Ytong Kész-Ház
 
Ytong Kész-Ház

Az Ytong Kész-Ház program kifejezetten a leendő családi ház építőinek készült, kezdettől fogva segítséget nyújt, hogy az új otthon megteremtése minél kevesebb fejtörést okozzon. A tervezéstől a családi ház megépítéséig az Ytong Kész-Ház Partnerek jelentik a rendszer gerincét. A kijelölt partnerek a tervezést, a kivitelezést, az építőanyagok beszerzését és az építkezés bonyolítását fogják össze, kezelik a helyi adottságnak és az építtetői igényeknek megfelelően. Az Ytong Kész Ház program egy komplex, az építés teljes folyamatát lefedő gyors és költséghatékony megoldás.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
SIXBAU FRAME építési rendszer
 
SIXBAU FRAME építési rendszer

A SIXBAU FRAME vázas építési rendszer a rendszert alkotó két fő építőelem precíz mérnöki kombinációjának eredménye. Az igény szerint fából vagy acélból előregyártott statikai vázszerkezet az építmény állékonyságát biztosítja, míg a polisztirolbeton kiváló hőszigetelő tulajdonságú, tartós és homogén falszerkezetet eredményez. Az épület teljes vázrendszere, valamint tetőszerkezete a megálmodott tervek alapján gyárban készül el. A helyszínre szállított vázelemek összeszerelése, a könnyűbeton bennmaradó zsaluzat elkészítése, valamint a szükséges kibetonozások elvégzése után az épület szerkezetkész.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya

A készházak lakásépítésben való megjelenésében és elterjedésben nagy szerepet játszik a gyártási, előregyártási, valamint kivitelezési technológiák együttese által biztosított, az általánosnál jelentősen kedvezőbb építési idő. A tervezési és engedélyeztetési folyamat is lerövidülhet a készház gyártó és kivitelező cégek típusterv gyűjteményei révén. A könnyűszerkezetes készházak jellemzően gyártóhelyen nagy méretpontossággal előállított falelemekből, födémelemekből (panelekből), valamint nagyobb tetőszerkezeti egységekből készülnek. A paneles rendszer többnyire fa vagy fém tartószerkezeti vázzal készül. A határoló szerkezetek kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezhetnek, ugyanakkor a falak vastagsága a hagyományos építési technológiához viszonyítva jóval kisebb. Ezáltal több hasznos alapterület jelentkezik a beépített alapterülethez viszonyítva. A magas fokozatú előregyártásnak és a helyszíni kivitelezésben döntő mértékben alkalmazott száraz (szerelési) technológiának köszönhetően a gyorsházak mindössze pár hét leforgása alatt akár már kulcsrakész állapotban átvehetők. A helyszíni kivitelezést kisebb mértékben befolyásolja az időjárás alakulása. A szakipari munkákat egyszerűsítik például a fal- és födémelemekbe előre beszerelt vezetékek, csövek is. A készház leginkább a könnyűszerkezetes gyorsházakra illő megnevezés, de vannak hagyományos (falazóblokkos) technológiát vagy vasbeton szerkezetet, bennmaradó hőszigetelő anyagú (például polisztirol, fagyapot) zsaluelemeket alkalmazó készház illetve gerendaház gyártó, építő cégek is. Készházat szerkezetkész állapotig csak minősített cég kivitelezhet, utána a megrendelő is elvégezheti például a burkolási, festési és egyéb befejező munkálatokat. A készházak alkalmazása gyakori a természeti katasztrófa által sújtott területek gyors újjáépítése során is.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...