Felszíni vízelvezető

SPORTFIX CLEAN folyóka család RECYFIX  HICAP vonalmenti vízelvezető rendszer RECYFIX  PRO vonalmenti vízelvezető rendszer HAURATON résfolyókák
 
HAURATON folyókák
5 termék

A HAURATON minden követelménynek megfelelő termékpalettával rendelkezik a vonalmenti vízelvezetés terén. A szálerősítéses beton lehetővé teszi a különösen szilárd, vékony falvastagságú, ugyanakkor csökkentett súlyú, de rendkívül teherbíró vízelvezető folyókák létrehozását. A műanyag folyókák 100%-ban visszaforgatható műanyag alapanyagból készülnek. Ez az alapanyag nagyon könnyű, és könnyen kezelhető; az elemeket még méretre is lehet vágni a helyszínen minden gond nélkül. A HAURATON folyókák mind mélyépítéshez, mind kertépítéshez, mind sportlétesítmények részére megtalálhatók.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
ACO DRAIN Multiline NX Sealin rácsos beton folyóka rendszer ACO DRAIN Monoblock PD és RD folyókák ACO DRAIN® Multiline Seal in folyókák ACO Qmax tározócsöves vízelvezető rendszer
 
ACO Drain folyókák
14 termék

Az ACO profeesszionális felhasználású folyókái polimerbetonból és műanyagból készülnek. A folyókák tökéletesen megfelelnek az EN 1433 szabvány előírásainak. A folyókák élvédelme és rácsai készülhetnek horganyzott acélból, öntöttvasból, rozsdamentes acélból és kompozitból.

14 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
M-profil résfolyóka T-profil résfolyóka I-profil résfolyóka II-profil résfolyóka
 
Pureco résfolyóka, folyóka
7 termék

Csapadékvíz elvezetés, résfolyóka, folyóka.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
ACO Slimline folyóka ACO Self® Euroline felszíni vízelvezető rendszer ACO Self® Hexaline 2.0 lakossági folyókák ACO Self® Supermini alacsony folyóka térkő burkolatokhoz
 
ACO Self® lakossági folyókák és udvari összefolyók
6 termék

Polimerbetonból és műanyagból készült folyókák horganyzottacél, műanyag, vagy öntöttvas ráccsal.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
BG-FILCOTEN one folyóka rendszer BG-FILCOTEN one urban vízelvezető BG-FILCOTEN green szűrőágyas folyóka BG-FILCOTEN pro folyóka - névleges méret 100 mm
 
BG-FILCOTEN folyókák
11 termék

A BG-Graspointner egy új, számos előnnyel járó gyártástechnológiát fejlesztett ki folyókák gyártására. A BG-FILCOTEN folyókák könnyűek, mégis stabilak, ütésállóak.

11 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
ACO DRAIN aknafedlapok ACO COMBIPOINT utcai víznyelők ACO DRAIN hídösszefolyók
 
ACO öntöttvas aknafedlapok és víznyelők
3 termék

Olyan esetekre, amikor kisebb felületekről kell elvezetni a vizet, vagy a burkolat több irányból egy pontra való lejtése nem okoz gondot, pontszerű összefolyók, illetve nagy teljesítményű víznyelők alkalmazása is lehetséges. Az ACO öntöttvas fedlapok, víznyelők az EN 124 és EN 1433 szerint A15-F900 terhelési osztályokban alkalmazhatók.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
BG-CLASSIC BGZ-S nehéz folyóka SV - névleges méret 100 mm BG-CLASSIC GRARI árok folyóka BG-CLASSIC biztonsági folyóka
 
BG-CLASSIC beton folyókák
3 termék

A beton folyókák értékes építő elemek, a legnagyobb igénybevételre tervezve, mégis szinte észrevétlenül végzik dolgukat. A különböző terhelésnek és igénybevételnek megfelelően a BG folyókák a gyalogos zónáktól a reptéri guruló pályákig beépíthetők.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
MEISER Ferroste vonalmenti vízelvezető rendszer
 
MEISER Ferroste vonalmenti vízelvezető rendszer

A MEISER Ferroste vonalmenti vízelvezető rendszere hatékonyan segíti a csapadékvíz-elvezetését a garázskapuk vagy gépkocsibehajtók előtti területekről. Ideális választás családi és társasházak, intézmények, telephelyek számára. A keretek és a hozzájuk illő rácsok kétféle szélességben (300 vagy 385 mm) és kétféle hosszban (1020 vagy 2040 mm) érhetők el. A rácsokat nem szükséges rögzíteni, így takarítás esetén könnyen eltávolíthatóak.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
alcadrain kültéri folyókák
 
alcadrain kültéri folyókák

Az AlcaPLAST kültéri folyóka szerkezet polipropilénből készül. A folyóka és a szennycsatorna biztonságos csatlakozását összefüggő kiegészítő készlet biztosítja. A moduláris rendszerek lehetővé teszik egyetlen folyóka módosításával az egyenes vagy oldalsó csatlakozást.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Első Beton mederburkoló elemek
 
