Hővisszanyerős szellőztető rendszerek

 
Zehnder hővisszanyerő gépek
6 termék

A lélegzés, a főzés, a zuhanyozás, a wc használata mind olyan beltéri tevékenységek, amelyek párásabbá és szennyezettebbé teszik a levegőt. Folyamatos szellőztetésre van szükség a levegő felfrissítéséhez, egészségesen és kellemesen tartásához. A Zehnder központi és decentralizált hővisszanyerő gépei ebben segítenek.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
Vaillant recoVAIR lakásszellőztető rendszer
3 termék

Vaillant recoVAIR fali, központi és decentralizált hővisszanyerős lakásszellőztető készülékek.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Helios KWL® decentrális hővisszanyerős szellőztetők
2 termék

Az ellenőrzött, hővisszanyeréses lakótér szellőztetés a szabványoknak megfelelően teljeskörűen biztosítja, hogy a légtechnikai ráfordításokból ne csak a lakótérkomfort, de az energiamérleg is profitáljon. A decentrális szellőztetésnél két fontos szempontot kel figyelembe venni: egyrészről a magas hatásfokú készülékek alapfeltételei a gazdaságos üzemeltetésnek, másfelől az egyes szellőztetők egymással tökéletes összhangban, egy egységes rendszert képezzenek. A kompakt méretű hővisszanyerős KWL decentrális hőviszanyerős szellőztető készülékek magas hatásfokúak és kiemelkedően csendesek.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Stiebel Eltron központi szellőzető készülékek
5 termék

Központi hővisszanyerő szellőztető készülékek hőszivattyúval és anélkül, lakások, családi házak, kisebb irodák részére.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Viessmann központi lakásszellőztető rendszerek
3 termék

Az egészség, a jó közérzet, valamint az épület szerkezetének állagmegóvása érdekében feltétlenül szükség van a megfelelő légcserére. Ez a korszerű, tömör nyílászárók esetén természetes módon már nem tud megvalósulni. A megoldást egy szabályozott szellőztető rendszer kínálja: biztosítja a szükséges légcserét és egyben szabályozza a helyiségek páratartalmát. Egy szellőztető rendszer megakadályozza a penészképződést is, valamint gondoskodik a friss és szűrt levegő utánpótlásáról. Szellőztető rendszer beépítése minden új családi ház és lakás számára javasolt. Passzív- és alacsony energiaszintű ház esetén a szellőztető rendszer az épületgépészet központi eleme.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Helios KWL® központi hővisszanyerő szellőztető rendszer

Csendes és energiatakarékos Helios KWL® szellőztetők, a hővisszanyerős KWL-rendszer központi berendezései. 60-2600 m³/h légszállításig, kombinált elszívó és frisslevegőt befúvó gépek, amely a külső levegőt az elhasznált levegő hőjével felmelegíti és többfokozatú szűrésen keresztül juttatja a helyiségekbe, belső elosztó hálózaton keresztül. Maximális komfort a lakossági típusoknál egyedülálló easyControls beépített webszerveres szabályozással, a nagyobb típusoknál érintőképernyős vezérlőegységgel. Heti program, vakáció program, pára- CO2-, VOC érzékelős folyamatos szabályozású üzem, a 700-as típustól állandó nyomás vagy állandó térfogatáram szabályozású modellek. A hővisszanyerők termikus hatásfoka 90% feletti, egyes típusok páravisszanyerő entalpia hőcserélővel is rendelhetők.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
 
ColtAir mechanikus szellőző és légkezelő rendszer

Coltair egy rugalmas, nagy kapacitású légkezelő rendszer, amely ideális a helyi, szűrt friss levegő bepótlásra, hűtésre (pl. Colt CoolStream S készülékkel), fűtésre és hővisszanyerésre, valamint általános komfort biztosításra ipari, félig ipari és kereskedelmi alkalmazásokhoz. A Coltair telepíthető gyakorlatilag bárhol, ahol szükséges a friss környezeti levegő. A rendszeren áthaladó levegő fűthető, szűrhető, hűthető (együtt pl. Colt CoolStream S készülékkel), visszaforgatható és/vagy hangcsillapítható szükség szerint. A Coltair rendszer használható továbbá állott levegő, illetve technológiai helyi elszívásra (lásd használatának korlátait) egyes területekről vagy folyamatoktól.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
 
