Nyomásfokozó szivattyúk

Comeo - kompakt nyomásfokozó szivattyú Movitec - nagynyomású in-line szivattyú KSB Safety Boost biztonsági tartályos nyomásfokozó egység
 
KSB nyomásfokozó szivattyúk
3 termék

A KSB-szivattyúk, -szerelvények és komplett rendszerek felhasználási területe az épületek vízellátásában többek között a nyomásfokozás.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Nyomásfokozó szivattyúkra elsősorban olyan helyen van szükség, ahol a vízszolgáltató közművek által biztosított víznyomás nem elegendő a hálózaton levő egyes távoli (például magasabb emeleteken elhelyezkedő) csapoló helyek megfelelő nyomású vízzel történő ellátására. Ezek a berendezések automatikusan biztosítanak megfelelő minőségű vízellátást közüzemi vízhálózatból vagy tartályból. Amikor a vízelosztó hálózat nyomásának növelése a cél, a nyomásfokozó szivattyú a közüzemi vezeték és az épület saját vízhálózatának találkozási pontján, például a vízóra után helyezkedik el. A függőleges tengelyű szivattyúk alkalmazásával kisebb nyomáskülönbség, de nagy emelőmagasság érhető el, míg a vízszintes tengelyű szivattyúk kisebb emelőmagasságot és nagyobb nyomást szolgáltatnak. Abban az esetben, amikor a vízhálózatból leágazó független, különálló hálózat víznyomásának szabályozása történik, a leágazásnál szakaszoló és visszacsapó szelep beiktatása után csatlakoztatható nyomásfokozó berendezés. A klasszikus nyomásfokozó szivattyúk állandó fordulatszámú, míg a korszerűbb változatok a változtatható fordulatszámú szivattyúk. Ezek a berendezések a hálózati ivóvíz és használati víz nyomásszinten tartása mellett alkalmazhatók kazántáplálásra, hűtővízkörökben, tűzvédelmi és egyéb technológiai rendszerekben is. Nyomásfokozó szivattyúkkal a tűzoltó berendezés által megbízhatóan, készenlétben tartható az oltóvíz. Lakóházak, szállodák, kórházak, iskolák, irodaházak, közigazgatási épületek, áruházak néhány példát jelentenek széleskörű alkalmazási területeik közül.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...