Ereszcsatornák

PREFA fekvő ereszcsatorna
 
PREFA tető vízelvezetés

A PREFA ereszcsatornák színes bevonattal készült alumínium szalagokból készülnek. A PREFA ereszcsatorna előnye a korróziómentes és hosszú élettartam, bevizsgált eredeti minőség, kreatív felhasználás a 6 alapszínnek és az egyedi színeknek köszönhetően, széles kínálat ereszcsatorna tartozékokból. A PREFA alumíniumtermékek alapanyaga EN 573 ill. DIN 1725 szabványoknak megfelelő ötvözetek. Az ereszcsatornák és lefolyócsövek bevonata Coil-Coating eljárással készül, és megfelel a brüsszeli székhelyű ECCA (European Coil Coating Association) szigorú előírásainak. A termék a - 30°C és +80°C közötti állandó hőmérséklet ellenállóságával megfelel a kültéri építészeti követelményeknek. A lakkréteg formázható és minden vegyi és időjárási hatásnak ellenáll.

BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Zambelli Mester csapadékvíz-elvezetési rendszer COLORFERR csapadékvíz-elvezetési rendszer Zambelli Attika betorkolócsonk Zambelli csatornatartó készlet szendvicspanelekhez
 
Zambelli csapadékvíz elvezetés
4 termék

Zambelli Mester külső peremes és COLORFERR belső peremes csapadékvíz-elvezetési rendszerek.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Terrán ereszcsatorna rendszer
 
Terrán ereszcsatorna rendszer

Az ereszcsatorna rendszer minden eleme kiváló minőségű tűzihorganyzott bevonattal ellátott acélból készül. Ez garantálja a hosszú élettartamot, a színek tartósságát, a nagyfokú szilárdságot és az elhanyagolható hőtágulást. A kiváló minőséggel természetesen együtt jár a látványos és korszerű megjelenés, mely a Terrán tetőcserepekkel együtt kellemes és vonzó külsőt biztosít a tetőnek és az egész háznak.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Lindab Rainline ereszcsatorna rendszerek
 
Lindab Rainline ereszcsatorna rendszerek

A Lindab Rainline ereszcsatorna esztétikus, könnyen szerelhető, tartós, komplett esővíz-elvezető rendszer. Kiváló svédacél alapanyagának köszönhetően nem deformálódik, nem vetemedik, és nem repedezik. Hosszú élettartamát és a korrózióállóságot a horgany réteg és a műanyag festékbevonat garantálja, így a csatorna színe évek múlva is egyenletes marad. A Lindab csatornarendszer széles színválasztéka lehetővé teszi a különböző stílusú házak, épületek homlokzatához és tetőburkolatához a legmegfelelőbb szín kiválasztását.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Lindab Magestic ereszcsatorna rendszer
 
Lindab Magestic ereszcsatorna rendszer

A Lindab Magestic egy továbbfejlesztett magnézium- és cinkbevonattal ellátott, acél esővíz-elvezető rendszer, amely a jól megszokott, megbízható Lindab termékkialakítást nyújtja.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
VMZINC esőszcsatorna rendszerek
 
VMZINC® esőcsatorna rendszerek

Betorkollók, sarokelemek, könyökök, gyűrűk, ereszek horganyból. Komplett rendszer félkörszelvényű és négyszögszelvényű esőcsatornákból, natúr, Quartz®, Anthra®, Pigmento® kék, zöld, vörös és barna felülettel.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Tondach fém ereszcsatorna rendszer
 
Tondach fém ereszcsatorna rendszer

A Tondach fém ereszcsatorna rendszerét tökéletes illeszkedés, hosszú élettartam és elegáns megjelenés jellemzi. Elérhető 3 különböző színben: téglavörös, barna és antracit.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Polmetál NIAGARA horganyzott acél ereszcsatorna-rendszer Polmetál NIAGARA acél ereszcsatorna-rendszer védőbevonattal Polmetál NIAGARA szögletes acél ereszcsatorna-rendszer Polmetál NIAGARA titáncink ereszcsatorna-rendszer
 
