SIXBAU falazott és vázas építési rendszerek

SIXBAU falazott és vázas építési rendszerek

Hőszigetelő rendszerek polisztirol könnyűbeton késztermékekkel

A polisztirolbeton nagyon jó hőszigetelő, időtálló, könnyű, igen jó páraáteresztő képességű, könnyen alakítható építőanyag. Kiváló alapanyag falazóelemek és egyéb építőipari termékek készítéséhez.

Hazánkban a könnyűbetont leginkább zsákos, vagyis ömlesztett formában ismerik és forgalmazzák, mint beton adalékszer, változó testsűrűségű könnyűbetonok készítéséhez, feltöltésekhez, padlások, tetőterek utólagos hőszigeteléseként stb. A legjellemzőbb felhasználási mód mellett azonban számos egyéb alkalmazási lehetőség is kínálkozik – a Szerelvénybolt Kft. SIXBAU márkanévvel az országban egyedülálló módon késztermékeket, vagyis falazóelemeket, előregyártott gWall válaszfalakat és gPanel építőlemezeket is készít polisztirol könnyűbetonból.

A tömör és homogén könnyűbeton falszerkezetet nem szükséges kiegészítő szigeteléssel ellátni, mert önmagában is alkalmas a legszigorúbb hőtechnikai előírások, illetve követelmények kielégítésére.

SIXBAU BLOCK falazott építési rendszer

Speciális, nagyméretű könnyűbeton falazóelemek alkalmazására épülő hagyományos építési rendszer

SIXBAU BLOCK falazott építési rendszer
SIXBAU BLOCK falazott építési rendszer

Az építési rendszer alapja a polisztirolbeton alapanyagú SIXBAU gBlock "tégla". A falazóeelem kiváló komfortérzetet nyújt, igen jó hőszigetelő tulajdonsággal bír (U=0,18), ezért az ebből épült egyrétegű falazatoknál nincs szükség további homlokzati hőszigetelés alkalmazására. Nagy méretéből adódóan az építés folyamata gyorsabb, amivel a kivitelezési idő és költség jelentősen csökkenthető, kedvező tömege pedig könnyű mozgathatóságot biztosít, ezért kevésbé terheli a dolgozót. A SIXBAU BLOCK építési rendszer segítségével kiváló energetikai jellemzőkkel és tűzbiztonsági értékekkel rendelkező épületek hozhatók létre.

Tökéletesen alkalmas földszintes és többszintes családi házak építésére, társasházak, közösségi épületek építéséhez, valamint vasbeton és egyéb vázas épületszerkezetek, csarnok- és üzemépületek, ipari és mezőgazdasági épületek vázkitöltő falazatainak építéséhez is.

SIXBAU BLOCK falazott építési rendszer
SIXBAU BLOCK falazott építési rendszer

A rendszer alap elemkészletének tagjai a SIXBAU gBlock falazóelem, a SIXBAU gWall válaszfalelemek, valamint a SIXBAU Deck födém és SIXBAU Roof szeglemezes tetőszerkezet. Mivel a szerkezetkész épülethez szükséges minden építőanyag és épületszerkezeti elem beszerzése egyetlen partnertől történik, így egyszerűsödnek az építkezés során a beszerzéssel, valamint a logisztikával összefüggő teendők, amivel szintén sok időt és pénzt lehet megtakarítani.

SIXBAU FRAME vázas építési rendszer

Előregyártott, acél vagy fa vázszerkezeti elemek és könnyűbeton kombinációjából álló, szabadalommal védett építési rendszer

SIXBAU FRAME vázas építési rendszer
SIXBAU FRAME vázas építési rendszer

SIXBAU FRAME vázas építési rendszer a rendszert alkotó két fő építőelem precíz mérnöki kombinációjának eredménye. Az igény szerint fából vagy acélból előregyártott statikai vázszerkezet az építmény állékonyságát biztosítja, míg a polisztirolbeton kiváló hőszigetelő tulajdonságú, tartós és homogén falszerkezetet eredményez. Az épület teljes vázrendszere, valamint tetőszerkezete a megálmodott tervek alapján gyárban készül el. A helyszínre szállított vázelemek összeszerelése, a könnyűbeton bennmaradó zsaluzatának elkészítése, valamint a szükséges kibetonozások elvégzése után az épület szerkezetkész.

