Mozgólépcsők, mozgójárdák

Otis 606 NCT mozgójárda Otis 610 NPT mozgójárda Otis 508 NCE mozgólépcső Otis 513 NPE mozgólépcső
 
Otis mozgójárdák, mozgólépcsők
4 termék

Az Otis a befogadó épülettől függően mind a mozgólépcsők, mind a mozgójárdák terén két nagy rendszert különböztet meg. Kereskedelmi mozgólépcsőknek (NCE) vagy mozgójárdáknak (NCT) nevezi a forgalmas bevásárlóközpontokba, irodaépületekbe telepített berendezéseket és közlekedési mozgólépcsőknek (NPE) vagy mozgójárdáknak (NPT) nevezi a zsúfolt pályaudvarokhoz, repülőterekhez szállított berendezéseket.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A mozgólépcsők tömegek szintek közötti közlekedésére alkalmas berendezések. Főként metrók, bevásárlóközpontok, repülőterek gyors és biztonságos gyalogos közlekedését segítik. Felépítésük a vonóláncokból, vezetősínekből, a hajtóműből és a vázszerkezetből áll. A lépcsőfokok a vezetősínekhez kapcsolódnak. A mozgólépcső tetejére érve síkba helyezkedve a lépcső alá fordulnak, végig követik a pályájukat az ellenkező irányba, majd a felszínre érve újra lépcsőfokokat alkotnak.

A mozgójárdák működési elve és megjelenése hasonló a mozgólépcsőkéhez. A mozgójárda megkönnyíti a nagyobb csomagok, poggyász, babakocsik, bevásárlókocsik szállítását vízszintes pályán vagy kis szögben haladva. A mozgólépcsők és mozgójárdák járófelülete fésűs lemez, ami rozsdamentes acélból készül. A korláton a lépcsővel együtt futó gumiborítás található. Az oldalfal burkolata leggyakrabban acél vagy üveg.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...