Közvetítő közegek, tisztítószerek, fertőtlenítőszerek

Glicosam Termofluid HVAC hőközlő folyadék
 
Glicosam Termofluid HVAC hőközlő folyadék

A Glicosam Termofluid HVAC monoetilén glikol bázisú hűtés és fűtés közvetítőközeg. Alkalmas ipari hűtőberendezésekhez, klímaberendezésekhez, hőszivattyús alkalmazásokra, épületgépészeti felhasználásra az élelmiszeripari felhasználáson kívül, továbbá mezőgazdasági és építőipari gépek nyitott és zárt rendszeréhez is. Speciális összetétele révén kiváló fagy- és korrózióvédő hatással bír. A termék nitrit, nitrát, amin, foszfát és kromátmentes. Hígítás nélkül nem használható, etilénglikol bázisú más termékekkel, keverhető, de nem ajánlott, ugyanis azok inhibitor rendszere ismeretlen, ezért, ha keverjük, előzetesen kis mennyiséggel végezzünk kísérletet, hogy keletkezik-e csapadék. A hígításhoz lehetőleg lágyított, ioncserélt, vagy desztillált vizet használjunk, de mindenképpen tiszta, nem túl kemény vizet. Sós víz, bányászati elfolyó vizek, ipari hulladékvíz nem alkalmazható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Glicosam Termofluid MPG hőközlő folyadék
 
Glicosam Termofluid MPG hőközlő folyadék

A Glicosam MPG alacsony toxicitású propilénglikol bázisú közvetítőközeg. Speciális összetétele révén megfelel a legmagasabb fagy- és korrózióvédelmi követelményeknek. Ajánlják épületgépészeti felhasználásra, hűtő- és fűtőrendszerekbe, minden olyan alkalmazáshoz, ahol a fagyvédelem és az alacsony toxicitás fontos szempont. A Glicosam MPG nitrit, nitrát, amin, szilikát, és foszfátmentes, így kizárható a szilikát gél képződése. Propilénglikol bázisú más termékekkel keverhető, de nem ajánlott, ugyanis azok inhibitor rendszere ismeretlen, ezért, ha keverjük, előzetesen kis mennyiséggel végezzünk kísérletet, hogy keletkezik-e csapadék. Amennyiben már propilénglikolos fagyállót tartalmazó rendszerben használjuk, elég az ismeretlen összetételű elegy eltávolítása, más tisztítási művelet szükségtelen. Az etilénglikol tartalmú fagyállókkal való keverhetőségre szintén ez vonatkozik, de az elegy, az etilénglikol tartalom miatt mérgezővé is válik. A hűtőfolyadék koncentráció lehetőleg érje el a 30 V/V%-ot, ugyanis kisebb arány esetén az inhibitorok hatékonysága csökkenhet, így a korrózió kockázata megnő.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Solstice® N15 (R-515B) hűtőközeg
 
Solstice® N15 (R-515B) hűtőközeg

R-134a helyettesítésére szolgáló azeotróp (hőmérsékletcsúszás nélküli), nem gyúlékony (A1) hűtőközeg keverék, mely fluorozott szénhidrogént (HFC) és hidrofluoroolefint (HFO) tartalmaz. Alkalmazható folyadékhűtőkben, hőszivattyúkban, valamint magas hőmérsékleten működő klímatechnikai alkalmazásokban is. Felhasználható közvetlen elpárolgású és elárasztott elpárologtatós rendszerekhez is.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Neutragel® Neo közvetítőközeg Friogel® Neo közvetítőközeg Greenway® Neo közvetítőközeg fűtési rendszerekhez
 
Climalife fagyálló közvetítőközegek hűtéshez és A/C rendszerekhez
3 termék

Friogel® Neo, Neutragel® Neo és Greenway® Neo hűtő- és klímaberendezésekhez alkalmazható közvetítőközegek.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

A közvetítő közegek fűtési és hűtési rendszerekben keringtetett folyadékok, melyek szerepe a hő szállítása és átadása. Közvetítő közeg lehet a víz és különböző oldatok (sóoldatok, szerves anyagok vizes oldatai), valamint egyes tiszta szerves anyagok. Közvetítőközeggel működhetnek magas vagy alacsony hőmérsékleten üzemeltetett rendszerek, mint sík vagy vákuumcsöves napkollektoros rendszerek, geotermikus és aerotemikus rendszerek, hőszivattyúk, padlófűtések, fal és mennyezet fűtések-hűtések, klímaberendezések és hűtőberendezések. Fontos, hogy a közvetítőközegnek alacsony legyen a fagyáspontja, a forráspontja pedig magas, legyen kis viszkozitása és jó hővezető képessége, ugyanakkor ne korrodáljon, ne legyen mérgező, éghető. Hűtés esetén előfordul, hogy a közvetítő közeget hőcserélőn keresztül hűtőközeggel hűtik le, ezután a hűtési feladatot a közvetítő közeg végzi. A hűtőközeg olyan munkaközeg, mely elpárolgásra és kondenzációra képes, ezáltal hőt szállít az alacsony hőmérsékletű helyről a magas hőmérsékletű helyre. Ilyen anyagok a forgalomból kivonásra kerülő HCFC, illetve a HFC, HFO, különböző szénhidrogének vagy ammónia. A közvetítő közegek nem azonosak a hűtőközegekkel.

A hűtőrendszerek és klímarendszerek, valamint légcsatornák időszakos tisztítása, zsírtalanítása, szagtalanítása és fertőtlenítése nagyon fontos feladat. Az erre a célra gyártott tisztítószerek és fertőtlenítő szerek hatékony kezelést nyújtanak gombák és baktériumok ellen hőcserélőkben (kondenzátorokban, elpárologtatókban), csővezetékekben és berendezésekben. Tisztítószerek távolítják el a közvetítőközeges rendszerek fémes felületeiről a vízkövet, oxidációt, vagy a napenergiás rendszerekből a kátrányt. Iszaptalanító szerrel javítható egy berendezés teljesítménye, azáltal, hogy a nem savas, semleges pH-jú anyag eltávolítva az iszapot.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...