Gyártóspecifikus épületgépészeti szoftverek

Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyú kiválasztó program Panasonic vízköri kapcsolási rajz kiválasztó Panasonic zajkalkulátor hőszivattyúhoz Panasonic DX PRO Designer tervezői kiválasztó program
 
Panasonic tervezői, kivitelezői szoftverek és applikációk
7 termék

7 termék
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Almeva Kesa-Aladin kéményméretező számítógépes program
 
Almeva Kesa-Aladin kéményméretező számítógépes program

A KESA Aladin számítógépes program az EN 13384-nek megfelelő professzionális kalkulációs szoftver. A KESA Aladin szoftverrel éppoly könnyen méretezheti egy háromemeletes ház olajtüzelésű kazán égéstermék-elvezetőjét, mint egy kaszkád összekötésű öt kondenzációs kazánból álló komplex kazánházét. A szoftvert a változó szabványoknak és szabályozásoknak megfelelően folyamatosan fejlesztik. Ezen felül újabb és újabb készülékek, égéstermék-elvezető rendszerek vagy más égéstermék-elvezetési alkatrészek kerülnek piacra, melyek jellemző adatait a rendszerbe folyamatosan feltöltik.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A gyártóspecifikus épületgépészeti szoftverek a gyártók saját termékeinek kiválasztásához, méretezéséhez és betervezéséhez adott segédletek. A 2D-s és 3D-s rajzfelületű tervezőszoftverek és méretezőszoftverek vízellátási és vízelvezetési rendszereket, gépészeti csöveket és szerelvényeket, szaniter berendezéseket, fűtéstechnikai, légtechnikai, klíma- és hűtéstechnikai, valamint megújuló energiákkal kapcsolatos berendezéseket, készülékeket és rendszereket gyártó cégek termékeihez készülnek. A gyártóspecifikus épületgépészeti programokban a gyártók által kínált termékek könnyen betervezhetők, a 3D-s megjelenítéssel térben mozgathatók, paramétereik változtathatók. Ezen műveletek során a szoftverek adott számításokat és kimutatásokat végeznek, esetenként tételes anyagkiírást tartalmazó specifikációkat, árkalkulációkat készítenek. Használatukkal például megadható az épületgépészeti szigetelések vastagsága, megoldható a hőleadók kiválasztásához szükséges hőtechnikai méretezés. Az épületgépészeti szoftverekkel a hőszükséglet megállapítása után kiszámolható a felületfűtéseknél alkalmazott fűtéscsövek távolsága, valamint méretezhetők a kazánok, osztók és szelepek. A hidraulikus beszabályozó szelepek paramétereinek meghatározására, a termosztatikus radiátorszelepek beállítására és a hidraulikai beszabályozási tervekbe illeszthető rendszerek készítésére is alkalmasak lehetnek. A szelekciós webalkalmazások és programok adatbázisukkal az átlátható termékkiválasztást, a termékek közötti szűrést és keresést, valamint a termékinformációk gyors elérését teszik lehetővé. Felületük a kategóriákra, típusokra, felhasználási területekre és műszaki specifikációkra osztott rendszerezések által válik igazán felhasználóbaráttá.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...