Építési kiadványok

Magyar Építéstechnika szaklap
 
Magyar Építéstechnika szaklap

A Magyar Építéstechnika az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) hivatalos lapja. Iránymutató szakfolyóirat a magyarországi építőipar teljes szférájára. Gyakorlati beállítottságú, az építőipar valamennyi területével – a tervezéstől az alapanyaggyártáson keresztül a magas- és mélyépítő-ipari kivitelezéséig, ezek műszaki fejlesztéséig – számos szakmai témával foglalkozó, általános építőipari műszaki-kereskedelmi szakfolyóirat. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új technológiákról és termékekről, megoldást kínál a felvetődő problémákra. Rendszeresen tudósít az építőipar fontosabb hazai és külföldi eseményeiről, kiállításokról, kongresszusokról, szakmai tanácskozásokról. Különös figyelmet fordít olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek a tervezőknek, a kivitelezőknek, a kereskedőknek és a felhasználóknak, valamint a legkorszerűbb ismereteket elsajátítani kívánó tanulóifjúságnak egyaránt fontosak.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Műszaki irányelv kerámiaburkolatok kialakításához
 
Műszaki irányelv kerámiaburkolatok kialakításához

Az irányelv meghatározza a kerámiaburkolatokra vonatkozó minőségi és teljesítményre vonatkozó elvárásokat, szabályokat fektet le, és utasításokat ad a kerámia burkolólapok kiválasztására, a lerakásra, a használatra és a karbantartásra vonatkozóan, valamint felsorolja azokat a sajátos és tipikus konform megoldásokat, melyek lehetővé teszik az elvárt minőségi- és teljesítménybeli elvárások hosszú távú fenntartását.
Az irányelv kül- és beltéri, elsősorban ragasztóval, esetleg cementhabarccsal vagy egyéb módszerrel rögzített kerámia padló- és falburkolatokra vonatkozik.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kivitelezési irányelv homlokzati hőszigetelő rendszerekhez
 
Kivitelezési irányelv homlokzati hőszigetelő rendszerekhez

Bevonatréteggel ellátott, többrétegű, ragasztott táblás homlokzati hőszigetelő rendszerek (ETICS-THR) kivitelezése.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Az építési kiadványok az építőipari technikai vagy termékbeli újdonságokról, technológiákról, eljárásokról és eseményekről számolnak be. A szakfolyóiratok és szaklapok az építőipar műszaki és kereskedelmi témáival foglalkoznak, a tervezéstől a kivitelezésig széles körben mutatják be az új technológiákat, irányelveket és termékeket. Beszámolnak a már elkészült épületekről és építményekről, a kivitelezési érdekességek mellett ismertetik a tervezői koncepciót és ideológiát. Tudósítanak a hazai és külföldi kiállításokról, rendezvényekről és kongresszusokról, jogi változásokról. A szakkönyvek az építőiparban alkalmazott termékeket, szerkezeteket, eljárásokat és anyagjellemzőket mutatják be átfogó ismeretek rendszerezésével. Általános bemutatást adhatnak a laikus olvasóknak, de tartalmazhatnak mélyebb ismertetést is az építőiparban jártas személyeknek. A technikai kézikönyvek a tervezéshez és kivitelezéshez szükséges pontos iránymutatást adják, használatukkal az adott termék vagy technológia szakszerű alkalmazását segítik elő. Az építési kiadványok, cikkek, szakismeretek, pályázatok, események, interjúk, portrék nyomtatott formában vagy online portálokon olvashatók, illetve e-bookra tölthető formában is megtalálhatók. Az olvasói célcsoport az építőipari vállalkozók, iparosok, kivitelezők, építőmérnökök, építészek, építőanyag gyártók és forgalmazók köréből, valamint az építőipar iránt érdeklődő személyekből áll.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...