Hővisszanyerős szellőztető rendszerek

Zehnder ComfoAir 70 hővisszanyerős szellőztető Zehnder ComfoAir Flex hővisszanyerős szellőztető Zehnder ComfoAir Q350 hővisszanyerős szellőztető Zehnder ComfoAir Standard 300 hővisszanyerős szellőztető
 
Zehnder hővisszanyerős szellőztetők
10 termék

A lélegzés, a főzés, a zuhanyozás, a WC használata mind olyan beltéri tevékenységek, amelyek párásabbá és szennyezettebbé teszik a levegőt. Folyamatos szellőztetésre van szükség a levegő felfrissítéséhez, egészségesen és kellemesen tartásához. A Zehnder központi és decentralizált hővisszanyerős szellőztető rendszerei ebben segítenek.

10 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
AWADUKT Thermo geotermikus talaj-levegő hőcserélő
 
AWADUKT Thermo geotermikus talaj-levegő hőcserélő

Az AWADUKT Thermo talaj-levegő hőcserélő rendszer a talaj viszonylag állandó hőmérsékletét használja ki. A légtechnikai rendszerek elé kapcsolt hőcserélős szellőztető használatával a hagyományos hűtőberendezések mérete csökkenthető, vagy akár teljes egészében el is hagyható. Ez az üzemeltetési költségek megtakarításán túl a CO₂-kibocsátás jelentős csökkenésével is jár.

CAD
BIM
Termékismertető
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Helios KWL® Yoga nagyméretű decentralizált hővisszanyerő szellőztető készülék Helios KWL EC 45-160 (EcoVent Verso) decentrális hővisszanyerős szellőztető Helios KWL EC 60 (EcoVent) decentrális hővisszanyerős szellőztető
 
Helios KWL® decentrális hővisszanyerős szellőztetők
3 termék

Az ellenőrzött, hővisszanyeréses lakótér szellőztetés a szabványoknak megfelelően teljeskörűen biztosítja, hogy a légtechnikai ráfordításokból ne csak a lakótérkomfort, de az energiamérleg is profitáljon. A decentrális szellőztetésnél két fontos szempontot kel figyelembe venni: egyrészről a magas hatásfokú készülékek alapfeltételei a gazdaságos üzemeltetésnek, másfelől az egyes szellőztetők egymással tökéletes összhangban, egy egységes rendszert képezzenek. A kompakt méretű hővisszanyerős KWL decentrális hőviszanyerős szellőztető készülékek magas hatásfokúak és kiemelkedően csendesek.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Helios AIR1 XC 500 / 700 / 1400 / 2200 kompakt hővisszanyerős szellőztetők Helios AIR1 XVP sorozatú kompakt hővisszanyerős szellőztetők (850-3500 m3/óra) Helios AIR1 XH 3500 / 4500 / 5500 / 7000 / 8000 kompakt hővisszanyerős szellőztetők Helios AIR1 RH 5000 / 6000 / 8000 / 9500 / 12000 / 15000 kompakt hővisszanyerős szellőztetők
 
Helios AIR1 kompakt hővisszanyerős szellőztetők
4 termék

A Helios AIR1 sorozat tagjai a legnagyobb hővisszanyerős készülékek, amelyet a Helios valaha is gyártott. A Helios AIR1 a két legelterjedtebb épületautomatizálási szabványhoz, a ModBus és a BACnet rendszerekhez tartalmaz csatlakozási pontokat. A Helios AIR1 készülékek a többféle levegő minőség érzékelő, a kétfokozatú szűrőkoncepció és a csendes üzem által képesek a ideális belső légállapotot megteremteni. A Helios AIR1 a sokféle tartozéknak köszönhetően mindig megfelelő megoldást kínál a levegő fűtésére és hűtésére. Még a nedvesség visszanyerése is lehetséges a rotációs hőcserélőnek köszönhetően. Az új AIR1 termékcsalád 3 készüléksorozatot kínál különféle műszaki variációban: mennyezeti vagy álló kivitelben, magas hatásfokú kereszt ellenáramú vagy rotációs hőcserélővel, kültéri és beltéri telepítésre egyaránt. A készüléksorozatokban 22 készüléktípus, 500-tól 15.000 m³/h légszállításig garantálják az illeszkedő megoldást gyakorlatilag az összes alkalmazási igényre a lakás, szabadidő, munka és oktatás területén.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
STIEBEL ELTRON LWZ 8 CS Premium központi szellőztető berendezés STIEBEL ELTRON LWZ 180/280 központi szellőztető készülékek STIEBEL ELTRON WRC-W 400/400 E központi szellőztető készülékek STIEBEL ELTRON VRC-W 450/600 (E) Premium központi szellőztető készülékek
 