Fujitsu ERV hővisszanyerős szellőztető berendezések

A modern nyílászárókkal szerelt épületek természetes úton nem szellőznek. A Fujitsu ERV hővisszanyerős szellőztető egység folyamatosan vagy szakaszosan cseréli a helyiségek levegőjét úgy, hogy akár a távozó levegő energiatartalmának 77%-át is visszanyeri. A maximális komfort mellett jelentős energiamegtakarítást eredményez, por- és pollenmentes tiszta friss levegőt biztosít. Speciális hőcserélője képes a belső levegő nedvességtartalmát is visszanyerni, ezáltal nem csökken a páratartalom a komfort érték alá. Két üzemmód választható: normál szellőztetés vagy szellőztetés hőcserével. A normál szellőztetés hőcsere nélkül a tavaszi és az őszi időszakban alkalmazható, amikor a külső és a helyiségben levő hőmérséklet között nincs nagy különbség. Hűtési illetve fűtési időszakban a hőcserés szellőztetéssel jelentős energiamegtakarítás érhető el. A Fujitsu ERV berendezések elsősorban családi házak, lakások, irodák, tárgyalók szellőztetésére szolgál, ennek megfelelően a légszállítás 250-1000 m³/h-ig terjed.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Weger kompakt szellőztető rendszerek

A termékpalettán három kompakt szellőztető szerepel: Mundaria, Diamant és Goliath. Mindhárom géptípus a legkorszerűbb EC-ventilátorokkal van szerelve és különböző hővisszanyeréssel rendelkezik. Így megkönnyítve a legopcionálisabb szellőztető rendszer kiválasztását. Névleges légmennyiség: 800-15 000 m³/h.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
SIG hővisszanyerő berendezések, lakásszellőztetők

Lakásszellőztetők hővisszanyerő egységgel, hővisszanyerős légkezelők vízszintes és függőleges csonkozással.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Helios központi lakásszellőztető rendszerek
3 termék

Az elszívást a terhelt helyiségekben, mint WC, konyha, fürdőszoba alakítjuk ki. Az innovatív elszívó elemek állandó térfogatáramú vagy a szükséglet alakulásához igazodó elszívást tesznek lehetővé. A csőrendszer a szokásos spiko-csövekből, vagy flexibilis csövekből szerelhető. A frisslevegő finoman szabályozva áramlik be a hőmérsékletvezérelt légbeeresztő elemeken keresztül a lakó- és hálószobákba. A légáteresztő elemek (ajtókban) biztosítják a szabad áramlást a lakás terei között.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Cetra by Galletti RPE hővisszanyerős szellőztetők

Az RPE egy új légkezelő sorozat magas hatékonyságú hővisszanyeréssel, nagyfokú konfigurálhatósággal és fejlett vezérléssel. Méretei rendkívül kompaktak, akár álmennyezet fölött fekvő vagy fal melletti, álló kivitel is rendelhető 550-6000 m³/h légszállítási tartományban. A berendezés teljesíti valamennyi vonatkozó ERP műszaki előírást.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A magasabb hőszigetelési elvárásokkal párhuzamosan nagyobb hangsúlyt kapnak a gépi szellőztetési megoldások, ezen belül is a légcsatornázott, központi szellőztető rendszerek. Családi házak, lakások esetén a legegyszerűbb és legolcsóbb ilyen megoldás az elszívó ventilátoros szellőztető rendszer, mely időjárás független. Az elszívásos (depressziós) szellőztetés során a szennyezettebb levegőjű helyiségekből (például konyhából, WC-ből) történik az elhasznált levegő elszívása folyamatosan üzemelő ventilátorokkal. Ilyen esetben is gondoskodni kell a friss levegő utánpótlásáról légbevezetők használatával, ellenkező esetben a szellőzés hatástalan marad. A hővisszanyerős szellőztető rendszerek esetében az elszívó ágon kívül egy befúvó légcsatorna is beépítésre kerül, a távozó elhasznált levegő pedig egy hőcserélőben átadja a hőt a beáramló friss levegőnek. A hőcserélős szellőztetés fejlettebb változata a geotermikus légcsatornát vagy indirekt talaj-levegő hőcserélőt tartalmazó geotermikus rendszer. Ennek az előnye abban rejlik, hogy télen a szabadból beszívott hideg levegőt külön energia befektetés nélkül képes a talaj hőmérsékletének segítségével melegebb szintre emelni, nyáron pedig klímaberendezés nélkül a kintről származó felhevült levegőt hűteni. A geotermikus légcsatorna egy hosszú, földbe ágyazott légvezeték, mely kellően hosszú ahhoz, hogy a benne áramló levegő a talaj 12-15 fokos hőmérsékletét átvegye. Az indirekt talaj-levegő hőcserélős rendszerben a talaj hőmérsékletét egy földbe helyezett csőkígyóban lehűlt folyadék adja át a friss levegőnek. Az elszívásos szellőztetés ellentéte a túlnyomásos szellőztetés. Alkalmazására például menekülési útvonalak helyiségeiben és lépcsőházakban van szükség.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...