Mozgásérzékelők, jelenlét-érzékelők

Theben theLuxa S150 WH infravörös mozgásérzékelő
 
Theben theLuxa S150 WH infravörös mozgásérzékelő

Passzív, infravörös, kültéri mozgásérzékelő, lopakodás elleni védelemmel.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
thePixa KNX optikai jelenlét érzékelő
 
Theben thePixa P360 KNX UP WH optikai jelenlétérzékelő

A Theben thePixa mennyezetre szerelhető optikai jelenlétérzékelő érzékeli, hogy hány ember tartózkodik egy helyiségben és pontosan hol vannak.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Siemens PDM-I PIR mozgásérzékelők Siemens PDM-IXA dual (MW, PIR) mozgásérzékelők Siemens ADM-Q passzív infra mozgásérzékelő Siemens ADM-QXA passzív dual infra mozgásérzékelő
 
Siemens mozgásérzékelők, jelenlét-érzékelők
4 termék

PDM-I12, PDM-I12T, PDM-I18, PDM-I18T PIR mozgásérzékelők. PDM-IXA12 és 12T, valamint PDM-IXA18 és 18T dual (MW/PIR) mozgásérzékelők. ADM-Q12 passzív infra mozgásérzékelő és ADM-QXA12 passzív dual infra mozgásérzékelő.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Delta 5TC7220-0 mozgásérzékelő
 
Delta mozgásérzékelők

A 360°-os beltéri mennyezeti mozgásérzékelők érzékelési tartománya ø7 m, míg szerelési magasságuk 2,5 m. Késleltetési funkcióval is rendelkeznek, mely 6 másodperc és maximum 12 perc közé állítható be.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Theben theMura S180-101 UP WH jelenlétérzékelő
 
Theben theMura S180-101 UP WH jelenlétérzékelő

Falra szerelhető, passzív, infravörös jelenlétérzékelő, 170°-os négyzet alakú érzékelési terület, 14 x 17 m (238 m²), 1 világítás csatorna (relé, 230 V) és 1 jelenlét csatorna (relé, potenciálmentes, gépészeti vezérléshez).

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Theben LUXA 103 S360-100-12 DE-UP WH mozgásérzékelő
 
Theben LUXA 103 S360-100-12 DE-UP WH mozgásérzékelő

Passzív, infravörös, felületre szerelhető mozgásérzékelő, 360°-os, 28 x 5 m-es téglalap alakú érzékelési terület, 3 m-es szerelési magasságban. 1 világítás csatorna (relé, 230 V).

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Gewiss mozgásérzékelő alkonyatérzékelővel – fényes fehér
 
Gewiss mozgásérzékelők

A passzív infravörös mozgásérzékelő érzékeli a hőmérséklet-ingadozásokat a működési tartományán belül, és a környezeti fénytől függően egy reléérintkezőt működtet. Amikor nincs mozgás, az érintkező automatikusan újra nyit egy beállítható idő elteltével. A készülék egy állítható értékű fényérzékelőt tartalmaz, hogy elkerülje a nem kívánt működtetést.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Wiser mennyezeti mozgásérzékelő, vezeték nélküli
 
Wiser vezeték nélküli mozgásérzékelő

A vezeték nélküli mozgásérzékelőt tetszőleges helyre tudjuk elhelyezni az otthonunkban. Használható mennyezeten és oldalfalon egyaránt. A készülék képes érzékelni a hatósugarában a mozgást, ezáltal akár úgynevezett "Hangulatot" vagy Automatizációt is tudunk indítani és igény esetén értesítést is kaphatnak a felhasználók mobilkészülékeikre. A mozgásérzékelő működtetése elemekről történik, amik merülése esetén a rendszer jelez a felhasználóknak, így időben ki lehet cserélni azokat. Az érzékelő rendelési száma: CCT595011

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Gunnebo SoloTek ajtófüggetlen személydetektor
 
Gunnebo SoloTek ajtófüggetlen személydetektor

A biztonságtechnikai beléptető eszközök egyik feladata a egyszemélyi belépés vagy áthaladás ellenőrzése. Számos esetben ez igény utólag merül fel, mert korábban úgy tűnt, hogy elegendő a belépésre való jogosultságot ellenőrizni. Ezt a feladatot oldja meg az utólag is telepíthető Gunnebo SoloTek, amely egy infravörös fénnyel működő függönydetektor. A SoloTek-kel való forgalom ellenőrzés a felhasználóktól semmilyen plusz tevékenységet nem igényel, amennyiben betartják az áthaladási szabályokat számukra a rendszer gyakorlatilag láthatatlan. A Gunnebo magyarországi képviselete ezt a terméket is teljes műszaki és kereskedelmi támogatással forgalmazza, az igényfelméréstől és tanácsadástól a telepítésig, a garanciális és a garancia időn túli szervizig és karbantartásig.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
SpaceLogic KNX jelenlétérzékelők
 
SpaceLogic KNX jelenlétérzékelők

A jelenlétérzérkelők kulcsfontosságú szerepet játszanak az épületek energiahatékonyságának növelésében, hiszen segítségükkel csak azokban a helyiségekben üzemeltethetjük a világítás- és hűtési- és fűtési rendszereinket, ahol éppen emberek tartózkodnak. A Schneider Electric kínálatában akármilyen alkalmazáshoz találunk megfelelő jelenlétérzékelőt. Legyen szó oldalfaliról, mennyezetiről folyosókarakterisztikával, magasraktáriról vagy magas IP védettségű kültéri jelenlétérzékelőkről.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Az elektronikus védelemben résztvevő mozgásérzékelők és jelenlét-érzékelők automatikus észlelést végeznek a biztonságtechnikai rendszer keretében. Az elektronikus riasztórendszerek működési elve, hogy az állapotváltozást észlelő érzékelők jelzést küldenek a riasztóközpontba, ami aktiválja a jelzőegységet. A legelterjedtebb vagyonvédelmi érzékelők a különböző mozgásokat figyelő és jelző mozgásdetektorok. Az elektromos árammal működők az aktív, a hálózati feszültség nélkül üzemelők a passzív érzékelők. A folyosó-érzékelők lencséje teret lát, míg a függöny-érzékelőké felületet érzékel. A mozgást hőkép-változásként észlelő detektorok a passzív infravörös (PIR) érzékelők, amelyek a mozgó személyről visszaverődő infrasugarak hatására lépnek működésbe. A huzatos és klimatizált helyiségekbe klímatűrő, a háziállatok érzékelésére kisállat-védett mozgásérzékelők alkalmazhatók. A megbízhatóbb működésű mikrohullámú vagy ultrahangos detektorok a mozgást a visszavert rezgések útján érzékelik (doppler effektus). A kombinált mozgásérzékelők a hőmozgást és a valódi fizikai mozgást egyidejűleg észlelik, ezáltal ritkábban adnak téves riasztást. Léteznek 360 fokos látószögű mozgásérzékelők is, amelyek körkörös védelmet biztosítanak. Mozgásérzékelők alkalmazhatók beltéren és kültéren egyaránt. Beltéri helyiségekben felszerelhetők mennyezetre, falra vagy falba süllyesztve. Kültéren bejáratok, garázsok, parkolók környezetében alkalmazzák, az időjárási hatásoknak is ellenálló szerkezeti kialakítással. A nagy érzékenységű jelenlét-érzékelők a kisebb mozgásokra vagy a környezeti fényviszonyokra reagálva a világítás ki- és bekapcsolását is végezhetik.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...