Asztalok, székek

Herman Miller Fuld szék
 
Herman Miller Fuld szék

A Herman Miller Fuld széke újragondolja a használaton kívül egymásba rakható, rakásolható székek fogalmát, ez az első vízszintesen rakásolható székük. A Stefan Diez által tervezett Fuld szék a tipikus X-forma helyett a fordított Y formát alkalmazza, csőszerű karfákkal ellátva. A háttámla enyhén flexibilis, ami segíti a mozgást, pozícióváltást. Úttörő egyrészes konstrukciója és csőszerű karjai kevesebb hulladékot eredményeznek a gyártási folyamat során. Ezenkívül a 3D Knit textíliát, amely 50 százalékban fogyasztás utáni újrahasznosított anyagokból készül, a szék pontos méreteire kötik, így nem keletkezik szövethulladék.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Magis Air-Family bútorcsalád Magis Big Will bővíthető asztal Magis Vitrail tükrök Magis Puppy szék
 
Magis design bútorok és kiegészítők
4 termék

Az olasz bútorgyár 1976-os alapítása óta a design kultúra meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. A Magis töretlenül nagy hangsúlyt fektet a kutatásfejlesztésre. Kifinomult technológiájának köszönhetően termékeivel egyre több sikert ér el a nemzetközi piacon. Olyan világhírű designerekkel dolgozik együtt, mint Richard Sapper, Jasper Morrison, Jerszy Seymour, Stefano Giovannoni, Marc Newson, James Irvine, Konstantin Grcic, Ron Arad és a Bouroullec testvérek. Különleges kiegészítői mosolyt csalnak az arcokra, bútorai pedig egytől egyig a mindennapos kényelmet szolgálják kiemelkedően dizájnos megjelenésük mellett.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Wilkhahn Aline-S konferenciaszék
 
Wilkhahn Aline-S konferenciaszék

Az Aline-S szék rugalmas műanyag felületekkel borított, stílusos és praktikus, multifunkcionális felhasználási lehetőséget nyújt.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Vitra Eames Plastic Chair
 
Vitra Eames Plastic Chair

Charles és Ray Eames munkásságának egyik legikonikusabb darabja a Plastic Chair. A tervezőpár éveken át kutatta az emberi test körvonalaihoz illeszkedő egyrészes üléshéj alapötletét. Miután az 1940-es években a rétegelt lemezekkel és alumínium lemezekkel végzett kísérletek nem hoztak kielégítő eredményt, alternatív anyagok után kutatva eljutottak az üvegszállal megerősített poliészter gyantához, ami végül a legideálisabb választásnak bizonyult. Az átfestett polipropilén üléshéj minden modell esetében rendelhető ülőpárnával (az üléshéjhoz csavarozva) vagy teljes kárpitozással. A teljesen kárpitozott változat szövet bevonattal, öntött poliuretán hab betéttel készül, mely a héjhoz hegesztett éllel kerül rögzítésre. Az üléshéj esetében 6 különböző kivitel kérhető: karfa nélküli változatban párnázatlanul, ülőfelületen párnázottan és teljesen párnázottan, karfás változatban pedig párnázatlanul, ülőfelületén párnázottan és teljesen párnázottan. Lábazatot tekintve is különböző lehetőségek érhetők el: 5 fémlábas kivitel, melyből az egyik lehetővé teszi a székek egymásra pakolását, egy irodai forgószék láb, egy fa és fém lábas kivitel, illetve egy hintaszék láb, de konzol segítségével lehetőség van az üléshéjak rúdra vagy gerendára való rögzítésére, mely esetben ideálisak várótermekben való alkalmazásra.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Tecta L25N dizájn lámpa - neon orange Tecta K5 asztal Tecta K3 asztal Tecta D40 szék
 
Tecta dizájn bútorok, kiegészítők
5 termék

Lauenförde egy kis szászországi település a Weser folyó hullámzó partjainál. E hely ad otthont a Tecta-nak, mely a mai napig családi vállalkozásként üzemel, immár a 4. generáció irányítása alatt. A Tecta küldetése, hogy megőrizze és ha szükséges, megreformálja a Bauhaus mozgalom legjobb ötleteit és terveit. Minden egyes terméke magában hordozza a hamisítatlan Bauhaus stílusjegyeket. A stílusazonos termékek megálmodásához olyan neves dizájnerek köthetők, mint Marcel Breuer, Gerrit Rietveld, Walter Gropius, Mies van der Rohe, Sergius Ruegenberg, Jean Prouvé, Stefan Wewerkar. Talán soha nem volt olyan értékes a hagyomány, mint ma. Ezt erősíti a gyártó a termékein keresztül, a pointzero/pointone pedig a gyártón keresztül, akik a Tecta kizárólagos magyarországi forgalmazói.

5 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Artek Domus szék Artek Mademoiselle Lounge szék Artek Stool 60 szék Artek A330S függőlámpa
 
Artek design székek és lámpák
6 termék

Ikonikus design székek, asztalok, lámpák.

6 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Vondom Manta cantilever
 
Vondom Manta szék

A sokoldalú Manta szék tökéletesen illeszkedik bármilyen térbe, legyen szó otthonról, irodáról vagy nyilvános helyiségről. Íves formájú polipropilén ülés. Választható talpazat, fa, fém, illetve kerekek vagy forgó funkció is választható.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Az asztalok mellett vagy önállóan elhelyezett székek egyszemélyes ülőbútorok. A székek általában négy széklábból, ülőfelületből és rendszerint háttámlából állnak, esetleg kartámasszal is rendelkeznek. Kialakításukat, az anyaghasználatot, valamint a kényelmi fokozatot a rendeltetésük határozza meg (például léteznek kárpit nélküli vagy kárpitozott, háttámla nélküli, alacsony vagy magas háttámlás változatok). A bárszékek többnyire háttámla nélküli, deréktámasszal, lábtámasszal ellátott magasított székek. A székeket és asztalokat változatos anyaghasználat, formavilág és színek jellemzik. Mindkettő készülhet fából (tölgy, bükk, fenyő), fémből, rattanból, szintetikus anyagokból és ezek kombinációjából, az asztalok ezen kívül még márványból, kőből, üvegből is. Az asztalokat egy, kettő, három vagy négy asztalláb és arra fektetett, különböző formájú (négyzet, téglalap, ovális vagy kerek) asztallap alkotja. Magasságukat meghatározza az, hogy ülőhelyzetben (étkezőasztalként) vagy álló helyzetben (könyöklő asztalként) használják.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...