarú és a kétkarú lépcsők. Az áthidalt szintkülönbség függvényében előírás szerint szükséges lehet pihenőszint beiktatása. Az ipari előregyártással készített vasbeton lépcsők nagy beruházásoknál, társasházak, irodaházak, szállodák, bevásárlóközpontok építésénél gyakoriak. A lakásokban vagy egyéb kisforgalmú privát terekben elhelyezett könnyűszerkezetes lépcsők leginkább fa- vagy fémszerkezetűek (festett vagy rozsdamentes acél, alumínium), járófelületük leggyakrabban fa, igényesebb helyeken üveglap. Egyes könnyűszerkezetes lépcsők (például lánclépcsők) előregyártott elemekből is összeállíthatók. Kültérben, menekülési útvonalon, vagy ipari környezetben gyakori a komplett fémszerkezetű lépcsők használata, ahol a járófelület is fém, többnyire fémrács.

A biztonságos közlekedést korlátok és kapaszkodók segítik. Használatát és kialakításának egyes részleteit (magasságát, a korlátpálcák közötti és a lépcsőfokok fölötti rések szélességét) előírások szabályozzák. A korlát szerkezete leggyakrabban fém (felületkezelt illetve rozsdamentes acél) vagy fa (belső térben). A kapaszkodó anyaga jellemzően fa, műanyag vagy fém. A korlát függőleges síkja lehet áttört (pálca, faléc) vagy tömör (üveglap).

Az acéllépcsők lépcsőfokai, pihenőszintjei, valamint kisebb vízszintes járófelületek készülhetnek fém járórácsokból. Erősebb változatai járműteher elviselésére is alkalmasak. A járórácsok anyaga jellemzően melegen vagy hidegen hengerelt acél, rozsdamentes acél illetve alumínium.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...