Csúszózsaluzatok, kúszózsaluzatok, alagútzsaluzatok, hídzsaluzatok

Doka Xclimb 60 vezetett kúszózsalu Doka hídszegélyzsalu T Doka aknaállvány Doka önkúszó zsalurendszer SKE 50, SKE 100
 
Doka kúszózsalu rendszerek
4 termék

A Doka kúszózsalu rendszereivel biztonságosan éri el célját, mivel a Doka innovatív technikája évtizedes zsaluzási tapasztalatokra támaszkodik. Ezeket a rendszereket sokoldalúan lehet alkalmazni és megfelelnek a legmagasabb biztonsági standardoknak is.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
MEVA MAC kúszózsaluzat MEVA MGC vezetett kúszórendszer
 
MEVA kúszózsaluzat
2 termék

Magas épületek zsaluzására alkalmas kúszórendszerek.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
PERI VARIOKIT mérnöki elemkészlet PERI ACS önkúszó zsaluzat PERI RCS sínes kúszórendszer PERI CB kúszózsaluzat
 
PERI kúszózsaluzatok
4 termék

PERI VARIOKIT mérnöki elemkészlet, PERI ACS önkúszó zsaluzat, PERI RCS sínes kúszórendszer, PERI CB kúszózsaluzat.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A csúszózsaluzatok haladása közben a ki- és bezsaluzás folyamatosan történik, így a monolit vasbeton szerkezetek megszakítás nélkül építhetők. Az adott munkafázis kibetonozását és a beton megszilárdulását követően csúsztatják feljebb a nagytáblás zsaluzatot, amit a már megkötött betonfalhoz rögzítenek. A csúszózsaluzásos technológia előnye, hogy nincs szükség tartószerkezetre a szerkezetépítéshez és alkalmazásukkal bonyolult alaprajzi megoldások is egyszerűen kivitelezhetők. A technológia egyaránt alkalmas állandó falvastagságú, valamint változó keresztmetszetű függőleges és dőlt falszerkezetek megvalósítására.

A kúszózsalus technológia olyan öntött falas építési rendszer, ahol a tartófalak és födémek szintenként eltérő ütemben készülnek el. Az egyes építési szakaszok (zömök) elkészülte után a zsaluszerkezetet hidraulikával szakaszosan tovább kúsztatják. Időjárási körülményektől függetlenül alkalmazhatók az önkúszó zsaluk. Ebben az esetben a zsaluzatot és az állványszerkezetet hidraulikus emelővel vagy falra rögzített kúszósíneken vagy kúszó automata segítségével mozgatják. A kúszózsaluzatok az áthelyezhető nagytáblás zsaluzati rendszerek használatával növelik a betonfalak építésének gyorsaságát és gazdaságosságát. Alkalmazhatók hídpillérek, tornyok, silók, tárolók, ipari csarnokok, raktárak, középületek lépcsőházainak és szerelőaknáinak szerkezetkialakításánál.

Az alagútzsaluzatos építés a kúszózsalus eljárás azon változata, amikor az adott szint tartófalait és födémszerkezeteit egy ütemben betonozzák. A harántirányú teherhordó falak és az arra felfekvő födémek alkotta alagút lezárására előregyártott falszerkezeteket - végfalakat - használnak. Az alagútzsaluzat egy darab vagy két fél darab alagút zsaluelemből állítható össze. Az ilyen öntött falas építéstechnológiát többnyire lakó- és középületeknél alkalmazzák.

A zsalukocsis hídzsaluzási megoldás, hídszegély és a hídpálya konzol alkalmazásával a hídszerkezetek építésének flexibilis, gyors és gazdaságos módja.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...