Intelligens épülettechnológiai megoldások a Gewiss Smart Home használatával

Intelligens épülettechnológiai megoldások a Gewiss Smart Home használatával

A Gewiss új megoldásokat kínál az otthoni automatizáláshoz, amelyben ötvözik az összekapcsolhatóságot, a kényelmet és a fenntarthatóságot.

Az Okosotthon egy lakókörnyezetben azt jelenti, hogy az épületek összes automatizálási funkcióját egyszerűen és központosított módon lehet kezelni, bármikor és bárhol.

Ezért a Gewiss úgy döntött, hogy az egyszerű termékkoncepción túlmutató megoldások kifejlesztésével megújítja kínálatát egy intelligens otthoni termékkörrel. Az Innovációs Útvonal által vezérelve, amely mindig is a vállalat hajtóereje volt, a Gewiss eltökélte, hogy egy olyan teljes rendszert hoz létre, amely elsősorban a kényelem iránti igényt elégíti ki, ami magában foglalja a fizikai és mentális egészséget. Az új megoldás előtérbe helyezi a fenntarthatóság értékét, mindenekelőtt a környezet védelme és tiszteletben tartása szempontjából, és garantálja a modern összekapcsolhatóság által létrehozott előnyöket, amely az embert és az eszközt ugyanazon hálózaton belül egyesíti.

Gewiss Smart Gateway
Gewiss Smart Gateway

Minden igényt kielégítő megoldások, amelyek minden építési környezetben biztosítják a minőséget és a funkcionalitást. Hat fő funkció foglalja össze a Gewiss Smart Home kínálatát: a védelem (a 7"-os központi érintőpanel segítségével az otthoni rendszer kezelésére és felügyeletére, IP videó kaputelefonnal és bármely, ONVIF protokollal rendelkező videó megfigyelő rendszerrel, valamint az ISEO speciális, Bluetooth Low Energy (BLE) intelligens zárjaival való integrációval), a biztonság (a ZigBee protokollal rendelkező speciális füst-, víz- és gázérzékelőkkel és a ReStart sorozatú áram-védőkapcsolókkal), a fenntarthatóság (a háztartási terhelések kezelésére szolgáló speciális KNX eszközökkel), a boldogság (az Amazon hangasszisztensekkel, az Alexa és a Google Assistant, valamint a SONOS otthoni hangrendszerrel való integrációnak köszönhetően), a kényelem és a vendéglátás (olyan intelligens érintőkészülékek, mint a KNX nyomógombos panelek cserélhető szimbólumokkal és a Thermo ICE időzíthető termosztát).

Ez egy olyan ökoszisztéma, ahol különböző megoldások léteznek egymás mellett, nemcsak a Gewiss forgalmazásában, hanem más gyártók rendszereiből is, és harmonikus párbeszédet folytatnak egymással, így biztosítva a jólétet az egész otthonban.

Végtelen megoldás, sokféle protokoll, egy szív – Smart Gateway

Gewiss Smart Gateway
Gewiss Smart Gateway

A teljes Smart Home rendszer szívét a Smart Gateway jelenti, egy felhőplatformra épülő eszköz, amelyen az otthonról és az internetről érkező összes információ áthalad. A Smart Gateway alapvető fontosságú az épület környezetének irányításához és az automatizálási logikákhoz, az otthoni bemenetek és érzékelők adatainak összegyűjtéséhez, valamint a parancsok küldéséhez. Képes kommunikálni a felhőalkalmazásokkal, különböző protokollokból (KNX, Zigbee, BLE, Wi-Fi, IP) adatokat továbbítani az eszközök és alkalmazások felé és információt cserélni ezen eszközök között. 

A Smart Gateway App lehetővé teszi, hogy a készülék minden funkciójához egyszerű és intuitív módon hozzáférjen a felhasználó, mind helyben, mind távolról. A modern grafikával, minden megtekinthető és kezelhető objektumhoz tartozó vezérlőegységekkel ellátott Smart Gateway App még közvetlenebbé teszi a kényelem élvezetét.

A kezelőfelület háttérképekkel és ikonokkal testre szabható, valamint a "Kedvencek" fülön elmenthetők a leggyakrabban használt vezérlőegységek. Az alkalmazás konfigurálása néhány lépést igényel, és a Gewiss Cloudnak köszönhetően a rendszer adatai és információi biztonságosan kezelhetőek, még áramszünet esetén is. Elérhető iOS és Android rendszerekhez, magyar nyelven is.

Thermo ICE: hőmérséklet-szabályozás stílusosan

Thermo ICE termosztát
Thermo ICE termosztát

A Thermo ICE WiFi a Gewiss érintős időzíthető termosztátja azok számára, akik távolról szeretnék irányítani otthonukat. Egy önálló termosztát a HVAC vezérlésére, érintéses fali vagy süllyesztett szerelvényekkel. A termosztát rendelkezik egy beépített közelségérzékelővel, valamint hőmérséklet- és páratartalom érzékelővel, illetve társítható hozzá külső NTC szenzor, s rendelkezik két kimeneti relével is. 

Az iOS és Android rendszerekből letölthető Thermo ICE 2.0 alkalmazás elérhető okostelefonokra, melynek segítségével távolról is kezelhető, és egyszerűen ütemezhető az időzítési funkcionalitás. Az App segítségével lehetőség van a termosztát vezérlésére és működési állapotának megjelenítésére, valamint a heti profilok ütemezésére mind manuálisan, mind a hőfokszabályozó öntanuló funkciója révén.

A hírben szereplő termékek
Gewiss KNX vezérlőeszközök Gewiss mozgásérzékelő alkonyatérzékelővel – fényes fehér Gewiss időjárás érzékelők Gewiss aktuátorok általános terhelésre
 
Gewiss okosotthon megoldások
10 termék

A Gewiss úttörő megoldásokat kínál a minden igényt kielégítő intelligens otthon- és épületvezérlés területén. Termékeinek széles köre magában foglalja a legfőbb nemzetközi szabványoknak megfelelő szerelvény rendszereit, és a számos innovatív technológiát felvonultató Otthon & Épületautomatizálási rendszert egyaránt (vezeték nélküli technológia és KNX rendszer). Így képes az épület/rendszer teljesítményének növelésére, az energiamegtakarításra, kényelmessé és biztonságossá téve azt. A rendszer vezérlése mind helyileg, mind pedig távolról is megoldható Interneten keresztül. Az elemek külseje, anyagai és vonalvezetése igényes formatervezési megoldásokat kínálnak minden alkalmazáshoz.

10 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Mozgásérzékelők, jelenlét-érzékelők
Mozgásérzékelők, jelenlét-érzékelők
Épületautomatizálás
Épületautomatizálás
Világításvezérlő és világítás-távvezérlő rendszerek
Világításvezérlő és világítás-távvezérlő rendszerek
Érzékelők, távadók
Érzékelők, távadók
Fűtésszabályozók
Fűtésszabályozók
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...