Burkolatok rögzítőszerkezetei

EJOT CROSSFIX nemesacél konzolrendszer
 
EJOT CROSSFIX nemesacél konzolrendszer

Az EJOT CROSSFIX a függesztett, hátulról szellőztetett homlokzatok (VHF) tartószerkezeti rendszere. A CROSSFIX az első korrózióálló nemesacél alépítmény, amely vízszintes és függőleges profilokhoz is használható. Növeli a rugalmasságot, megkönnyíti a szerelést, időt takarít meg és csökkenti a tárolási költségeket is. A CROSSFIX konzol 100%-ban korrózióálló nemesacélból készül, így jelentősen csökkenti a rendszerben lévő hőhídhatást.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
GIP homlokzatburkolati tartószerkezet
 
GIP VECO szerelt homlokzat tartószerkezet

Szerelt, átszellőztetett homlokzatburkolatok tartószerkezetei. A GIP VECO univerzális rögzítő rendszerek előnye, hogy a homlokzatburkoló lapok típusától függetlenül kínálnak rendszermegoldást, legyen szó “látszó” vagy “nem látszó rögzítési” megoldásról. A GIP préselt konzolok statikailag méretezhetőek, mindegyik konzolt szabad fix- és csúszó ponti kialakításként is alkalmazni. Nagyobb önsúllyal rendelkező homlokzatburkolatok sem jelentenek gondot, mivel az erősített dupla méretű konzolok segítségével biztonságosan megoldható a nehéz elemek fix ponti rögzítése.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
KEIL hátoldali rögzítődübeles rendszer
 
KEIL hátoldali rögzítődübeles rendszer

A KEIL hátoldali rögzítődűbeles rendszere egy “nem látszó” rögzítési módszer, ami nem érzékeny az időjárásra, ezért a kivitelzés egész évben szabadon elvégezhető. A KEIL rögzítő rendszer kíválóan alkalmazható természetes kőburkolatok, beton homlokzatburkoló elemek, szálcement, HPL kompakt lapok esetén. A szerelt homlokzatburkoló panelek mérete szabadon variálható a sínes felfüggesztésnek köszönhetően.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A száraz technológiával történő burkoláshoz jellemzően rögzítőszerkezetek (gyámolítás, megtámasztás) közbeiktatására van szükség, valamint vizes technológia alkalmazása során előfordulhatnak a megerősítést szolgáló rögzítőelemek. A szerelt homlokzatburkolatok - anyaghasználatuktól és formai kialakításuktól függően - pontszerűen vagy vonalszerűen rögzíthetők. A függőleges burkolatok vízszintes, a vízszintes burkolatok függőleges alátámasztást igényelnek. A kétirányú váz kiegészítő hőszigetelés alkalmazása esetén indokolt. Az átszellőztetett homlokzatburkolat a teherhordó szerkezet, hőszigetelés, tartószerkezet és szerelt homlokzatburkolat együttes rendszere. A fémből, ritkább esetben műanyagból gyártott burkolattartó vázszerkezet hőhídmentes alátétből, távtartókból, tartóprofilokból és rögzítőelemekből épül fel. A fa, fém, kerámia, műanyag alapanyagú és a különböző kötőanyagú építőlemez könnyű homlokzatburkolatok rögzítése hasonló elven történik: alátámasztó szerkezetre rögzítő elemekkel szerelik fel. A kerámia burkolatok látszó és rejtett rögzítéssel is rögzíthetők a tartószerkezethez. A nehéz burkolatok (tégla, kő, műkő, előregyártott beton kéregpanel) hátfalhoz szerelése huzalkapoccsal, fix vagy állítható rögzítőtüskével, bekötő horgonyelemmel, fém konzol kiváltó elemekkel, sínes rögzítéssel kerülhetnek fel. A nagyméretű, előregyártott beton kéregpanelek vasbeton hátszerkezethez történő rögzítését csuklós függesztővel és csavaros távtartóval oldják meg.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...