SIXBAU

SIXBAU FRAME építési rendszer

A SIXBAU FRAME vázas építési rendszer a rendszert alkotó két fő építőelem precíz mérnöki kombinációjának eredménye. Az igény szerint fából vagy acélból előregyártott statikai vázszerkezet az építmény állékonyságát biztosítja, míg a polisztirolbeton kiváló hőszigetelő tulajdonságú, tartós és homogén falszerkezetet eredményez. Az épület teljes vázrendszere, valamint tetőszerkezete a megálmodott tervek alapján gyárban készül el. A helyszínre szállított vázelemek összeszerelése, a könnyűbeton bennmaradó zsaluzat elkészítése, valamint a szükséges kibetonozások elvégzése után az épület szerkezetkész.

  • stabil vázszerkezet, tartós és homogén falszerkezet
  • gyorsan felépíthető
  • energetikai besorolása akár AA+ is lehet

Letöltések

Függőleges koszorú kialakítás

Függőleges koszorú kialakítás "T" csatlakozás esetén

dwg 58.2 kB
CAD fájl
 
Függőleges koszorú kialakítás falsarok esetén - CAD fájl

Függőleges koszorú kialakítás falsarok esetén

dwg 106.7 kB
CAD fájl
 
Függőleges koszorú kialakítás falsarok esetén - CAD fájl

Függőleges koszorú kialakítás falsarok esetén

dwg 106.7 kB
CAD fájl
 
Külső 41 cm vastag acélvázas teherhordó fal - CAD fájl

Külső 41 cm vastag acélvázas teherhordó fal

dwg 113.0 kB
CAD fájl
 
12 cm vastag válaszfal és földszinti padló csatlakozása - CAD fájl

12 cm vastag válaszfal és földszinti padló csatlakozása

dwg 94.0 kB
CAD fájl
 
Szintközi födém födémáttörés kialakítása - CAD fájl

Szintközi födém födémáttörés kialakítása

dwg 64.7 kB
CAD fájl
 
Belső és külső teherhordó fal

Belső és külső teherhordó fal "T" csatlakozása

dwg 34.5 kB
CAD fájl
 

Nem találta meg, amit keres?

Dokumentum igénylése

Áttekintés

SIXBAU FRAME építési rendszer
SIXBAU FRAME építési rendszer

A SIXBAU FRAME vázas építési rendszerből egy családi ház - az alapozás elkészültét követően - akár 2-3 hét alatt is felépíthető, ami az előregyártott készházak gyorsaságával is összemérhetővé teszi a SIXBAU FRAME építési rendszert. Ez a gyorsaság a nem könnyűszerkezetes építési módszerek között egyedülállónak tekinthető. A SIXBAU FRAME vázas építési rendszerből épített házak olyan komfortot képesek biztosítani lakóiknak, amilyet a hagyományos könnyűszerkezetes épületekkel nem könnyű megvalósítani. A SIXBAU FRAME vázas építési rendszerből épített házak energetikai besorolása akár AA+* is lehet.

* Az adott épület energetikai besorolásának meghatározásához kérje szakember segítségét.

SIXBAU FRAME építési rendszer
SIXBAU FRAME építési rendszer

Az építkezés menete

1. Tervezés

Egy építkezés hosszú folyamat, melynek minden lépése meghatározó az épületre és annak majdani lakóira nézve. A döntéshozatalt követően első lépésként közös munka kezdődik az építtetők és a tervező között, melynek eredményeképp megszületik az épület terve. A tervek alapján elkészül a költségvetés és az esetleges módosítások. A tervek alapján elkészül a SIXBAU FRAME építési rendszer tervdokumentációja, amely tartalmazza a kiviteli terveket, a részletrajzokat, csomópontokat, anyagkigyűjtést, kalkulációt, továbbá minden olyan szükséges műszaki információt, amelynek alapján felépíthető a tervek szerint megálmodott épület.

2. Alapozás

Az építkezés, vagyis a kivitelezés első lépése az épület alapozásának elkészítése. Az alapozás során keletkezett hibák, esetleges pontatlanságok a későbbiek során számos nehézség okozói lehetnek, ezért kiemelten fontos a SIXBAU előírásainak megfelelő minőségben történő munkavégzés.

3. Elemek összeszerelése

Az alapozás és talajnedvesség elleni szigetelés elkészültét és átvételét követően kezdődik az épület vázszerkezetének összeszerelése az építkezés helyszínén. Az épület előregyártott vázelemeit a tetőszerkezettel egy ütemben szállítják az építés helyszínére, így minden készen áll az épület teherhordó vázszerkezetének összeállításához, mely mindössze néhány napot vesz igénybe.

4. Tetőszerkezet szerelése

A SIXBAU FRAME statikai vázszerkezet elkészítését követi az előregyártott szeglemezes tetőszerkezet összeállítása, illetve összeszerelése a helyszínen. A szeglemezes tető tartóit általában egyenként emelik be a helyükre és rögzítik, de előfordulhat, hogy a már készre szerelt komplett tetőt egy lépésben autódaruval emelik rá a korábban elkészített teherhordó vázszerkezetre.

5. Zsaluzat rögzítése

Az épület teljes teherhordó szerkezetének és tetőszerkezetének elkészítését követően megkezdődik a végleges falszerkezet kialakítása. A vázszerkezet mindkét oldalán elkészül a gPanel elemekből álló könnyűbeton bennmaradó zsaluzat, valamint megkezdődik az így elkészült zsaluzatba való könnyűbetonnal való kibetonozás, melynek eredménye a tömör és homogén könnyűbeton falszerkezet, melyet nem szükséges kiegészítő szigeteléssel ellátni, mert önmagában is alkalmas a legszigorúbb hőtechnikai előírások, illetve követelmények kielégítésére.

