Az Otis Elevator Company bejelentette a Way to Green elnevezésű, átfogó környezetvédelmi programját

A program magában foglalja a gyártást, működést, termékeket és szolgáltatásokat

Az Otis Way to Green környezetvédelmi programja lefedi a vállalat működésének minden folyamatát a berendezések tervezéstől kezdve, a gyártásukon át egészen az élettartamuk végén történő újrahasznosításig. A alacsony energiafelhasználású, optimális teljesítményű termékek, az energiatakarékos gyártási folyamat és szolgáltatások révén csökkent a CO2 kibocsájtásuk, mely bizonyítja a vállalatuk elkötelezettségét a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés terén. A Way to Green kampányuk kiterjed mind a 60000 alkalmazottukra, széles beszállítói körükre és ügyfeleikre annak érdekében, hogy minél nagyobb számban fejlesszék a környezettudatosságot.
Otis - The Way to Green
Otis - The Way to Green

“Mint iparágának vezető vállalata, az Otis keményen dolgozik azon, hogy olyan irányvonalakat, útmutatásokat állítson fel a felvonóipar számára, melyek segítenek bolygónk megőrzésben a jövő generációi számára.” - mondta Didier Michaud-Daniel, az Otis Elevator Company elnöke. “Bemutattunk energiatakarékos terméket és létrehoztunk két, a fenntartható fejlődés igényeit szem előtt tartó, gyártóközpontot, ezáltal csökkentettük az üvegházhatásért felelős gázok kibocsájtását. Ma szeretném külön hangsúlyozni az Otis állhatatos elkötelezettségét a Way to Green üzenetének közvetítésében az ügyfeleink és beszállítóink felé. Támogatjuk és megköveteljük partnereink törekvését a fenntartható fejlődés és környezettudatos viselkedés érdekében."

Termékek és szolgáltatások
 • A kisméretű hajtómű nélküli felvonógéppel és a visszatápláló ReGen hajtással együtt akár 75 %-os energia-megtakarítás és üzemeltetési költség csökkenés érhető el a hagyományos, nem visszatápláló hajtással rendelkező berendezésekhez képest.
 • A 2009-ben a Verein Deutscher Ingenieure által felállított standard meghatározza a felvonók energiahatékonyságát figyelembe véve a teherbírást, sebességet, emelőmagasságot és a használat gyakoriságát üzem közben és készenléti módban. A felszerelt felvonókon végzett mérések alapján a GeN2 Premier felvonók teljesítik az A kategória előírásait, vagyis a legenergiatakarékosabbak közé tartoznak.
 • A laposkötél, a csigahajtómű elhagyása és a zárt csapágyak szükségtelenné teszik a kenőolaj alkalmazását.
 • Minden GeN2 Premier felvonó a hagyományos izzóknál akár tízszer hosszabb élettartamú LED fülkevilágítással rendelkezik. Az automatikusan kikapcsolódó világítás eredményeként akár 80%-os energia-megtakarítás is elérhető a fénycsöves világítással szerelt felvonókkal összehasonlítva.
 • Az Otis mozgólépcsők és mozgójárdák opcionális ReGen hajtása akár 60%-kos energiamegtakarítást eredményezhet. Hatékony automata rendszer gondoskodik az kenésről, aminek köszönhetően a hagyományos rendszerekhez képet 98%-kal csökkenthető az olajfelhasználás. Az opcionális LED világítással az energiafogyasztás, akár 30%-kal csökkenhet.
 • Az 1,7 millió berendezést karban tartó Otis folyamatosan felügyeli gépjárműparkját és gondosan megtervezi a karbantartás során használt útvonalakat. Ennek köszönhetően 2006-től 2010-re az Otis 12%-kal mérsékelte az üvegházhatásért felelős gázkibocsájtását. Minden leányvállalatunknál bevezettük a szelektív hulladékgyűjtést, az újrahasznosítást és a környezetbarát tisztítóanyagok alkalmazását.
Gyártás és üzemeltetés
 • Az Otis olyan eljárásokat alkalmaz, melyek révén a termelés során keletkező hulladékok 97%-a újrahasznosításra kerül.
 • A madridi Otis gyár a működéséhez szükséges energia közel 60%-át napelemekből nyeri.
 • Az Otis Kínában található TEDA üzeme elnyerte a LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) az arany fokozatát. Az ott alkalmazott fejlett technológiákkal az létesítmény 25%-kal kevesebb energiát használ fel a hagyományos gyártási folyamatokhoz képest.
 • Takarékos, a munka elvégzéséhez szükséges (annál feleslegesen nem nagyobb) méretű gépjárművek alkalmazásával és vezetéstechnikai oktatással csükkentettük gépjármű flottánk üzemanyag fogyasztását és ezzel a káros anyag kibocsájtásunk 11%-kal csökkent.
 • Az Otis telephelyek 12%-kal csökkenttették vízfelhasználásukat az esővíz hasznosításával, és víztakarékos eszközök alkalmazásával.
 • Mint a United Technolgies Corporation tagja az Otis is részt vesz abban az önkéntes vállalásban, mely a következő évtizedben az energiafelhasználás 25%-os csökkentését célozza meg.
Ha az Otis Way to Green környezetvédelmi programjával kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni az Otis Felvonó Kft. munkatársától, használja az Információkérés gombot, ha az Otis termékeket szeretné megismerni, kattintson a hír alatti termékképekre.
A hírben szereplő termékek
GeN2 Nova panelházi felvonó GeN2 Comfort személyszállító felvonó Optima felvonófülke GeN2 Premier személyszállító felvonó
 
Otis személyszállító felvonók
12 termék

Gépház nélküli, hidraulikus és köteles rendszerű személyfelvonók, melyeket komfort, megbízhatóság, biztonság és környezetkímélés jellemez. A klasszikus, aknába telepített személyszállító felvonók mellett nyitott aknás berendezések, egyedi berendezések és toronyházakhoz kifejlesztett személyfelvonók is szerepelnek.

12 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Otis 606 NCT mozgójárda Otis 610 NPT mozgójárda Otis 508 NCE mozgólépcső Otis 513 NPE mozgólépcső
 
Otis mozgójárdák, mozgólépcsők
4 termék

Az Otis a befogadó épülettől függően mind a mozgólépcsők, mind a mozgójárdák terén két nagy rendszert különböztet meg. Kereskedelmi mozgólépcsőknek (NCE) vagy mozgójárdáknak (NCT) nevezi a forgalmas bevásárlóközpontokba, irodaépületekbe telepített berendezéseket és közlekedési mozgólépcsőknek (NPE) vagy mozgójárdáknak (NPT) nevezi a zsúfolt pályaudvarokhoz, repülőterekhez szállított berendezéseket.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Dumbwaiter kisteher felvonók Cargo 2000 teherfelvonó
 
OTIS teherfelvonók
2 termék

Kisteher felvonók csomagok, tálak, zsákok, ládák szállítására, valamint hidraulikus és köteles rendszerű teherfelvonók 630 kg-tól 3200 kg teherbírásig, alacsony, középmagas és magas épületekhez.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Mozgólépcsők, mozgójárdák
Mozgólépcsők, mozgójárdák
Személyfelvonók
Személyfelvonók
Felvonók, mozgólépcsők
Felvonók, mozgólépcsők
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...