proidea.hu online termékinformációs katalógus

Elektromos melegvíztárolók


Épületgépészet   Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények   Elektromos melegvíztárolók

Az elektromos melegvíztárolók vagy villanybojlerek széleskörűen elterjedt tároló rendszerű vízmelegítők, melyek villamos áram energiáját felhasználva állítanak elő használati melegvizet. A vizet a hőszigetelt tartályban elhelyezett fűtőszál (fűtőtest) melegíti fel, és hőmérséklet-szabályozó (külső vagy belső termosztát), illetve hőmérséklet korlátozó tartja a beállított vagy maximált hőfokon. A tartály anyaga nagyban függ attól, hogy a HMV nyomás alatt van benne, vagy nyitott rendszerű vízmelegítőről van szó. Ennek alapján előfordulnak műanyag, üvegszálas műanyag, műanyag bevonatos vagy horganyzott, illetve rozsdamentes acél tartályok. A tartályok köré épített, külső burkolattal védett hőszigetelés anyaga és vastagsága nagyban meghatározza a készülék hőntartási képességét és a felhasznált energia mennyiségét. A hőmérsékletkorlátozó egy biztonsági kiegészítő, mely a szabályozó meghibásodása esetén védi a készüléket a túlmelegedéstől. Ezen kívül a zárt rendszerű készülékeket biztonsági szelep védi a túlnyomástól. A villanybojlerbe helyezett aktív anód olyan anyagból készül, amelynek természetes korróziója elkerülhetővé teszi a tartály acélfalának esetleges korrodálását. Ezzel megelőzhető a tartály kilyukadása mindaddig, amíg az anód el nem fogy. A hagyományos villanybojlerekben könnyen képződik vízkő, mely a készülék hatékonyságát fokozatosan rontja, valamint a tartályt károsítja. Ezért célszerű a vízlágyító, valamint eleve korszerű fűtőtesttel felszerelt villanybojlerek alkalmazása. Az elektromos melegvíztárolók üzemeltetése éjszakai árammal is lehetséges, ami lényegesen olcsóbb, mint a nappali áram tarifája. Emiatt is gyakoribb a nagyobb (általában 80-120 liter) térfogatú elektromos melegvíztárolók használata.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
HAJDU Zrt. elektromos, nyílt rendszerű, szabadkifolyású vízmelegítői
Aquastic elektromos forróvíztárolók
Stiebel Eltron melegvíz-tárolók, vízforralók, vízmelegítők
HAJDU elektromos forróvíztárolók
HAJDU elektromos forróvíztárolók

A HAJDU elektromos, zártrendszerű forróvíztárolók háztartási, kommunális, ipari használati melegvíz igény kielégítésére szolgálnak, alacsony készenléti energia igénybevételével. Az igen széles választéknak köszönhetően szinte minden igényhez választható optimálisan megfelelő készülék. A zártrendszerű tárolós vízmelegítők tartálya acéllemezből készül, a korrózió elleni védelmet speciális titánium tartalmú tűzzománc bevonat és magnézium aktív anód biztosítja. Ezek a készülékek több vízvételi hely, illetve zuhanyzós csaptelepek ellátására alkalmasak. A készülékek hőszigetelése freonmentes, ciklopentán hajtóanyagú poliuretán szigetelő hab. A falra függőlegesen felszerelhető forróvíztárolók, ún. Z… típusok, lehetnek 10, 15 (alsó és felső elhelyezési lehetőséggel), 30, 50, 80, 120, 150 és 200 literes űrtartalmúak, a vízszintesen elhelyezhetőek 80, 120, 150, 200 literesek, az álló kivitel pedig 150, 200 és 300 literes.

Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2019.05.22    
2019.04.24    
2018.09.06    
2018.03.14    
2016.09.06    
2014.03.03    
2014.01.10    
2013.10.31    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  melegvíz  melegvíztároló  villany  villamos  használati  melegvíz  HMV  termelő  tároló  tartály  fűtőszál