Passzív visszatorlódás-gátlók

ACO visszatorlódásgátlók
 
ACO visszatorlódásgátlók

A DIN EN 13564 szabvány előírásainak megfelelő, padlólemezbe vagy szabadon fekvő csővezetékbe építhető automatikus visszatorlódás gátlók, csappantyús, vagy pneumatikus elzárással, fekáliamentes, vagy fekáliával terhelt szennyvizekhez.
Az ACO JUNIOR pinceösszefolyó kompakt méreteinek köszönhetően kiválóan alkalmas pincehelyiségek felújításához, amelyekben utólag kell megvédeni a lefolyót visszatorlódás ellen.
Az ACO TRIPLEX-K-2 visszatorlódás elleni 2-es típusú védelemmel rendelkező berendezés fekáliától mentes szennyvízhez használható. A szabadon fekvő szennyvízvezetékhez gyártott változata kis méretének köszönhetően alkalmas utólagos beszerelésre is meglévő aknákba.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya

A visszatorlódás-gátlók megakadályozzák, hogy a visszatorlódási szint alatt elhelyezkedő épületrészeket a közműcsatorna-hálózat túlterheltsége vagy dugulása miatt elárassza a szennyvíz. A visszatorlódási szint hatóságilag megállapított, jellemzően az útburkolat felső szintjével egyezik. Ez alatt a szint alatt áll fent a visszatorlódás veszélye, ezért van szükség szennyvízvezetékbe épített visszatorlódás-gátlókra vagy visszatorlódás védelemmel ellátott padlóösszefolyókra. A visszatorlódás-gátlók beépítése úgy történik, hogy a visszatorlódási vízszint feletti lefolyó, ejtő vezetékek szabad, gravitációs kiürülését ne akadályozza. A visszatorlódás gátlók készülhetnek fekáliától mentes vagy fekáliát tartalmazó szennyvizekhez. A berendezésben levő csappantyú (esetenként két csappantyú) szennyvíz elvezetésekor nyitott állapotban van, visszatorlódás esetében pedig automatikusan zárt állapotba kerül, illetve létezhet kézzel működtethető biztonsági vészelzárás is.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...