Polmetál NIAGARA ereszcsatorna-rendszer
5 termék

A NIAGARA ereszcsatorna-rendszer egy teljesen komplett, több mint 20 elemből álló esztétikus vízelvezető rendszer - minden tetőre és éghajlatra ideális, könnyen és akár utólag is felszerelhető. A helyesen összeszerelt rendszer biztosítja az egész tetőről az esővíz gyors és biztos elvezetését. Az ereszcsatorna ellenáll a víz súlya, a tetőről lecsúszó hó vagy a rétegződő jég által okozott deformációknak, és a választott alapanyagtól függően tartóssága akár 100 évig is kitarthat.

5 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Schlüter® BARIN ereszcsatorna
 
Schlüter® BARIN ereszcsatorna

A Schlüter®-BARIN-SR egy porszórt alumínium ereszcsatorna rendszer az erkélyek és teraszok vízelvezetéséhez. A megfelelő Schlüter®-BARA profi lokhoz csatlakoztathatók, azok sínrendszerébe, az egyes elemekhez tartozó önmetsző csavarokkal és fedőlemezekkel. A Schlüter®-BARIN-R rendszercsöveket jelöl, melyek színterezett alumíniumból, horganyból készülnek, illetve ezek megfelelő idomait.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Kingspan hőszigetelt vápacsatorna
 
Kingspan hőszigetelt vápacsatorna

A vízmentesítő rendszerek gyárilag előkészített formában hőszigeteléssel és hőszigetelés nélküli kivitelben kaphatók. Az eresz belső oldala fóliás és horganyzott acéllemez kivitelben is készül.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
SML tokos öntöttvas állványcsövek
 
SML tokos öntöttvas állványcsövek

Lábazati magasságban a sérülékeny bádogcsövek helyett, időtálló, esztétikus, és vandálbiztos csapadékvíz cső használata célszerű. Az SML állványcsöveket az épület színéhez illeszkedő UV-álló fedő festékkel - a helyszíni beépítés előtt - le kell festeni.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Az ereszcsatornák a magastetők csapadékvíz-elvezetését szolgálják. Az attika csatornák, párkányba süllyesztett vagy párkányon ülő csatornák mellett leggyakrabban függő ereszcsatornát alkalmaznak. Az ereszcsatornák anyaga lehet patinásodó horganylemez, korrózióvédelemmel ellátott tüzihorganyzott acéllemez és alumínium. Vörösréz ereszcsatornákat főleg műemlék épületeken és exkluzív kivitelezések esetében alkalmaznak. A PVC alapanyagú ereszcsatornák ellenállnak a korróziónak, a gombák és mohák megtelepedésének, bevonataik hatásosak az UV sugárzással szemben.

Az ereszcsatorna rendszer fő elemei a tető szélét kis lejtéssel követő félkör, négyszög szelvényű vagy aszimmetrikus (kanadai) ereszcsatorna, valamint a függőleges lefolyócsatorna. A csatornaszögletek a pozitív és negatív sarkokon elhelyezett csatlakozó elemek. Az ereszcsatorna és a lefolyócsatorna összekötését szolgálja a betorkolló elem (csonk) vagy vízgyűjtő üst és a hattyúnyaknak is nevezett könyökív. Az épületek terepszinti és terepszint alatti védelme érdekében a lefolyócsatornákat érdemes föld alatti esővíz elvezető hálózatba csatlakoztatni. Föld alatti bekötés hiányában a lefolyócső alsó vízkivezetésénél kiköpő csonk található. Az esővíz vízkifolyó csappantyú, lehajtható kifolyó beiktatásával összegyűjthető és hasznosítható. Az ereszcsatornát csatornavasak tartják, a lefolyócső falhoz történő rögzítését csatornabilincsek biztosítják. A lombfogó hálók és a lombfogó kosarak megakadályozzák a nagyobb szennyeződések okozta dugulást. A téli jégdugók kialakulásának elkerülésére az ereszcsatornák elektromos fűtőkábelekkel fűthetővé tehetők.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...