Szivárgó, szikkasztó rendszerek

FF-Drän flexibilis szívárgó rendszer Opti-drän szívárgó rendszer Strasil részben perforált és többcélú csőrendszer Strabusil részben vagy teljesen perforált szívárgó- és többcélú csőrendszer
 
ACO szívárgó, kábelvédő és szellőző rendszerek
4 termék

A szivárgó- és rétegvizek ellen hatékony megoldás a szivárgó rendszerek alkalmazása, mely a vízszigetelések tehermentesítésén kívül az altalaj stabilitását is növeli. A németországi Fränkische gyár szivárgó csövei és kiegészítő elemei PVC és PE alapanyagokból készülnek. Feladatuk épületek, ipari területek, hulladéklerakók, utak szivárgó vizeinek összegyűjtése és elvezetése.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Graf Drainstar szűrő Rain Bloc Compact 300 szikkasztó blokk Graf szikkasztó blokkok Földbe építendő szűrő - Garantia Supra
 
Esővíz elszivárogtatók
5 termék

A SUNI Service Universal Kft. forgalmazza Magyarországon az O.GRAF német cég által gyártott GARANTIA márkanevű 15éves időtállósági garanciájú, rotációs eljárással „egybeöntött” tartályokat, ill. komplett kert-, és házi rendszereket kerti locsolásra, és/vagy házi felhasználásra (WC öblítés, mosás), komposztáló berendezéseket, a „HERKULES” felszíni, pincébe, vagy földbe süllyeszthető esővíztároló tartályokat, továbbá az O.GRAF Cég felszíni „oszlopos” tartályait és „szikkasztó alagút” termékeit.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Stormbox csapadékvíz elvezetés és tárolás
 
Stormbox csapadékvíz elvezetés és tárolás

A Stormbox egy újonnan kifejlesztett termék, amely megoldást nyújt a csapadékvizek elvezetésére, elszikkasztására vagy tárolására.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Wavin AquaCell esővízszikkasztó és -tároló rendszer Wavin Q-Bic/QBB esővízszikkasztó és -tároló rendszer Wavin Q-Bic Plus vizsgálható esővízszikkasztó és -tároló rendszer
 
Wavin esővízszikkasztó és -tároló rendszer
3 termék

Az extrém esőzési csúcsok kezelésével megelőzhető az árvizek, kiöntések kialakulása. Ez többféleképpen is megvalósítható: esővíztárolással, szikkasztással, illetve ezek kombinációjával. Az első esetben a víz ellenőrzött körülmények között, késleltetéssel jut el a rendeltetési helyére, míg a második során lassan szivárog be a környező talajba.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
X-Box szikkasztó Controlbox szikkasztó Permachannel szikkasztó Permafilter szikkasztó
 
Pureco szikkasztók
6 termék

Magyarországon az átlag csapadékmennyiség 600 mm körül van, amely jellemzően az útburkolatról egyre szennyezettebben kerül az út menti árokba, illetve az egyesített, vagy elválasztott rendszerű csatornahálózatba. A beépítettség mértékének növekedésével az épületek, az út- és térburkolatok egyre inkább megakadályozzák, hogy a lehullott csapadékvíz, mint megújuló természeti erőforrás helyben a talajba szivárogjon és hasznosuljon. Kézenfekvő megoldásként a lehulló csapadékot lokálisan kell visszatartani, lehetőség szerint hasznosítani és/vagy késleltetve, csökkentett intenzitással a befogadóba bevezetni. A modern szikkasztórendszerek magas műszaki és gazdasági értéke vitathatatlan.

6 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Az épületek környezetében megjelenő földfelszín alatti vizek (talajvíz, rétegvíz, torlaszvíz, szivárgóvíz) összegyűjtését és elvezetését szolgálják a szivárgó és szikkasztó rendszerek. Drén szivárgók alkalmazásával az épület körüli talajréteg talajnedvessége megfelelően oszlik el, csökken a talajmozgás veszélye, ezzel megakadályozható az épületszerkezetek károsodása (felázás, falrepedés). A drénrendszer geotextília kasírozású dombornyomott drénlemezből, szivárgó dréncsőből, szivárgótestből, szivárgó-, ellenőrző- és gyűjtőaknából, valamint kiegészítő tartozékokból épül fel. A kemény műanyag alapanyagú szivárgócsövek jellemzően flexibilisek, részben vagy teljesen perforált kialakításúak. A szivárgócsőből és aknából álló, kavicsrétegbe ágyazott szikkasztó rendszerek a csapadékvíz elszikkasztását segítik. Dobozos kialakítású típusai az összegyűjtött csapadékvíz időszakos tárolását is lehetővé teszik. Az esővíz helyi tározásával, szikkasztásával egyrészt a csatornarendszer terhelése csökkenthető, másrészt a talaj víztartalma növelhető, ami természetbarát vízgazdálkodást eredményez.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...