Zajvédő falak

Leier Durisol zajárnyékoló falelemek
 
Leier Durisol zajárnyékoló falelemek

A Durisol egy speciális préseléses technológiával készült építőanyag, amely ásványosított faforgácsból és betonból áll. A speciális technológiával összepréselt faforgács 13 centiméteres fix betonmagot ölel körbe. Remek szerkezeti tulajdonságainak köszönhetően ez az építőelem nemcsak visszaveri, hanem el is nyeli a felé áramló zajt. A Durisol zajárnyékoló fal amellett, hogy több mint 30 dB léghanggátlást biztosít, még 13-17 dB-ig el is nyeli a hangot.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Rákosy Glass zajárnyékoló üvegfalak
 
Rákosy Glass zajárnyékoló üvegfalak

A zajárnyékoló üvegfalak alkalmazhatóak hidak, vasutak és közutak mentén, valamint ipari létesítmények mellett. A panelek készülhetnek keret nélküli-, illetve alumínium-, vagy horganyzott acélkeretes kivitelben.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

A zajvédő fal a zajterhelés útjába állított, a védendő létesítményt eltakaró zajcsökkentő hatású kültéri műszaki objektum. A zajárnyékoló létesítmény akusztikai szempontból hangvisszaverő (reflexiós) és hangelnyelő lehet. A hangvisszaverő típusú zajvédő fal olyan esetekben alkalmazható, ahol a visszaverődő zaj nem érinti a védendő létesítményt. Ha a visszavert hang jelentős, zavaró hatást okoz, hangelnyelő zajárnyékoló fal szükséges. A zajcsökkentés mértékét a fal magassága, hosszúsága, szerkezete, elhelyezése és meteorológiai tényezők határozzák meg. A hanggátak tervezésekor figyelembe kell venni a biztonsági követelményeket, a mechanikai hatásokkal szembeni ellenállást és esztétikai szempontokat. A zajvédő falon elhelyezett átjárók kialakításánál úgy kell eljárni, hogy az átjárókon keresztül a közlekedési zaj ne terhelje a védendő zónát. A hanggátló fal előregyártott elemekből épül. Alapanyaga lehet fa vagy fafonat, melynek kedvező vizuális hatása miatt általában lakóházak zajvédelménél alkalmazzák. Az alumínium vagy acél szerkezetű zajvédő fal esetében a perforált előlap és a hátlap közé hangelnyelő anyag kerül. Létezik visszaverő és elnyelő típusú beton zajvédő fal. A hangelnyelő fal szemcsés betonból készül. Tömör téglából visszaverő, perforált téglából elnyelő zajvédő fal létesíthető. A műanyag vagy ütésálló üveg fal átereszti a fényt és kevésbé határolja le a teret. A bio fal olyan zajvédő falszerkezet, melynek szerves része a növényzet, ezáltal növeli a zöldfelület nagyságát. Hátránya, hogy folyamatos karbantartást igényel. Zajvédő rendszereket jellemzően lakott területek, kórházak, szanatóriumok, iskolák közelében telepítenek a közúti zajterhelés csökkentésére autópályák, gyorsforgalmú utak, vasúti pályák, közúti és vasúti hidak mellett.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...