Ágysávok, nővérhívók, kórházi kommunikációs rendszerek

ELSO SIGMA vészhívó berendezés mozgássérült WC-be
 
ELSO SIGMA vészhívó berendezés mozgássérült WC-be

A vonatkozó előírások értelmében a középületekben található akadálymentes WC-ket vészhívó berendezéssel kell felszerelni. Ezért a Schneider Electric kimondottan ehhez az alkalmazáshoz állított össze szetteket az ELSO SIGMA hívóberendezés elemeiből. Az akadálymentes WC szettek egy nyomó-húzó kapcsolóból, egy nyugtázó gombból, egy szobajelző lámpából és a három tápegységverzió egyikéből állnak. A szett UPS (szünetmentes) tápegységet és hozzá tartozó akkumulátormodult tartalmaz, amely áramkimaradás esetén biztosítja a rendszer működését. A rendszer kiépítettsége igény szerint bővíthető. További hívó és leállító kapcsolók, valamint csoportjelző lámpák beépítése által összetettebb jelzőrendszerek is létrehozhatóak.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Nővérhívó rendszerek
 
Program Mosaic és BUS/SCS nővérhívó egységek

BUS/SCS digitális nővérhívó rendszer kezelőegységekkel (jelző- és nyugtázó, valamint fényjelző egységekkel betegszobához és nővérszobához), tápegységekkel, bővítő egységekkel, fizikai és virtuális konfigurálókkal, központi vezérlő egységgel. Program Mosaic analóg nővérhívó rendszer kijelző egységekkel nővérszobába, folyosói és szobai szerelvényekkel.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Segélyhívó, nővérhívó szett mozgássérült WC-be
 
Legrand segélyhívó, nővérhívó szett mozgássérült WC-be

Mozgássérült WC-szett 1 helyiséghez központi kijelzés nélkül, helyi hang és fényjelzéssel.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Ágylámpasávok
 
Legrand ágylámpasávok

A kórházi ágysávok a betegágynál helyi világítást és terméktől függően több funkciót ötvözhetnek, melyek a beteg komfortját, biztonságát és ellátását szolgálják.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Electraplan kórházi ágysávok
 
Electraplan kórházi ágysávok

Kórtermi ágylámpasáv és intenzív technológiai kiszolgáló sávok.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Visocall IP kórházi kommunikációs rendszerek
 
Visocall IP kórházi kommunikációs rendszerek

A Visocall IP egy közös technikai platform a kommunikáció, szervezés és ápolás számára. Visocall IP a saját alapstruktúrájában lefedi az összes lényeges rendszerfunkciót, mint: nővérhívó kommunikációs rendszert, IP-telefont, chipkártya-rendszert, elektroakusztikai funkciókat, intra- és internetet a személyzet és páciensek számára, továbbá a videóstreaminghez való előkészítést is. A rendszer IP-struktúrája más IP-alapú létesítményekkel is kombinálható.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
SIGMA mozgáskorlátozott segélyhívó rendszer
 
SIGMA mozgáskorlátozott segélyhívó rendszer

A SIGMA rendszer biztonságot nyújt azoknak, akik betegségükben, mozgáskorlátozottságukban segítségre szorulnak. A rendszer tökéletes megoldás mozgáskorlátozott WC-hez, idősek otthonához, orvosi rendelőkhöz. A hívást a megfelelő helyre felszerelt elektronikus jelzőlámpa jelzi, illetve a asegélyhívás vizuális és akusztikus jelzést is kivált. Egy visszajelző, megnyugtató LED a hívógombon jelzi, hogy a segélyhívás megtörtént. Ezáltal segítség érkezhet egy gombnyomásra a családtól, a szomszédtól, a személyzettől vagy az orvostól.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Induct Trade mozgáskorlátozott WC vészjelző
 
Induct Trade mozgáskorlátozott WC vészjelző

A mozgásukban korlátozott személyek számára biztonságot nyújtó rendszer gyorsan és egyszerűen telepíthető. A plafonról lelógatott kapcsolókábel segítségével a rendszer hang és fényjelzés egyidejű működésbe lépésével jelez a segítségnyújtónak. A falra szerelt kapcsoló segítségével az esetleges téves riasztást a segítségkérő bármikor megszakíthatja. A központi egységhez érkező jelzést a segítségkérést észlelő személy a segítségnyújtás előtt megszakíthatja, valamint szükség esetén kérheti a valós szükséghelyzet megerősítését.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Az ágysávok kórtermekben, idősek otthonában alkalmazott, ágy fölé szerelt orvosi ellátó rendszerek, melyek a betegek és idősek biztonságát, valamint az ápoló személyzet gyors és hatékony beavatkozását, munkáját segítik. Az alumínium profilú ágysávok vagy ágylámpasávok magukban foglalják a betegellátáshoz szükséges villamos műszerek dugaljait, az oxigén és orvosi gázok (például oxigén, altatógáz, sűrített levegő) csatlakozó helyeit, a nővérhívót, rádió és zenét szolgáltató hangcsatornát, valamint az olvasó és derengő világítást nyújtó világítótesteket. Felszereltségük szintje különbözhet annak függvényében, hogy intenzív osztályon, újszülött ellátásra, rehabilitációs vagy idős ápolás területén alkalmazzák.

A nővérhívó berendezések a segítségre szoruló személyek és a nővérek, orvosok közötti kommunikációt segítik, kórházakban, gyógy- és rehabilitációs klinikákon, idős otthonokban. Jelentősen emelik a betegek biztonságérzetét, hatékonyabbá, egyszerűbbe teszik a nővérek munkáját. Az ágy mellé telepített lengő-, húzó-, vagy nyomókapcsolóval a beteg eljuttathatja jelzését a nővérnek. A nővért a központi készüléken hang- és fényjelzés figyelmezteti. A hívásjelző tábla alapján a hívás helye szoba szerint azonosítható. A szobák ajtajánál jelzőfény segíti a folyosóról való megtalálást. Az ágy mellett található egy nyugtázó gomb, amely jelzi a központi egység felé, hogy ápolószemélyzet van a szobában. A nővérhívó rendszer kiterjeszthető a mellékhelyiségekre, orvosi szobákra. A központi egység vezetékes összeköttetésben áll a szobákban elhelyezett kliensekkel. A vezeték nélküli rendszerekben a beteg-nővér kommunikáció rádióhullámokon valósul meg. Ezek az alaptulajdonságok kiegészíthetők beszédfunkcióval, melyek esetén mikrofonnal és hangszóróval egészül ki a berendezés.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...