SIXBAU FRAME vázas építési rendszer
SIXBAU FRAME vázas építési rendszer

A SIXBAU vázas építési rendszeréből egy családi ház – az alapozás elkészültét követően akár két-három hét alatt is felépíthető szerkezetkészre, ami az előregyártott készházak gyorsaságával is összemérhetővé teszi a SIXBAU FRAME építési rendszert. Ez a gyorsaság a nem könnyűszerkezetes építési módszerek között egyedülállónak tekinthető. A SIXBAU FRAME vázas építési rendszerből épített házak olyan komfortot képesek biztosítani, amilyet a hagyományos könnyűszerkezetes épületekkel nem könnyű megvalósítani.

Az építkezés menete:

Tervezés
A tervezők által elkészített SIXBAU BLOCK vagy SIXBAU FRAME építési rendszer tervdokumentációja tartalmazza a kiviteli terveket, részletrajzokat, csomópontokat, anyagkigyűjtést, kalkulációt, továbbá minden olyan szükséges műszaki információt, amelynek alapján felépíthető a tervek szerint megálmodott épület.

Alapozás
Az alapozásnál kiemelten fontos a SIXBAU előírásainak megfelelő minőségben történő munkavégzés.

Falazás vagy vázszerkezet összeszerelése, tetőszerkezet szerelése
Az alapozás és talajnedvesség elleni szigetelés elkészültét követően kezdődik a épület falazatának elkészítése vagy vázszerkezetének összeszerelése.
Amennyiben kétszintes téglaépület készül, a falazás megkezdése előtt helyezik el a függőleges acél pilléreket, majd ezt követően indul a kezdő sor elhelyezése, amely fokozott figyelmet és gondosságot igényel.

SIXBAU BLOCK falazott építési rendszer
SIXBAU BLOCK falazott építési rendszer

Az építési rendszer szerint előregyártott szeglemezes tetőszerkezet szállítása, összeállítása, illetve szerelése általában egy-két napnál nem vesz többet igénybe.

SIXBAU szeglemezes tető
SIXBAU szeglemezes tető

Vázas kivitelezés esetén az épület előregyártott vázelemeit a tetőszerkezettel egy ütemben szállítják az építés helyszínére, így minden készen áll az épület teherhordó vázszerkezetének összeállításához. Az épület teljes teherhordó szerkezetének és tetőszerkezetének elkészítését követően megkezdődik a végleges falszerkezet kialakítása. A vázszerkezet mindkét oldalán elkészül a gPanel elemekből álló könnyűbeton bennmaradó zsaluzat, valamint megkezdődik az elkészült zsaluzat könnyűbetonnal történő kibetonozása.

SIXBAU FRAME vázas építési rendszer
SIXBAU FRAME vázas építési rendszer

Könnyűbetonozás
A szeglemezes tetőszerkezet egyben az épület zárófödéme is, amelynek szigetelését és merevségét a tetőszerkezet összeállítását követően készülő felöntés biztosítja. A tető összeállítását tehát a mennyezet és födém végleges kialakítása követi, mely a SIXBAU gPanel építőlemezekből álló bennmaradó zsaluzat elhelyezéséből, valamint az ezt követő könnyűbetonozás, azaz felöntés elkészítéséből áll. Ezután készülhet a cseréplécezés, a szükséges fóliázás, a bádogozások és a héjalás elkészítése.

Szakipari munkálatok
A szerkezetkész épületen elkezdődhetnek a szakipari munkálatok, vagyis a nyílászárók elhelyezését követően indulhatnak az épületgépészeti munkák, a külső-belső vakolás és a felületképzések kialakítása, a színezés, a festés, a burkolás és a szerelvényezés.
A szakipari munkák elvégzése után átadásra kerül a megálmodott új otthon.

SIXBAU falazott és vázas építési rendszerek
SIXBAU falazott és vázas építési rendszerek

A SIXBAU BLOCK falazott és a SIXBAU FRAME vázas építési rendszerből épített házak energetikai besorolása akár AA+* is lehet.

*Az adott épület energetikai besorolásának meghatározásához kérje szakember segítségét.

