Zománcfestékek, korróziógátló bevonatok

Trinát® magasfényű zománcfesték Trinát® Unitop univerzális festék Trinát® selyemfényű zománcfesték Trinát® mesterzománc
 
PPG Trilak zománcfestékek fémre, fára, korróziógátló bevonatok
14 termék

Oldószeres és vízzel hígítható zománcfestékek, kerítésfestéktől a mester minőségig. Iskolatáblafesték, radiátorfesték, kerítésfesték.

14 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Trinát® spray szaniterfesték Trinát® spray radiátorfesték Trinát® spray hőálló festék 700 °C-ig Trinát® spray általános akrilfesték
 
PPG Trilak Aerosolok
7 termék

Gyorsan száradó alapozók, fedőfestékek, keréktárcsa, szaniter, és hőálló festékek, lakkok, spray kiszerelésben.

7 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A zománcfesték fa- és fémszerkezetek átvonó, védőréteget képző festékbevonata. Leggyakrabban valamilyen előzőleg már felvitt alapozó rétegre kell felhordani, de előfordulnak olyan termékek, amelyek egyben alapozó és zománcfestékek is. Az egy- vagy kétkomponensű zománcfesték felülete lehet fényes, matt vagy selyemfényű, színválasztéka gyártónként eltérő, és széles palettán mozog. Kézi színkeverés lehetséges kész festékek felhasználásával, vagy színező paszta segítségével. Újabban üzletekben felállított színkeverő gépek bővítik a lehetséges színválasztékot. Legtartósabb a fényes felület, mivel a selyemfényű és matt felületek pórusaiban a szennyeződés könnyebben megtapad. Vizes bázisú és oldószeres termékek is kaphatók, melyek rétegvastagsága eltérő. Az oldószeres hígítás történhet szintetikus hígítóval vagy lakkbenzinnel. Mivel a zománcrétegek célja elsősorban a felület külső hatásoktól való védelme, ezért speciálisan kifejlesztett időjárásálló, hőálló, korrózióvédelmi és már károsult felületekre felújító termékek is vannak. Az elkészült zománcbevonat kemény, kopásálló, színtartó, strapabíró és rugalmas. Korróziógátló szerepe van az alapozó festékeknek, de korróziógátló bevonatot képez az olajfesték is. Ennek alapanyaga lenolaj, paraffin, gyanta és színező por. Egyéb tulajdonságai a zománcfestékével lényegében megegyezőek.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...