Roof-top klímák

VENTUS PRO PVS RO roof-top egységek
 
VENTUS PRO PVS RO roof-top egységek

PVS RO roof-top egység képes a hűtési funkciót a +15°C / +50°C hőmérsékleti tartományban, a fűtési funkciót a -20°C / +25°C tartományban direkt expanziós hőszivattyús rendszerrel ellátni. Télen a leolvasztást egy leolvasztási algoritmus kezeli annak érdekében, hogy a készülék továbbra is működjön még a szélsőséges téli körülmények között is.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
CIAT Vectios™ PJ Roof-top klímák CIAT Vectios™ RPJ Roof-top klíma CIAT Vectios Power™ R454B (98-273 kW) Roof-top klímák
 
CIAT roof-top klímák
3 termék

Önálló, kompakt, plug and play rendszerű levegő-levegő berendezések a légkezeléshez és klimatizáláshoz szükséges összes komponenssel. A kialakítások széles választékának köszönhetően optimális lehet szupermarketek, logisztikai központok, mozitermek, plázák szellőztetésére és klimazitálására. A gépek elérhetőek forgódobos hővisszanyerővel, gázégővel, valós CO₂ szint alapú frisslevegő mennyiség szabályzással, és sok más opcióval.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

A roof-top klímák olyan kompakt, kültéri léghűtéses berendezések, melyekkel egy légterű, közepes és nagy csarnokok szellőztetése, hűtése és fűtése egyaránt megoldható. Mivel nincs szükség külön szellőző rendszer kiépítésére, beszerelésük egyszerű és költségtakarékos. Telepítésükhöz nincs szükség gépházra. Általában a lapos tetőre, közvetlenül a teherhordó gerendákra szerelt berendezések minden eleme a készülék burkolata alatt található. A készülékek önálló üzeműek, és egyesítik a folyadékhűtő és a légkezelő berendezés funkcióit. A levegő elszívása és befúvása (a légvezetés) történhet lefelé, felfelé és oldalirányban. Egyes típusoknál légcsatorna csatlakoztatására is lehetőség van, amennyiben lokálizáltabb szellőzésre van igény. A roof-top klímák a klimatizált helyiségből elszívott meleg levegőt jellemzően hővisszanyerés nélkül engedik a szabadba. Hővisszanyerővel kiegészítve azonban hatékonyabb és gazdaságosabb működés érhető el. A hulladékhő újrahasznosításával a villamos energia felhasználás csökkenthető, ami egyúttal környezetvédelmi szempontból is előnyös. Átmeneti időszakban a hűtés kiiktatható, ekkor energiatakarékos (szabadhűtésű) üzemben a környezeti hőmérsékletű levegő használható fel. Fűtési üzemmódban a kültérből elvont energiával lehet fűteni. Az ilyen hőszivattyús rendszer hatékonysága a COP értékkel fejezhető ki, ami a kinyert hő és a felhasznált elektromos energia hányadosa. A fűtés történhet direkt gázégős fűtőelemmel, beépített elektromos fűtőegységgel is, vagy külső kazánnal melegített vízzel, vagy ezek valamilyen kombinációjával. A nélkülözhetetlen szűrőrendszer egy- vagy többfokozatú is lehet, feladata a befújt levegő szűrése. A roof-top olyan részegységgel rendelkezhet, amely meghatározott arányban keveri az elszívott, a befújt és a friss levegőt. Ezzel az energiatakarékos megoldással csak annyi frisslevegő mennyiség adagolás érhető el, amennyire éppen szükség van.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...