Első Beton mederburkoló elemek

A mederburkoló elemcsalád belterületi és külterületi felszíni csapadékvíz elvezető árkok és ipari- mezőgazdasági üzemű vízcsatornák burkolására szolgál. Az Első Beton mederburkolók felhasználásával már igen kis lejtésnél is jó vízszállító képesség érhető el. Dombvidéki alkalmazása esetében pedig az árokburkolat megvéd a kimosódástól. Fenntartása egyszerű, mert a mederburkolókon a növényzet nem telepszik meg, a leülepedett iszap az árokfenékről könnyen eltávolítható. Az árokfenék nagyobb egységet képező elemekkel való burkolása több szempontból is előnyös. A kivitelezés gyorsabb, mint a hagyományos árokburkoló lapokkal, lényegesen kevesebb az építési hézag, kisebb a növényzet betelepedésének és az elemek elmozdulásának a veszélye, valamint esztétikus képet ad. Gépkocsi áthajtóknál az „U” jelű mederburkoló lefedhető a megrendelői- és teherbírási igényeknek megfelelően B-125 KN, C-250 KN, illetve D-400 KN terhelésre méretezett vasbeton fedlappal.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
BG-FLEX FA homlokzati lemezfolyóka BG-FLEX FA homlokzati résfolyóka BG-FLEX TE terasz résfolyóka BG-FLEX omega résfolyóka
 
BG-FLEX lemezfolyókák
5 termék

Az alacsony beépítési magasság mellett is maximális vízelvezetési keresztmetszetet biztosítanak a BG horganyzott acél vagy rozsdamentes lemezfolyókák.

5 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Esővíz fogadó és tisztító idom
 
Esővíz fogadó és tisztító idom

Öntöttvas esővíz fogadó és tisztító idomok, öntöttvas vagy lemez ejtőcsövek csatornahálózatba csatlakoztatásához. Járdába építhető, szennyfogó kosárral, függőleges elfolyással. A kimeneti csonk illeszkedik a műanyag méretsorhoz.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
MEARIN Plus és Expert folyókacsalád MEADRAIN PG garázsfolyóka MEARIN PG EVO garázsfolyóka
 
MEA professzionális vízelvezető folyókák
3 termék

MEA professzionális vízelvezető folyóka rendszerek. MEARIN Plus/Expert és MEARIN PG EVO folyókacsalád, valamint MEADRAIN PG polimerbeton garázsfolyóka rendszer.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
HL PERFEKT nagylefolyók
 
HL PERFEKT nagylefolyók

A HL PERFEKT rendszer egy univerzális lefolyócsalád, amely beltérben és kültéren, nagy mennyiségű víz elnyelésére, akár járműforgalommal terhelt nagy felületeken is alkalmazható. Beépíthető nyílt terek, parkolók, tetőteraszok, zöldtetők lefolyójaként, de akár nagykonyhák, raktárak, állattartó telepek vízelvezető elemeiként is. Tervezésénél a hatékony bűzzárásról is gondoskodtunk. A HL PERFEKT nagylefolyók magas hőmérsékletű víznél is használhatók.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A folyóka, résfolyóka, szegélyfolyóka, összefolyó, víznyelő a burkolt felületek felszíni vízelvezetésére szolgál. Közterületeken és magánterületeken egyaránt megtalálhatók. Az utcákon, tereken, parkokban, sportpályákon, parkolókban, autópályákon, sőt reptereken előforduló professzionális folyóka és összefolyó az igénybevétel függvényében kerül kiválasztásra a különböző (A, B, C, D, E vagy F) terhelési osztályoknak megfelelően. A magánházak udvarán, kertjében vagy garázsbejáratánál a kisebb teherbírású lakossági termékek a közkedveltek.

A folyóka vonalszerűen kiépíthető, egymáshoz kapcsolódó vízelvezető elem. A hagyományos folyóka folyókatestből és fémrácsból áll, de létezik monolit, ráccsal egybeépített folyóka is, például járdaszegélyekbe rejtve. A folyókatest anyaga többnyire beton vagy polimerbeton, illetve műanyag. A fedőrács rendszerint öntöttvasból, horganyzott acélból vagy rozsdamentes acélból készül. Rögzítése a folyókatesthez lehet ki-be pattintható gyorskapcsolat, illetve csavaros, esetleg vandálbiztos kialakítású. A résfolyókán a víz rács helyett diszkrét megjelenésű keskeny réseken folyik a vízelvezetőbe. A folyókatesten és rácson kívül a rendszer különböző kiegészítő idomokat és szennyfogókat tartalmaz.

Az összefolyó a folyókákhoz hasonló konstrukciójú vízelvezető, a lényegi különbség a víz összegyűjtésének módjában áll: míg a folyóka vonalmenti vízelvezetést tesz lehetővé, addig az összefolyó ezt pontszerűen oldja meg. Ennek megfelelően a környező burkolat lejtése is más követelményeknek kell eleget tegyen. Mind a folyóka, mind az összefolyó az esővízgyűjtő csatornarendszerre csatlakoztatható.

Az összefolyó mellett létezik többnyire öntöttvas anyagú, négyszögű vagy kör alakú víznyelő rács is, mely esővízelvezető aknára készül.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...