STIEBEL ELTRON központi szellőzető készülékek
7 termék

Központi hővisszanyerő szellőztető készülékek hőszivattyúval és anélkül, lakások, családi házak, kisebb irodák részére.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Helios AIR1 XC 500 / 700 / 1400 / 2200 kompakt hővisszanyerős szellőztetők
 
Helios AIR1 XC sorozatú kompakt hővisszanyerős szellőztetők (500-3200 m³/óra)

A Helios AIR1 XC sorozat fejlesztésnél a mennyezeti beépítés állt a fókuszban. Az eredmény a mennyezeti szellőztetőgépek új generációja, intelligens karbantartási megoldásokkal és extrém kompakt készülékméretekkel. Még helyszűkében is játszva beépíthető az elektromos vagy melegvizes utófűtés a készülékbe. A külső hűtőkalorifer közvetlenül a készülék befúvó oldalára szerelhető, így minimális hely esetén is garantálja a legjobb szerelhetőséget. Az AIR1 XC sorozat 5 készüléktípust tartalmaz.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Panasonic ellenáramú szellőztető egységek ZY energia-visszanyerő szellőztető egység (15ZY1G, 25ZY1G, 35ZY1G, 50ZY1G, 65ZY1G, 80ZY1G, 1KZY1G) Panasonic energia-visszanyerő szellőztető egység DX tekerccsel VRF rendszerhez – HRPT sorozat ZDY energia-visszanyerő szellőztető egység – FY-01KZDY8R
 
Panasonic szellőztető egységek
6 termék

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
STIEBEL ELTRON VLR 70 L Trend decentralizált szellőztető készülék VRL-C 300 D Premium decentralizált szellőztető készülék
 
STIEBEL ELTRON decentralizált szellőzető készülékek
2 termék

A decentralizált szellőztető berendezés beépíthető új épületek kialakításakor, de megfelel felújításokhoz is. Az intenzív szellőzést halk működés mellett valósítja meg, míg a jó levegőminőségről a könnyen cserélhető finompor és pollenszűrők gondoskodnak.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Wavin Ventiza vezérelt gépi szellőztető rendszerek (VGSZ)
 
Wavin Ventiza vezérelt gépi szellőztető rendszerek (VGSZ)

A Wavin Ventiza vezérelt gépi szellőztető rendszer (VGSZ) lehetővé teszi az elhasználódott belső levegő kivezetését a párás helyiségekből, és ezzel egyidejűleg bevezeti a megfelelő mennyiségű, szűrt és tisztított friss levegőt a lakótérbe. A hővisszanyerővel rendelkező, ellenáramú hőcserélővel ellátott VGSZ rendszerek maximális beltéri kényelmet és magas energiamegtakarítást biztosítanak. A külső levegőt megszűrik, majd egy ellenáramú hőcserélőn keresztül vezetik, ahol átveszi a kidobásra szánt levegő hőenergiáját, mielőtt bevezetnék a helyiségekbe.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Helios KWL EC 170 W központi hővisszanyerős szellőztető Helios KWL 300 W központi hővisszanyerős szellőztető Helios KWL 500 W központi hővisszanyerős szellőztető Helios KWL 890 W központi hővisszanyerős szellőztető
 
Helios KWL® központi hővisszanyerő szellőztető rendszer
4 termék

Csendes és energiatakarékos Helios KWL® szellőztetők, a hővisszanyerős KWL-rendszer központi berendezései. 60-2600 m³/h légszállításig, kombinált elszívó és frisslevegőt befúvó gépek, amely a külső levegőt az elhasznált levegő hőjével felmelegíti és többfokozatú szűrésen keresztül juttatja a helyiségekbe, belső elosztó hálózaton keresztül. Maximális komfort a lakossági típusoknál egyedülálló easyControls beépített webszerveres szabályozással, a nagyobb típusoknál érintőképernyős vezérlőegységgel. Heti program, vakáció program, pára- CO2-, VOC érzékelős folyamatos szabályozású üzem, a 700-as típustól állandó nyomás vagy állandó térfogatáram szabályozású modellek. A hővisszanyerők termikus hatásfoka 90% feletti, egyes típusok páravisszanyerő entalpia hőcserélővel is rendelhetők.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
GEALAN-CAIRE® szellőzőrendszerek
 