A hírben szereplő termékek
SIXBAU gBlock falazóelemek
 
SIXBAU gBlock falazóelemek

A SIXBAU gBlock falazóelemek olyan nagyméretű polisztirolbeton téglák, melyekből teherhordó és vázkitöltő falak építhetők. A falazóelemek látványosan gyors építkezést tesznek lehetővé, 1 m² falazat elkészítéséhez mindössze 6 db gBlock téglára van szükség. A gBlock falazóelemből épített egyrétegű falazatok könnyedén teljesítik a legújabb hőtechnikai előírásokat, illetve az előírt követelményeket, használatukkal AA+ energetikai besorolás is elérhető, kiegészítő hőszigetelés alkalmazása nélkül. Az elkészült falazat könnyen megmunkálható, a gépészeti vezetékek elhelyezéséhez szükséges hornyok kialakítása rendkívül gyors és egyszerű. A gBlock téglából készült falazatot rágcsálók, rovarok és egyéb kártevők nem károsítják, madarak és más melegvérű élőlények nem szívesen választják lakóhelyül.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
SIXBAU gWall válaszfalak
 
SIXBAU gWall válaszfalak

A SIXBAU gWall válaszfalak 10, 12, és 15 cm vastagságban megrendelhető 3 méteres hosszban gyártott könnyűbeton falelemek, melyekből gyorsan és egyszerűen készíthetők tömör és szilárd válaszfalak, vagy akár kisebb melléképületek. A SIXBAU gWall válaszfalak a kis súly miatt nem igényelnek külön alapozást és ajtónyílások esetén legtöbbször nem szükséges az áthidalók alkalmazása sem. A SIXBAU gWall válaszfalak glettelhetők, vakolhatók, vagy közvetlenül burkolhatók csempével és egyéb kerámia lapokkal, illetve más falburkolatokkal is. A válaszfalelemek minden esetben nút-féderes élkiképzéssel készülnek a nagyobb szilárdság és fokozott állékonyság érdekében.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
SIXBAU gPanel hőszigetelő és építőlemezek
 
SIXBAU gPanel hőszigetelő és építő lemezek

A SIXBAU gPanel építőlemezek alacsony tömegű, rendkívül sokoldalúan felhasználható könnyűbeton termékek, amelyek kiválóan alkalmasok elfalazások készítéséhez, bennmaradó zsaluelemként, lakás és fürdőszoba felújításoknál, kádak beépítésekor, festhető, burkolható polcok és beépített szekrények készítésekor, továbbá homlokzati munkáknál ereszdeszkázat kiváltásához, stukkóként és egyéb homlokzati díszítésekhez. A gPanel elemek a legtöbb építőiparban használt anyaggal jól kombinálhatók, közvetlenül burkolhatók csempével és egyéb burkolóanyagokkal, könnyen glettelhetők és vakolhatók. A SIXBAU gPanel építőlemezeket 5-15 cm közötti vastagságban, kétféle táblaméretben forgalmazzák. A gPanel elemek élkiképzésük szerint normál, illetve nút-féderes kialakítással készülnek.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
SIXBAU Remix könnyűbetonok
 
SIXBAU Remix könnyűbetonok

A SIXBAU Mix és Remix az építkezés helyszínén betonkeverővel vagy esztrich-géppel készíthető könnyűbeton alapanyag, amelyből többféle testsűrűségű, kiváló minőségű könnyűbeton készíthető. A SIXBAU Remix újrahasznosított könnyűbetonból és újrahasznosított EPS keverékből készül cement és speciális adalékanyagok felhasználásával. A SIXBAU könnyűbetonok előnyös tulajdonságai közé tartozik a hosszú élettartam, a szilárdság, mely jó hőszigetelő képességgel párosul, valamint az anyag kiemelkedően jó páratechnikai tulajdonsága, mely közel áll a vályogéhoz, így igen jól kombinálható fával, valamint más építőanyagokkal a páralecsapódás veszélye nélkül. Mindezeken túlmenően a könnyűbeton nem éghető anyag, vízfelvétele csekély, ezért nem fagyveszélyes és nem érzékeny csőtörésekre, valamint beázásokra sem.

CAD
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
SIXBAU FRAME építési rendszer
 
SIXBAU FRAME építési rendszer

A SIXBAU FRAME vázas építési rendszer a rendszert alkotó két fő építőelem precíz mérnöki kombinációjának eredménye. Az igény szerint fából vagy acélból előregyártott statikai vázszerkezet az építmény állékonyságát biztosítja, míg a polisztirolbeton kiváló hőszigetelő tulajdonságú, tartós és homogén falszerkezetet eredményez. Az épület teljes vázrendszere, valamint tetőszerkezete a megálmodott tervek alapján gyárban készül el. A helyszínre szállított vázelemek összeszerelése, a könnyűbeton bennmaradó zsaluzat elkészítése, valamint a szükséges kibetonozások elvégzése után az épület szerkezetkész.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Építőlapok
Építőlapok
Készházak
Készházak
Szárazbetonok
Szárazbetonok
Pórusbeton szigetelések
Pórusbeton szigetelések
Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...