Gázérzékelők, gázjelző rendszerek

Honeywell Home szén-monoxid (CO) vészjelzők
 
Honeywell Home szén-monoxid (CO) vészjelzők

A háztartásban leggyakrabban előforduló szén-monoxid mérgezés megelőzhető az ingatlanban tartózkodók számára riasztással jelző Honeywell Home vészjelző készülékekkel, melyek megfelelnek az Európai szabványoknak, BSI Kitemark tanúsítvánnyal rendelkeznek, valamint a magyarországi Stieber Levegőtisztaság-Védelem laboratóriumban is bevizsgálva, tanúsítva lettek. A szén-monoxid vészjelző használata a leghatékonyabb módja a CO szivárgás időben, azaz még a mérgezés legenyhébb tüneteinek kialakulása előtt történő észlelésének.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Resideo R200C2-E szén-dioxid (CO₂) vészjelző
 
Resideo szén-dioxid (CO₂) vészjelző

Az R200C2-E vészjelző egyértelműen jelzi a CO₂-szintet, és hang- és vizuális riasztásokkal figyelmeztet a növekedésére. A lakásban vagy munkahelyen telepített szén-dioxid vészjelző segítségével könnyen felmérhető a beltéri levegő minősége, és egy pillantással látható, hogy mikor emelkedik túl magasra a koncentráció szintje. Ez segít gondoskodni a helyiség szellőztetéséről és friss levegő bejuttatásáról.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
ABUS CO2WM110 AirSecure CO₂ érzékelő
 
ABUS CO2WM110 AirSecure CO₂ érzékelő

Az ABUS AirSecure megbízhatóan figyelmeztet a beltéri megnövekedett CO₂-koncentrációra, hőmérsékletre és páratartalomra. Az érzékelő élettartama tíz év. Az AirSecure felszerelhető a falra, valamint elhelyezhető komódokon, asztalokon vagy polcon is. A nagyméretű OLED kijelző mellett egy LED színjelző és egy akusztikus riasztó is beépítésre került.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

A gázérzékelők, gázjelző rendszerek feladata a tűz- és robbanásveszély, valamint egészségre ártalmas gázkoncentráció időbeni érzékelése és jelzése. A gőz vagy gáz halmazállapotú anyagok levegővel való keveredését, a termikus bomlás vagy égés során keletkező gázokat, a robbanásveszélyes ködöt, illetve a tökéletlen égésnél felszabaduló szénmonoxid (CO) okozta robbanásveszélyes környezetet észlelik. Ekkor az érzékelőkből és érzékelő központból álló gázérzékelő rendszerek az alsó robbanási határérték (ARH) bizonyos értékeinél előjelzést, illetve vészjelzést adnak. Az emberre és környezetre mérgező hatású toxikus gázok érzékelésekor a készülékek az egészségügyi határérték elérésénél kezdik meg a vészjelzést. A gázjelző rendszerek leggyakoribb elhelyezése a kazánházakban és gázkazánok közelében, garázsokban, parkolóházakban, pincékben jellemző, valamint üzemekben és egyéb veszélyeztetett technológiák közelében is megtalálhatók.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...