proidea.hu online termékinformációs katalógus

Elektromos fűtőkészülékek, fűtőszálak


Épületgépészet   Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények   Elektromos fűtőkészülékek, fűtőszálak

Az elektromos fűtőkészülékek és fűtőszálak helyiségek fűtésében, csövek és ereszcsatornák jégmentesítésében vesznek részt az elektromos áram felhasználásával. Az elektromos konvektorok alacsony felületi hőmérsékleten közvetlenül melegítik a levegőt. Kis helyiségek folyamatos fűtésére, nagyobb terek kiegészítő fűtésére javasolt készülékek. A panelfűtőtestek falra, mennyezetre szerelhető vízvédett konvektor típusok. A ventilátoros kandallók működése a fűtőbetét és a beépített ventilátor miatt a hajszárítóhoz hasonló. Általában magas védettségű készülékek, melyek kis helyiségek gyors felfűtésére képesek. Beépített hőfokérzékelő esetén szakaszosan működnek a környezeti levegő hőmérsékletének függvényében. Az olajradiátorok a készülékben levő, hőtárolós tulajdonsággal is rendelkező olaj felhevítésével melegítik a környezeti levegőt. Kis helyiségben akár állandó fűtésre, nagyobb terekben kiegészítő fűtésre alkalmasak. A hőtárolós kályhák éjszakai árammal működő, fő fűtésre javasolt készülékek. A fekvő vagy álló kivitelű fűtőkészülékekben fűtőspirálok melegítik a beépített speciális téglákat, melyek révén a beépített ventilátor hosszabb ideig meleg levegőt fúj ki. Főleg átmeneti időszakban jelentenek megoldást a fűtésre. Az fűtőszálak egyik felhasználási területe közé tartozik az ereszcsatorna fűtés és vápacsatorna fűtés a jégdugók és jég akadályok megszűntetésére. Másik alkalmazás a csőbe rakható vagy csőre helyezhető fűtőkábel, amivel akár fagyvédelem, akár melegen tartás érhető el.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
Infravörös hősugárzók
Stiebel Eltron ventilátoros elektromos gyorsfűtők
Infrapanelek és infrasugárzók
Termékcsalád  Infrapanelek és infrasugárzók

Az infrafűtés bárhol alkalmazható, ahol elektromos energia áll rendelkezésre. A lakásokon és családi házakon, üzleteken kívül számos, akár szokatlan helyek fűtésére is alkalmas, ott is ahol egyéb fűtési módok nem igazán praktikusak. A legnagyobb helységektől a legkisebb terekig mindenütt alkalmazható, akár kültéren is. Infrafűtés esetén az üzembe helyezést követő 15 percen belül a napfény hőjét idéző meleg tölti be a helységet. Az infrapanelek ugyanolyan biztonságos és természetes infravörös sugarakat bocsájtanak ki, mint amivel a nap a Földet felmelegíti. Az infrafűtés során mesterségesen állítjuk elő az infravörös hullámokat (650-1000 nm), ez a leghatékonyabb módja annak, hogy az elektromos energiát, hőenergiává alakítsuk át.

Sötétsugárzó infrafűtő berendezések
Saunier Duval Renova Electric elektromos falikazán
Stiebel Eltron hőtárolós kályhák
Harmadik generációs infra fűtőfilm
Harmadik generációs infra fűtőfilm

2015 legnagyobb újítása a harmadik generációs intelligens fűtófólia. A termék különleges technológiával, és speciális anyagok felhasználásával készült, ezért képes gazdaságosabban, kisebb energia felhasználással működni korábbi más fűtőfóliákhoz képest.
Legfőbb tulajdonsága az új infra fóliának, hogy önszabályozó tulajdonsággal rendelkezik. Korábbi termékeknél padlófűtés esetén 4-5 cm légrést kellett biztosítani a padló és a bútorok között (ennek hiányában magas hőmérséklet keletkezik, ami a padló és berendezési tárgyak rövidebb élettartamához vezet). A harmadik generáció esetében ez nem szükséges. A fűtőfólia használható egyedi vagy kiegészítő fűtésként.
Az új, harmadik generációs fűtőfilm vastagsága: 0,338 mm, teljesítménye: 240 W/m2. Gazdaságosság a korábbi fűtőfóliához képest: 25 %.
Felhasználási terület: padlófűtés, falfűtés, mennyezetfűtés.


Stiebel Eltron infravörös/quarz hősugárzók
Stiebel Eltron konvektorok, sugárzó fűtések
Vaillant elektromos fűtőkészülékek
Fűtőkábelek
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2019.04.24    
2019.04.11    
2018.12.05    
2018.11.07    
2018.09.06    
2018.02.05    
2017.10.11    
2017.07.28    
2017.06.28    
2017.05.03    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  hősugárzó  hősugárzók  fűtés  villamos  villany