Laminált padlók, laminált lapok

 
PERGO padlóburkolatok

1977-ben szabadalmaztatta és kezdte el gyártani a svéd Perstorp az első laminált padlókat, és azóta is megőrizte piacvezető pozícióját. Kiemelkedő minőségű laminált burkolatok középületekbe és otthonra, gazdag minta és színválasztékban, sokféle kiegészítővel és tartozékkal.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Arteo prémium laminált padlók

Az Arteo laminált parketták az abszolút felső kategóriát képviselik kompromisszumok nélkül. Az ötféle, egymással kombinálható lapméretnek és rendkívül széles színválasztékának köszönhetően a vele burkolt helyiségek teljesen egyedivé szabhatók.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A laminált padló összetétele 90-95%-ban faőrlemény, ami a hordozólap alapanyagául szolgál. A SPAN, MDF vagy HDF lap alsó és felső oldalát különböző rétegekkel látják el, a látszó oldalon például műgyantával, dekorfóliával. A lapok mérete a parkettánál jóval nagyobb, de vastagsága 1 cm alatti. A burkolat koptatórétegének karcállósága, kopásállósága, a laminált lap igénybevételi osztályba sorolása mind minőségi és árképző tényezők. A színek és minták nagy gazdagsága mellett egyik nagy előnye, hogy gyorsan és egyszerűen fektethető, akár házilag is lerakható. Könnyen takarítható, jellemzően karcálló és kopásálló. Beépítési magassága csekély, zajelnyelése akár az 50%-ot is elérheti. A laminált padlót megfelelően sík, teherbíró felületre lehet fektetni. Ez lehet meglevő parketta, szőnyegpadló, hidegburkolat vagy szerelés előtt aljzatkiegyenlítővel szintbe hozott fogadószerkezet. Padlófűtés esetén is alkalmazható. A laminált lapok egymáshoz illesztése diszperziós ragasztóval történik, de gyakori a ragasztó nélküli úgynevezett SNAP technológia is. Bár vannak vízre kevésbé érzékeny termékek is, a laminált padlók nem vízállóak, és a termékek többsége nem antisztatikus.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...