Acélszerkezetek, csarnokrendszerek

TeraSteel horganyzott C szelemen
 
TeraSteel horganyzott szelemenek

A hidegen formált, horganyzott acélból készült könnyűsúlyú szelemeneket nagyrészt az épületek acélszerkezetének mellékelemeiként használják, tetőgerendáknak vagy fali keresztgerendának. Az utóbbi években népszerű és költséghatékony megoldásnak bizonyult ezen elemek felhasználása az épületek tulajdonképpeni fő tartószerkezeteként.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Lindab Z-C-U gerendák Lindab perforált C-U falprofilok
 
Lindab Construline vékonyfalú profilok (Z-C-U gerendák, C-U falprofilok)
2 termék

A Lindab által gyártott Construline vékonyfalú, tüzihorganyzott Z-C-U gerendák, valamint CI toldóelemek jelentik a könnyűszerkezetes építési mód, a száraz technológiájú vázszerelés alapjait. A perforált gerincű C és U profilok tökéletes alkotóelemei az 1-2 szintes könnyűszerkezetes épületek külső teherhordó falának, illetve a többszintes (vasbeton vagy acél szerkezetű) magasépületek vázkitöltő falának.

2 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Polmetál horganyzott szelemenek Polmetál omega lécek - Omega 20 Polmetál falkazetták - F 500
 
Polmetál szerkezeti elemek és falkazetták
3 termék

A „Z”, „C” és „Σ” -szelvények hidegen hengerelt tüzihorganyzott acéllemezből készülnek, S350 GD minőségben. Merevségüknek és szilárdságuknak köszönhetően széleskörűen felhasználhatók a tartószerkezetekben.
Az omega lécek különböző profilkialakítása és lemezvastagsága különböző homlokzat és tetőburkolati rendszerek alátétszerkezete, rögzítési eleme lehet.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
HALFEN DETAN rúdrendszerek
 
HALFEN DETAN rúdrendszerek

A HALFEN rúdrendszerekkel megvalósítható a filigrán konstrukció az igényes könnyűszerkezetes projekteknél. A HALFEN DETAN feszítő- és nyomórudak kiváló minőségű korrózióvédelmet nyújtanak még a veszélyeztetett területeken is, mint például a menetnél. Jelentős minőségi javulást jelent, hogy a kulcsfelületek még a horganyzás előtt kerülnek marásra. A villák és ellenanyák minőségi tűzihorganyzást kapnak és a hosszú távú korrózióvédelmen felül magas mechanikai terhelhetőséget is nyújtanak.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Az acél tartószerkezet előnyei a karcsúság, könnyedség, amelyek statikai tulajdonságainak tulajdoníthatók, a gyors és egyszerű szerelhetőség, amely az előregyártásból következik, de fontos szempont az újrahasznosíthatósága is. Az acélból különböző tartószerkezeti idomok és elemek készülnek, mint például melegen hengerelt és hidegen hajlított idomacélok (I, L, T, U, C, Z,) és zártszelvények. Felületük általában tűzi horganyzott vagy porszórt. Az egyes elemek kötése lehet hegesztett, szegecselt vagy csavarozott, amely a tartóelemekhez hasonlóan szintén statikai méretezést igényel. Az acélszerkezetek összeépítése mm-es pontossággal történik. Az acélból készült szerkezetek hátránya, hogy érzékenyek a korrózióra és a tűzre, ami azonban védőbevonatokkal, passzív és aktív tűzvédelmi rendszerekkel orvosolható.

Az acél csarnokrendszerek nagy fesztávok áthidalását biztosítják, tágas, sokféleképpen hasznosítható tereket hozva létre. Az acél csarnokok mezőgazdasági, ipari, kereskedelmi és sportlétesítmények, raktárak, gyártóüzemek kedvelt építési rendszere, egy szintes vagy többszintes kialakításúban. A csarnokrendszerek szerkezeti elrendezése általában előre modulált kiosztással van megtervezve, hosszú vagy rövid főtartós illetve térrácsos rendszerben. A csarnok pillérei pontalapokon nyugszanak, a falak terheit pedig a pontalapok közötti alapgerendák viselik. A csarnok tetőszerkezete leginkább kis hajlásszögű nyeregtető vagy lapostető.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...