Növénytartók, favédő rácsok

TerraWay® Favédelem
 
TerraWay® Favédelem

A városi környezetben ültetett fáknak számos kihívással kell szembenézniük: elégtelen méretű ültetőgödrök, gyakran silány és törmelékes talaj, a burkolatokról kevés víz szivárog a talajba, vagy épp ellenkezőleg, túl sok víz. A TerraWay® Favédelem rendszer alapja a műgyanta kötésű vízáteresztő burkolat. A rendszerelemek együttes használatával lehetőség nyílik olyan nagy méretű, szilárd burkolattal fedett ültetőgödrök építésére, amelyek egyszerre tudják biztosítani a fák életterét és mégis tartós és jól használható felületet adnak városainknak.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Metalco STILE növénytartók, favédő rácsok
 
Metalco STILE növénytartók, favédő rácsok

Ha Európa városainak utcáin és terein járva megakad a szemünk egy különleges formavilágú növénytartón, biztosak lehetünk benne, hogy az olasz Metalco termékével találkoztunk.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Swisspearl® szálcement növénytartók, virágládák
 
Swisspearl® szálcement növénytartók, virágládák

A Swisspearl szálcement növénytárolók széles választékát kínálja, amelyek az esztétikát és a gyakorlati funkciót különböző módon ötvözik. Életterek minőségi kialakítása már nem csak az épületek külső és belső dizájnjára korlátozódik. A szép, funkcionális és időjárásálló környezet középpontjába egyre inkább a kert és a terasz tervezése kerül. A minőség mellett a Swisspearl ötéves fagygaranciát biztosít.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
mmcité faveremrácsok és virágládák
 
mmcité faveremrácsok és virágládák

A Sinus eredeti és egészen új elképzelés, mely kombinálja a faveremrácsot és az ülőalkalmatosságokat. Az Arbottura favédő rács kör és négyzet alakú változatban alkalmas különféle helyekre, úgy történelmi mint teljesen modern helyszínekre. A florium virágláda elegáns, letisztult formájának köszönhetően univerzálisan használható.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Benito virágtartók
 
Benito virágtartók

Fém és fa virágtartó edények különböző méretekben.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Benito faveremrácsok
 
Benito faveremrácsok

Változatos formájú és alakú favédő rácsok.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A növénytartók, faverem rácsok és favédő rácsok a növények, fák elhelyezését és védelmét szolgálják lakott környezetben, közterületeken. Esztétikai értékén felül a növényeknek, fáknak fontos szerepük van az árnyékolásban, a térelválasztásban, a szennyezőanyagok és a por megkötésében, valamint a zajvédelemben. Aláépített, közművekkel sűrűn behálózott közterületeken vagy a termőhely költséges kialakítása miatt a növényesítés planténerek, növényültető dézsák, növénykazetták telepítésével oldható meg. A növénydézsák változatos formában sokféle alapanyagból készülhetnek (fa, természetes kő, műkő, beton, fém, fémötvözet, műanyag), többnyire nem mozdítható, alapozással vagy csavarozással rögzített tereptárgyak. Méretüktől és a bennük lévő termőréteg vastagságától függően alkalmasak lágy- és fásszárú növények fogadására. A növénytartók alkalmasak közterek, utak, sétányok díszítésre, térhatárok kialakítására, forgalomterelésre.

Az utcai fák fizikai védelmét szolgálják a faverem rácsok és favédő rácsok. A fák törzse körül kialakított rácsozat megakadályozza a járókelők által okozott talajtömörödést, ami a növény gyökérlégzését károsítja. A faverem rácsok kialakítása megkönnyíti a növények tápanyag utánpótlását és a fatányérok gondozását. A többnyire öntöttvasból vagy tüzihorganyzott és porfestett fémötvözetből készülő, időjárásálló negyed vagy fél veremrács-elemeket a növényültetést követően burkolatba süllyesztett szögvas tartókeretre helyezik. A faverem rácsok favédő korláttal vagy ráccsal kombinálhatók, így érhető el a fatörzs mechanikai védelme.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...