Szerelvények és idomok közművezetékeknek

ACO Q-Brake Vortex örvény áramlásszabályozó
 
ACO Q-Brake Vortex örvény áramlásszabályozó

ACO Q-Brake Vortex egy vízszintes örvényáramlásos áramlásszabályozó, amely feladata, hogy korlátozza a csapadék áramlását 1-100 liter között másodpercenként. Az ACO Q-Brake Vortex kialakítása a folyadék-mechanikai egyik alapelvén alapul, amely lehetővé teszi az áramlás szabályozását mozgó alkatrészek nélkül. ACO Q-Brake Vortex az előre meghatározott és kialakított vízoszlop magasság figyelembevételével működik. A növekvő vízoszlop hatására eleinte gravitációsan kifolyik a víz, míg egy bizonyos vízoszlop elérése után a nyomás hatására kialakul az örvényáramlás, amely már kontrollálható. Ezáltal garantáltan elkerülhetőek az áradások illetve a közműhálózat túlterhelése. Minden projekt esetében az ACO Q-Brake Vortex elemek egyedileg kerülnek méretezésre és legyártásra 304-es típusú rozsdamentes acélból.

BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
ELGEF Plus közműidomok
 
ELGEF Plus közműidomok

Az ivóvíz-, gáz- és nyomott szennyvíz hálózatokhoz használt hagyományos és elektrofúziós – ELGEF Plus – idomok PE100 alapanyagból készülnek, amelyek valamennyi modern csőszerelés-technológiával (elektrofúziós és tompa hegesztési eljárásokkal) köthetők. A víz- és gázközmű rendszerek elektrofúziós technológiával történő hegesztése során fellépő összetett követelményeknek az MSA elektrofúziós és tompa hegesztőgépek minden tekintetben eleget tesznek. Komplett megoldást nyújtanak a hegesztési adatok dokumentálásától egészen a paraméterek számítógépes kiértékeléséig. Alkalmazási hőmérséklet tartomány: -50°C és +60°C között. Nyomástartomány: akár 16 bar (víz esetén) / 10 bar (gáz esetén). Haszoncső átmérő tartomány: d20 – d1200 mm.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A mélyépítésben a közművezetékek, csőhálózatok zárását és nyitását szerelvények, csatlakozásait és irányváltásait idomok, csőkötések biztosítják. Az ivóvíz, csatorna, gáz- és távhő-vezetékek, csövek összekapcsolása, irányváltása, elágazása, szűkítése, bővítése idomokkal, fittingekkel történik. Ilyenek az egyenes összekötőidomok, a csőívek, különböző szögű könyökidomok, elágazóelemek, T-idomok, szűkítőelemek, záróelemek, csővégzáró idomok. Az acél, öntöttvas, PVC, polietilén, horganyzott vagy rozsdamentes acél anyagból készülő csövekhez a megfelelő anyagú kötőidomok kerülnek. A csőszerelvények zárják, nyitják, szabályozzák a csövekben folyó áramlást. A tolózárak, csapok, gömbcsapok, pillangószelepek (csapózárak) és membránszelepek, légtelenítők, leeresztőszelepek, főelzárók kézi vagy automatikus működésű szerelvények biztonsági és ellenőrző feladatokat is elláthatnak. A szerelőidomok és javítóidomok, a karima adapterek, karmantyúk és palástjavítók korrózió ellen védelmet nyújtanak, valamint lehetővé teszik a csővégek csatlakoztatását, és karbantartáskor megkönnyítik a karimás idomok szétszerelését. Anyaguk lehet grafitos öntvény, valamint rozsdamentes acél.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...