proidea.hu online termékinformációs katalógus

Szivárgó, szikkasztó rendszerek


Építés   Mélyépítés   Szivárgó, szikkasztó rendszerek

Az épületek környezetében megjelenő földfelszín alatti vizek (talajvíz, rétegvíz, torlaszvíz, szivárgóvíz) összegyűjtését és elvezetését szolgálják a szivárgó és szikkasztó rendszerek. Drén szivárgók alkalmazásával az épület körüli talajréteg talajnedvessége megfelelően oszlik el, csökken a talajmozgás veszélye, ezzel megakadályozható az épületszerkezetek károsodása (felázás, falrepedés). A drénrendszer geotextília kasírozású dombornyomott drénlemezből, szivárgó dréncsőből, szivárgótestből, szivárgó-, ellenőrző- és gyűjtőaknából, valamint kiegészítő tartozékokból épül fel. A kemény műanyag alapanyagú szivárgócsövek jellemzően flexibilisek, részben vagy teljesen perforált kialakításúak. A szivárgócsőből és aknából álló, kavicsrétegbe ágyazott szikkasztó rendszerek a csapadékvíz elszikkasztását segítik. Dobozos kialakítású típusai az összegyűjtött csapadékvíz időszakos tárolását is lehetővé teszik. Az esővíz helyi tározásával, szikkasztásával egyrészt a csatornarendszer terhelése csökkenthető, másrészt a talaj víztartalma növelhető, ami természetbarát vízgazdálkodást eredményez.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
ACO szívárgó, kábelvédő és szellőző rendszerek
ACO szikkasztó rendszerek
Wavin AquaCell esővízszikkasztó és -tároló rendszer
Wavin Q-Bic Plus vizsgálható esővízszikkasztó és -tároló rendszer
Stormbox csapadékvíz elvezetés és tárolás
Wavin Q-Bic/QBB esővízszikkasztó és -tároló rendszer
Wavin Q-Bic/QBB esővízszikkasztó és -tároló rendszer

A rendkívüli szilárdságú Wavin Q-Bic föld alatti esővíztartály nagy mérete ellenére könnyen kezelhető az építési területen. A blokkok nettó térfogata 410 liter, tároló kapacitásuk 95%, és az egyszerű ellenőrzés és tisztítás érdekében tágas belső csatornával rendelkeznek. A Q-Bic rendszer a csapadék ideiglenes tárolására és szikkasztására egyaránt alkalmas. A moduláris Q-Bic Plus esővízszikkasztó és -tároló blokkok legfőbb előnyei a teljes tervezői szabadság, az akadálymentes ellenőrzés és tisztítás, illetve a rövidebb szerelési idő.
A Wavin Q-BB kompatibilis a Q-Bic rendszerrel, de önálló záportározóként és szikkasztómezőként is funkcionálhat, ha a tisztítás nem követelmény az üzembe helyezés után. A Q-BB blokkok nettó térfogata 413 liter, a hatékony tároló kapacitásuk pedig 95%. A rendszer speciális integrált csatlakozói lehetővé teszik a gyors és biztonságos szerelést, csökkentve a kivitelezésre fordított időt és költségeket.


Pureco szikkasztók
Esővíz elszivárogtatók
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2019.05.02    
2018.06.18    
2017.11.14    
2017.10.24    
2017.07.06    
2017.03.23    
2017.03.01    
2017.01.19    
2017.01.12    
2016.06.23    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  drénrendszer  szikkasztás