Passzív tűzvédelmi termékek

 
ArmaProtect 1000 tűzzáró töltőanyag csőáthidalásokhoz

Használatra kész, magas hőmérsékletnek ellenálló habarcs csőáthidalásokhoz, kiváló tűzállósággal, hőszigeteléssel és hanggátlással.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Akustik+ proofire A tűzálló falburkolat

Az akustik+ proofire A egy, az A1 hordozólapra alapuló, egyedi, dekoratív (akusztikailag, és optikailag is hatásos) tűzálló lap, melyet belsőépítészeti felhasználásra fejlesztettek ki. Elérhető fafurnéros, CPL bevonatos, és lakkozott felületekkel. A fejlett gyártási eljárásnak köszönhetően, az akustik+ proofire A a DIN EN13501-1 az A2-s1,d0 tűzállósági osztálynak megfelelően tanúsított. Elsősorban az állami és/vagy kereskedelmi célokra használt épületek, mint pl: iskolák, szállodák, toronyépületek, kórházak belsőépítészeti kialakításában játszhatnak fontos szerepet.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Sika tűzvédelmi termékek fémre
3 termék

A minősített tűzvédő bevonatok használatával az acél, fa és még a beton felületek, szerkezeteik is megvédhetők a tűz káros, roncsoló hatásától és a szerkezetek tönkremenetelétől. A bevonatok közvetlenül felhordhatók a szerkezeti elemekre és a széles spektrumú feldolgozhatóság lehetővé teszi az előírt követelményeknek való megfelelést.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
ZAPP-ZIMMERMANN tűzvédelmi lezárások
8 termék

A ZAPP-ZIMMERMANN több mint 20 éve kínál innovatív tűzvédelmi rendszereket, a kábelek, a cső- és kombinált átvezetések tömítésének, valamint a tűzvédelmi tömítések területén.

8 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Hauff-Technik tűzvédelmi készlet

A HSS tűzvédelem rendkívül rugalmas tervezést is kivitelezést tesz lehetővé, egyszerűen telepíthető utólagosan is, és rendkívül könnyen összeszerelhető. A DIN 4102-9 szabványnak megfelelő S90 kategóriájú tűzállóság mellett a tűzvédelem HSI 150 rendszertömítéssel, illetve HRD szorítógyűrűs tömítéssel kombinálva teljesen gáz- és vízzáró. Már a tervezéskor figyelembe vett HSI 150 tömítőcsomagokkal, védőcsövekbe, vagy utólag kialakított magfuratokba szerelhető.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
OBO tűz ellen védett rendszerek

A tűzszakaszokat hatékony tűzszakaszhatári átvezető-rendszerek biztosítják, így a tűz és a füst nem terjed a padló alatti rendszereken keresztül.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Bonpet automata tűzoltó eszköz

A Bonpet automata tűzoltó eszköz a kitűnő tűzoltási képességével, hatékonyságával és kompakt kivitelével a tűzoltás egy új korszakát jelenti. Alkalmazása során nem jelent veszélyt sem az emberre, sem más élő szervezetre, sem a közvetlen közelében lévő – esetleg nagy értékű – berendezésekre, eszközökre.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A passzív tűzvédelmi termékek megakadályozzák a tűz és füst terjedését, megnehezítik a tűz keletkezését, meghosszabbítják tűz esetén az épületszerkezetek stabilitását emberi beavatkozás és aktív oltóhatás nélkül. Segítségükkel hatékonyabban lehet védekezni a tűz ellen, mert az emberi erővel végzett oltástól, illetve automatikus oltóberendezésektől függetlenül előírt ideig (30-180 percig) ellátják védelmi szerepüket. Meghibásodás veszélye nem áll fenn ezekkel a termékekkel szemben, mivel nincs mozgó, elektromos alkotórészük. Passzív tűzvédelmet látnak el egyes tűzálló bevonatok és festékek, impregnáló anyagok, tűzgátló habarcsok és lapok, hőre duzzadó anyagok, gépészeti és elektromos falátvezetések, födémátvezetések.

A bevonatok főleg a tűz keletkezésének megelőzését szolgálják. Impregnáló anyagok, kábelbevonatok, fabevonatok, textil impregnálószerek, valamint például acélszerkezeteken használható, hőre habosodó tűzvédelmi festékek formájában fordulnak elő. A tűzgátló habarcsok és burkoló lapok falak, födémek, légtechnikai vezetékek, acélszerkezetek, faszerkezetek védelmét látják el, növelve a felsoroltak tűz elleni stabilitását. A tűzszakasz határon meg kell gátolni a tűzterjedést a kábelek, csövek, légtechnikai csővezetékek átvezetéseinél, de faláttöréseknél és födémáttöréseknél, valamint épület-dilatációs hézagoknál is. A kábelátvezetések és a csőátvezetések, gépészeti átvezetések tűzgátló tömítésként alakíthatók ki. A csövek lezárása tömítő karmantyúk és mandzsetták, a légvezetékek, légcsatornák esetén pedig tűzvédelmi csappantyúk és szelepek segítségével oldható meg. A csövek, kábelek és vezetékek köré átvezetéseknél hőre duzzadó tömítőanyagok, tűzzáró párnák is használhatók.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...