Uszodagépészet

PowerForce medence hőszivattyú
 
PowerForce medence hőszivattyú

A PowerForce 25 és 35 medence hőszivattyú az ausztrál Zodiac uszodatechnikai cég terméke. Privát és nyilvános medencék vizének fűtésére készült, akár 200 m³ vízmennyiségig. A PowerForce hőszivattyú rendkívül csendes. Elektronikus nyomáscsökkentő szeleppel és görgős forgó kompresszorral rendelkezik, amely kiváló teljesítményt nyújt a külső hőmérsékletektől függetlenül.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Silent hőszivattyú medencefűtéshez
 
Silent hőszivattyú medencefűtéshez

A német SET Energietechnik által gyártott Silent hőszivattyú kültéri medencék vizének fűtésére készült, és csendes működésével tűnik ki a hasonló termékek közül. A csökkentett zajszintű hőszivattyú jó hatásfokkal is működik, kiváló műszaki teljesítményeihez magas gyártási minőség párosul.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Filtra N - önfelszívó medence- és uszodavíz keringető szivattyú
 
Filtra N - önfelszívó medence- és uszodavíz keringető szivattyú

Megbízható, robusztus, egyfokozatú blokkszivattyú uszodavíz keringetésére beépített szűrővel. Korrózióálló, fagyveszély esetén gyorsan leereszthető, kompakt és szervizbarát kivitel.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Z900 medence hőszivattyú
 
Z900 medence hőszivattyú

A Z900 egy alacsony zajszintű, energiatakarékos és helytakarékos hőszivattyú nagyméretű, beltéri és kültéri, süllyesztett és félig süllyesztett medencékhez.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Az uszodagépészet magába foglalja az uszodatechnikának azon részét, amely a megfelelő víztisztaságért, levegő- és vízhőmérsékletért, beltéri páratartalomért és egyes komfortnövelő berendezések működéséért felel. A vízszűrő berendezések a feszített víztükörrel vagy süllyesztett vízfelszínnel kialakított medencék vizének tisztítását végzik. A vízbe hulló falevelek és nagyobb szennyeződések kiszűrésére szkimmereket használnak. A vízben lévő kisebb szennyeződéseket és kórokozókat kvarchomok tartalmú homokszűrőkön keresztül fogják fel. A vízforgató berendezések számos vízkezelési folyamatot látnak el. A programozható automata kezelőszelepekkel a szűrő-forgató berendezések visszaöblítése is megoldható. A medencékben a megfelelő vízminőség érdekében vegyszeres kezelést alkalmaznak. A vegyszeradagoló szabályozó és mérő készülékek a (fertőtlenítő, pH-csökkentő, algaölő, pelyhesítő) vegyszeroldatokat adagolják, illetve mérik azok koncentrációját. A medencék vizének temperálását elektromos, kazános, hőszivattyús vagy napenergiát hasznosító vízfűtő berendezésekkel lehet megoldani. Az elektromos vízfűtés a magas üzemeltetési költségek miatt a ritkán felfűtött medencék esetén jelenthet megfelelő választást. Legelterjedtebb vízfűtési mód a kazán által termelt, hőcserélőn keresztül leadott hővel történik. A hőcserélős változat nagy fűtési teljesítményt biztosító, gazdaságosan üzemeltethető megoldást jelent. A medencevíz levegős hőszivattyún való átvezetéssel is felfűthető. Újonnan épített és már meglévő medencék esetén egyaránt alkalmazható. A medence melegen tartható a víz napkollektoron keresztül való keringtetésével is. Ilyenkor szükség lehet a túlmelegedett vizet hőcserélő közbeiktatásával a kívánt hőmérsékletre visszahűteni. Uszodák beltéri medencéinél problémát jelent a magas páratartalom, amely az épületszerkezetet is megrongálhatja. A páramentesítő berendezések a pára hőtartalmát hasznosítva a medencetér légfűtését is megoldják. A keletkezett meleg levegő padlóbefúvókon keresztül is bejuttatható a légtérbe. A nagyteljesítményű szivattyúból és fúvókákból álló, medencék falába épített vagy a befüggeszthető kivitelű ellenáramoltatók a folyamatos úszás lehetőségét biztosítják.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...