Mozgásérzékelők, jelenlét-érzékelők

EMOS mozgásérzékelők
 
EMOS mozgásérzékelők

Egy épület villamosenergia fogyasztásának lényeges részét jellemzően a világítás emészti fel, így az EMOS kínálatában is megtalálható világításvezérlési megoldásokkal - mint például mozgásérzékelők használatával - jelentős energiamegtakarítás érhető el. Az EMOS mozgásérzékelőknek köszönhetően a világítótestek (vagy fényforrások) kevésbé vannak igénybe véve, így növekszik az élettartamuk is, a hosszabb karbantartási időközök pedig további költségcsökkenést jelentenek.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
thePixa KNX optikai jelenlét érzékelő
 
Theben thePixa P360 KNX UP WH optikai jelenlét-érzékelő

A Theben thePixa mennyezetre szerelhető optikai jelenlét-érzékelő érzékeli, hogy hány ember tartózkodik egy helyiségben és pontosan hol vannak.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Siemens PDM-I PIR mozgásérzékelők Siemens PDM-IXA dual (MW, PIR) mozgásérzékelők Siemens ADM-Q passzív infra mozgásérzékelő Siemens ADM-QXA passzív dual infra mozgásérzékelő
 
Siemens mozgásérzékelők, jelenlét-érzékelők
4 termék

PDM-I12, PDM-I12T, PDM-I18, PDM-I18T PIR mozgásérzékelők. PDM-IXA12 és 12T, valamint PDM-IXA18 és 18T dual (MW/PIR) mozgásérzékelők. ADM-Q12 passzív infra mozgásérzékelő és ADM-QXA12 passzív dual infra mozgásérzékelő.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Delta mozgásérzékelők
 
Delta mozgásérzékelők

Kültéren használható mozgásérzékelő kapcsolók, melyek IP55-ös védelemmel rendelkeznek. Falra, mennyezetre vagy sarokba szerelhetőek.
A beltéri süllyesztett mozgásérzékelők két változatban érhetőek el, és energiatakarékos üzemeltetést biztosítanak.
A 360°-os beltéri mennyezeti mozgásérzékelők érzékelési tartománya Ø7 m, míg szerelési magasságuk 2,5 m. Késleltetési funkcióval is rendelkeznek, mely 6 másodperc és maximum 12 perc közé állítható be.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
E57 Premium-Plus sorozatú induktív érzékelők E57-Global-sorozatú induktív érzékelők iProx sorozatú induktív érzékelők
 
Eaton induktív érzékelők
3 termék

Az Eaton induktív, kapacitív és optoelektronikus érzékelők széles választéka, a sokféle csatlakozási változattal egyen- és váltakozó feszültségre, két- vagy háromvezetékes kivitelben, szinte minden alkalmazási feladathoz használható.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Gunnebo SoloTek ajtófüggetlen személydetektor
 
Gunnebo SoloTek ajtófüggetlen személydetektor

A biztonságtechnikai beléptető eszközök egyik feladata a egyszemélyi belépés vagy áthaladás ellenőrzése. Számos esetben ez igény utólag merül fel, mert korábban úgy tűnt, hogy elegendő a belépésre való jogosultságot ellenőrizni. Ezt a feladatot oldja meg az utólag is telepíthető Gunnebo SoloTek, amely egy infravörös fénnyel működő függönydetektor. A SoloTek-kel való forgalom ellenőrzés a felhasználóktól semmilyen plusz tevékenységet nem igényel, amennyiben betartják az áthaladási szabályokat számukra a rendszer gyakorlatilag láthatatlan. A Gunnebo magyarországi képviselete ezt a terméket is teljes műszaki és kereskedelmi támogatással forgalmazza, az igényfelméréstől és tanácsadástól a telepítésig, a garanciális és a garancia időn túli szervizig és karbantartásig.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Wiser mennyezeti mozgásérzékelő, vezeték nélküli
 
Wiser vezeték nélküli mozgásérzékelő

A vezeték nélküli mozgásérzékelőt tetszőleges helyre tudjuk elhelyezni az otthonunkban. Használható mennyezeten és oldalfalon egyaránt. A készülék képes érzékelni a hatósugarában a mozgást, ezáltal akár úgynevezett "Hangulatot" vagy Automatizációt is tudunk indítani és igény esetén értesítést is kaphatnak a felhasználók mobilkészülékeikre. A mozgásérzékelő működtetése elemekről történik, amik merülése esetén a rendszer jelez a felhasználóknak, így időben ki lehet cserélni azokat. Az érzékelő rendelési száma: CCT595011

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Az elektronikus védelemben résztvevő mozgásérzékelők és jelenlét-érzékelők automatikus észlelést végeznek a biztonságtechnikai rendszer keretében. Az elektronikus riasztórendszerek működési elve, hogy az állapotváltozást észlelő érzékelők jelzést küldenek a riasztóközpontba, ami aktiválja a jelzőegységet. A legelterjedtebb vagyonvédelmi érzékelők a különböző mozgásokat figyelő és jelző mozgásdetektorok. Az elektromos árammal működők az aktív, a hálózati feszültség nélkül üzemelők a passzív érzékelők. A folyosó-érzékelők lencséje teret lát, míg a függöny-érzékelőké felületet érzékel. A mozgást hőkép-változásként észlelő detektorok a passzív infravörös (PIR) érzékelők, amelyek a mozgó személyről visszaverődő infrasugarak hatására lépnek működésbe. A huzatos és klimatizált helyiségekbe klímatűrő, a háziállatok érzékelésére kisállat-védett mozgásérzékelők alkalmazhatók. A megbízhatóbb működésű mikrohullámú vagy ultrahangos detektorok a mozgást a visszavert rezgések útján érzékelik (doppler effektus). A kombinált mozgásérzékelők a hőmozgást és a valódi fizikai mozgást egyidejűleg észlelik, ezáltal ritkábban adnak téves riasztást. Léteznek 360 fokos látószögű mozgásérzékelők is, amelyek körkörös védelmet biztosítanak. Mozgásérzékelők alkalmazhatók beltéren és kültéren egyaránt. Beltéri helyiségekben felszerelhetők mennyezetre, falra vagy falba süllyesztve. Kültéren bejáratok, garázsok, parkolók környezetében alkalmazzák, az időjárási hatásoknak is ellenálló szerkezeti kialakítással. A nagy érzékenységű jelenlét-érzékelők a kisebb mozgásokra vagy a környezeti fényviszonyokra reagálva a világítás ki- és bekapcsolását is végezhetik.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...