Passzív tűzvédelmi termékek

Sika Ecran M0 tűzszakasz gát
 
Sika Ecran M0 tűzszakasz gát

A Sika Ecran M0 egy nem éghető anyagú tűzterjedés gátló réteg, mely a műanyag tetőszigetelések anyagához alkalmazkodva kétféle kivitelben érhető el: a Sika Ecran M0 a PVC alapú, míg a Sarnafil T Ecran M0 az FPO alapú vízszigetelő rendszerekhez alkalmazható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vermiplaster beltéri tűzvédelmi habarcs
 
Vermiplaster beltéri tűzvédelmi habarcs

A Knauf Vermiplaster egy gipszbázisú, könnyű adalékanyagokból és a gépi felhasználást segítő adalékszerekből álló tűzvédelmi vakolat. A Knauf Vermiplaster teherhordó szerkezetek tűzvédelmi képességének növelésére kifejlesztett vakolati rendszer. A tűzállósági követelménynek megfelelő vastagságban felhordott tűzvédelmi vakolat biztosítja acélszerkezetek, vasbeton oszlopok és gerendák, vasbeton födémek és falak, valamint trapézlemezes betonfödémek tűzvédelmét.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Tytan B1 tűzálló pisztolyhab
 
Tytan B1 tűzálló pisztolyhab

Kiváló minőségű purhab, melynek alkalmazását olyan helyeken javasolják, ahol tűzálló tömítésre van szükség. Tökéletes szigetelést biztosít füsttel és gázzal szemben. Égést késleltető hatású.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
RENOLIT ALKORPLUS 84001 tűzgátló fólia
 
RENOLIT ALKORPLUS 84001 tűzgátló fólia

RENOLIT ALKORPLUS 84001 nevű tűzterjedés gátló fólia, amely nem éghető volta miatt tűzgátként alkalmazható RENOLIT ALKORPLAN tetőszigetelésen. Poliuretán fedőrétegű, üvegszál szövet erősítésű tűzgátló réteg.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Fireboard tűzvédelmi borítás
 
Fireboard tűzvédelmi borítás

A Fireboard speciális gipszkarton, nem gyúlékony, üvegszálas borítással, különösen optimális tűzvédelmi megoldást biztosít. Acél- vagy fagerendák és oszlopok Fireboard lapokkal készített tűzvédelmi burkolatának tűzállósági határértéke TH=max. 3 óra (acél) és TH>1 óra (fa). A Knauf Fireboard a nem éghető építőanyagok (A) csoportjába tartozó gipszfátyol lap. A Fireboard tűzvédelmi burkolat készülhet profilokra csavarozással vagy profil nélkül, kapcsozással.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
PYROMIX® habarcs alapú tűzgátló tömítőrendszer PYROPLATE® Fibre kőzetgyapot alapú tűzgátló tömítőrendszer PYROSIT® NG tűzvédelmi hab PYROBAG® párnás tűzgátló tömítőrendszer
 
OBO BSS tűzterjedés gátlás
8 termék

Az épületek tűzszakaszolása meghatározott ideig megakadályozza a tűz átterjedését a tűzzel még nem érintett épületrészekre. A tűzgátló tömítőrendszerek a tűz és a füst terjedésével szemben biztosítanak védelmet. Ezek az intézkedések emberéletet és vagyont védenek és lehetővé teszik, hogy tűzoltói beavatkozással megakadályozható legyen a tűz átterjedése más épületrészekre.

8 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
OBO tűz ellen védett rendszerek
 
OBO tűz ellen védett rendszerek

A tűzszakaszokat hatékony tűzszakaszhatári átvezető-rendszerek biztosítják, így a tűz és a füst nem terjed a padló alatti rendszereken keresztül.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Hauff-Technik tűzvédelmi készletek
 
Hauff-Technik tűzvédelmi készletek

A HSS tűzvédelem rendkívül rugalmas tervezést is kivitelezést tesz lehetővé, egyszerűen telepíthető utólagosan is, és rendkívül könnyen összeszerelhető. A DIN 4102-9 szabványnak megfelelő S90 kategóriájú tűzállóság mellett a tűzvédelem HSI 150 rendszertömítéssel, illetve HRD szorítógyűrűs tömítéssel kombinálva teljesen gáz- és vízzáró. Már a tervezéskor figyelembe vett HSI 150 tömítőcsomagokkal, védőcsövekbe, vagy utólag kialakított magfuratokba szerelhető.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A passzív tűzvédelmi termékek megakadályozzák a tűz és füst terjedését, megnehezítik a tűz keletkezését, meghosszabbítják tűz esetén az épületszerkezetek stabilitását emberi beavatkozás és aktív oltóhatás nélkül. Segítségükkel hatékonyabban lehet védekezni a tűz ellen, mert az emberi erővel végzett oltástól, illetve automatikus oltóberendezésektől függetlenül előírt ideig (30-180 percig) ellátják védelmi szerepüket. Meghibásodás veszélye nem áll fenn ezekkel a termékekkel szemben, mivel nincs mozgó, elektromos alkotórészük. Passzív tűzvédelmet látnak el egyes tűzálló bevonatok és festékek, impregnáló anyagok, tűzgátló habarcsok és lapok, hőre duzzadó anyagok, gépészeti és elektromos falátvezetések, födémátvezetések.

A bevonatok főleg a tűz keletkezésének megelőzését szolgálják. Impregnáló anyagok, kábelbevonatok, fabevonatok, textil impregnálószerek, valamint például acélszerkezeteken használható, hőre habosodó tűzvédelmi festékek formájában fordulnak elő. A tűzgátló habarcsok és burkoló lapok falak, födémek, légtechnikai vezetékek, acélszerkezetek, faszerkezetek védelmét látják el, növelve a felsoroltak tűz elleni stabilitását. A tűzszakasz határon meg kell gátolni a tűzterjedést a kábelek, csövek, légtechnikai csővezetékek átvezetéseinél, de faláttöréseknél és födémáttöréseknél, valamint épület-dilatációs hézagoknál is. A kábelátvezetések és a csőátvezetések, gépészeti átvezetések tűzgátló tömítésként alakíthatók ki. A csövek lezárása tömítő karmantyúk és mandzsetták, a légvezetékek, légcsatornák esetén pedig tűzvédelmi csappantyúk és szelepek segítségével oldható meg. A csövek, kábelek és vezetékek köré átvezetéseknél hőre duzzadó tömítőanyagok, tűzzáró párnák is használhatók.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...