6. Könnyűbetonozás

A vázszerkezet körül kialakított falszerkezet elkészítését követően a tető-födémszerkezet és aljzat könnyűbetonozása készül el, majd következik a cseréplécezés, fóliázás, bádogozás és héjalás elkészítése a tetőn, amivel az épület szerkezetkész állapotú lesz. A SIXBAU FRAME építési rendszerrel az alapozás elkészültétől számított 3 héten belül szerkezetkész állapotú lehet a megálmodott épület.

7. Szakipari munkáltok

Az építkezés befejező fázisaként elkezdődhetnek a szerkezetkész épületen a szakipari munkálatok, vagyis a nyílászárók elhelyezését követően indulhatnak az épületgépészeti munkák, a külső-belső vakolás és felületképzések kialakítása, színezés, festés, burkolás, szerelvényezés, valamint legvégül a befejező munkálatok, melynek eredményeképp megszületik egy új otthon.

8. Kulcsátadás

A szakipari munkák elvégzése után, elkészülnek a végső simítások is és átadásra kerül az Ön által megálmodott új otthon.

További termékek a cégtől
Effebi gáz golyóscsapok - Venus
 
Effebi gáz golyóscsapok

Különösen ajánlott gázszerelésre, de kiváló eredménnyel ajánlják az ipari és a magánfűtés területén, a hidraulikákban és a pneumatikákban is.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
HakaTherm műanyagcső-rendszerek
 
HakaTherm műanyag csőrendszerek

Az 5-rétegű kompozit csővezeték rendszer - ismertebb nevén az alumínium-betétes cső - egy belső PE-RT rétegből lézerrel, tompahegesztett oxigénzáró alumínium rétegből, egy külső PE-HD rétegből és két, mindezt rugalmasan rögzítő ragasztórétegből áll.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
SIXBAU gPanel hőszigetelő és építőlemezek
 
SIXBAU gPanel hőszigetelő és építő lemezek

A SIXBAU gPanel építőlemezek alacsony tömegű, rendkívül sokoldalúan felhasználható könnyűbeton termékek, amelyek kiválóan alkalmasok elfalazások készítéséhez, bennmaradó zsaluelemként, lakás és fürdőszoba felújításoknál, kádak beépítésekor, festhető, burkolható polcok és beépített szekrények készítésekor, továbbá homlokzati munkáknál ereszdeszkázat kiváltásához, stukkóként és egyéb homlokzati díszítésekhez. A gPanel elemek a legtöbb építőiparban használt anyaggal jól kombinálhatók, közvetlenül burkolhatók csempével és egyéb burkolóanyagokkal, könnyen glettelhetők és vakolhatók. A SIXBAU gPanel építőlemezeket 5-15 cm közötti vastagságban, kétféle táblaméretben forgalmazzák. A gPanel elemek élkiképzésük szerint normál, illetve nút-féderes kialakítással készülnek.

CAD
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
SIXBAU gBlock falazóelemek
 
SIXBAU gBlock falazóelemek

A SIXBAU gBlock falazóelemek olyan nagyméretű polisztirolbeton téglák, melyekből teherhordó és vázkitöltő falak építhetők. A falazóelemek látványosan gyors építkezést tesznek lehetővé, 1 m² falazat elkészítéséhez mindössze 6 db gBlock téglára van szükség. A gBlock falazóelemből épített egyrétegű falazatok könnyedén teljesítik a legújabb hőtechnikai előírásokat, illetve az előírt követelményeket, használatukkal AA+ energetikai besorolás is elérhető, kiegészítő hőszigetelés alkalmazása nélkül. Az elkészült falazat könnyen megmunkálható, a gépészeti vezetékek elhelyezéséhez szükséges hornyok kialakítása rendkívül gyors és egyszerű. A gBlock téglából készült falazatot rágcsálók, rovarok és egyéb kártevők nem károsítják, madarak és más melegvérű élőlények nem szívesen választják lakóhelyül.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
SIXBAU Remix könnyűbetonok
 
SIXBAU Remix könnyűbetonok

A SIXBAU Mix és Remix az építkezés helyszínén betonkeverővel vagy esztrich-géppel készíthető könnyűbeton alapanyag, amelyből többféle testsűrűségű, kiváló minőségű könnyűbeton készíthető. A SIXBAU Remix újrahasznosított könnyűbetonból és újrahasznosított EPS keverékből készül cement és speciális adalékanyagok felhasználásával. A SIXBAU könnyűbetonok előnyös tulajdonságai közé tartozik a hosszú élettartam, a szilárdság, mely jó hőszigetelő képességgel párosul, valamint az anyag kiemelkedően jó páratechnikai tulajdonsága, mely közel áll a vályogéhoz, így igen jól kombinálható fával, valamint más építőanyagokkal a páralecsapódás veszélye nélkül. Mindezeken túlmenően a könnyűbeton nem éghető anyag, vízfelvétele csekély, ezért nem fagyveszélyes és nem érzékeny csőtörésekre, valamint beázásokra sem.

CAD
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Ajánlott kategóriák
Készházak
Készházak
Építőlapok
Építőlapok
Daruk
Daruk
Acélszerkezetek, csarnokrendszerek
Acélszerkezetek, csarnokrendszerek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...