GEALAN-CAIRE® szellőzőrendszerek

Önmagában a klasszikus ablakszellőzés már nem elegendő a mai szellőztetési előírásokhoz. A GEALAN-CAIRE® szellőzőrendszerek úgy gondoskodnak a szellőzésről, hogy egészséges, kényelmes beltéri klíma jön létre anélkül, hogy a szellőzésre kellene gondolnia. Attól függően, hogy kis vagy nagy helyiségeket akar-e szellőztetni, vagy meglévő vagy új épületekbe kíván szellőztetni: a GEALAN-CAIRE® a megfelelő megoldást kínálja.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Vitovent 300-W lakásszellőztető rendszer Vitovent 300-F lakásszellőztető rendszer
 
Viessmann központi lakásszellőztető rendszerek
2 termék

Az egészség, a jó közérzet, valamint az épület szerkezetének állagmegóvása érdekében feltétlenül szükség van a megfelelő légcserére. Ez a korszerű, tömör nyílászárók esetén természetes módon már nem tud megvalósulni. A megoldást egy szabályozott szellőztető rendszer kínálja: biztosítja a szükséges légcserét és egyben szabályozza a helyiségek páratartalmát. Egy szellőztető rendszer megakadályozza a penészképződést is, valamint gondoskodik a friss és szűrt levegő utánpótlásáról. Szellőztető rendszer beépítése minden új családi ház és lakás számára javasolt. Passzív- és alacsony energiaszintű ház esetén a szellőztető rendszer az épületgépészet központi eleme.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Burgerhout Hybalans+ kiegyenlített szellőztető Burgerhout Hybalans+ kiegyenlített szellőztető
 
Burgerhout Hybalans+ kiegyenlített szellőztető "D" típusú rendszerek hővisszanyeréssel
2 termék

A megfelelő szellőztetés biztosítja a tökéletes egyensúlyt a levegő befúvása és elszívása között, valamint az egészséges beltéri klímát, amely minden térben létfontosságú. Az optimális rendszer és konfiguráció azonban helyiségenként eltérő lehet. A Burgerhout Hybalans moduláris szellőztető rendszere megoldást kínál erre.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Weger kompakt szellőztető rendszerek
 
Weger kompakt szellőztető rendszerek

A termékpalettán három kompakt szellőztető szerepel: Mundaria, Diamant és Goliath. Mindhárom géptípus a legkorszerűbb EC-ventilátorokkal van szerelve és különböző hővisszanyeréssel rendelkezik. Így megkönnyítve a legopcionálisabb szellőztető rendszer kiválasztását. Névleges légmennyiség: 800-15 000 m³/h.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Airvent HERU T EC felső csatlakozású forgódobos hővisszanyerős légkezelő berendezés
 
Airvent hővisszanyerős kompakt szellőztető rendszerek

A forgódobos hővisszanyerővel ellátott felső- és oldalsó csatlakozású légkezelő berendezés lakások, családi házak és irodahelyiségek szellőztetésére javasolt.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A magasabb hőszigetelési elvárásokkal párhuzamosan nagyobb hangsúlyt kapnak a gépi szellőztetési megoldások, ezen belül is a légcsatornázott, központi szellőztető rendszerek. Családi házak, lakások esetén a legegyszerűbb és legolcsóbb ilyen megoldás az elszívó ventilátoros szellőztető rendszer, mely időjárás független. Az elszívásos (depressziós) szellőztetés során a szennyezettebb levegőjű helyiségekből (például konyhából, WC-ből) történik az elhasznált levegő elszívása folyamatosan üzemelő ventilátorokkal. Ilyen esetben is gondoskodni kell a friss levegő utánpótlásáról légbevezetők használatával, ellenkező esetben a szellőzés hatástalan marad. A hővisszanyerős szellőztető rendszerek esetében az elszívó ágon kívül egy befúvó légcsatorna is beépítésre kerül, a távozó elhasznált levegő pedig egy hőcserélőben átadja a hőt a beáramló friss levegőnek. A hőcserélős szellőztetés fejlettebb változata a geotermikus légcsatornát vagy indirekt talaj-levegő hőcserélőt tartalmazó geotermikus rendszer. Ennek az előnye abban rejlik, hogy télen a szabadból beszívott hideg levegőt külön energia befektetés nélkül képes a talaj hőmérsékletének segítségével melegebb szintre emelni, nyáron pedig klímaberendezés nélkül a kintről származó felhevült levegőt hűteni. A geotermikus légcsatorna egy hosszú, földbe ágyazott légvezeték, mely kellően hosszú ahhoz, hogy a benne áramló levegő a talaj 12-15 fokos hőmérsékletét átvegye. Az indirekt talaj-levegő hőcserélős rendszerben a talaj hőmérsékletét egy földbe helyezett csőkígyóban lehűlt folyadék adja át a friss levegőnek. Az elszívásos szellőztetés ellentéte a túlnyomásos szellőztetés. Alkalmazására például menekülési útvonalak helyiségeiben és lépcsőházakban van szükség.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...