Viessmann Fűtéstechnika Kft. Viessmann univerzális fatüzelésű kazánok

Egyedi igényekre illeszthető, nagy teljesítményű biomassza kazánok, a hagyományos fűtési rendszerek környezetbarát és gazdaságos kiváltására vagy kiegészítésére. Az ajánlott készülék típusát a tüzelőanyag- és az ügyfél igényei határozzák meg. A speciális fatüzelésű kazánok teljesítménye 1250 kW-ig, a komplett fatüzelésű rendszereké pedig 13000 kW-ig választható, síktoló-rostélyos, fokozatos rostélyos, befúvásos, vagy teljesen egyedi tüzeléssel. CO2-semlegességének köszönhetően a biomassza meghatározóan járul hozzá az élhető jövő fenntarthatóságához, valamint kisebb áringadozás jellemzi, mint más hagyományos tüzelőanyagokat.

Termékcsalád tagjai

Vitoflex 300-RF rotációs tüzeléses fatüzelésű fűtőkazán
 
Vitoflex 300-RF rotációs tüzeléses fatüzelésű fűtőkazán

A Vitoflex 300-RF egy automatikus szilárd tüzelésű kazán legfeljebb 35 százalékos nedvességtartalmú fapellettel, faaprítékkal és faforgáccsal történő tüzeléshez. Egy betolócsiga vezeti el a mozgó rostélyra a tüzelőanyagot, amely ott elgázosításra kerül. A felszálló éghető gázokat egy rotációs ventilátor elkeveri levegővel, és a gázok elégnek. 150 ... 540 kW teljesítmény-tartományával megfelel többlakásos épületek fűtésére.A Vitoflex 300-RF fatüzelésű fűtőkazánok alkalmasak a konténerben történő mobil felhasználásra is.Mindenütt ideális megoldás, ahol nem áll rendelkezésre kazánház, vagy ahol egy hőközpont kicserélésekor átmenetileg is hőt kell termelni.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitoflex 300-UF rostélytüzeléses fatüzelésű kazán
 
Vitoflex 300-UF rostélytüzeléses fatüzelésű kazán

A Vitoflex 300-UF egy rostélytüzeléses fatüzelésű, 390…1250 kW névleges hőteljesítmény tartományú, maximálisan 50% nedvességtartalmú fa tüzelőanyagok számára, a legnehezebb feladatokra (magas, w10 ... w50 értékű tüzelőanyag-flexibilitás) kialakított kazán. Az előtoló és alátoló tüzelés kombinációjával a Vitoflex 300-UF a legkorszerűbb technikai színvonalat képviseli. A betolócsiga bevezeti a fa tüzelőanyagot a tüzelő vályúba, ahol megtörténik annak előszárítása. A külső rostélyon és a mozgó előtoló rostélyon a tüzelőanyag teljesen elgázosodik. Ezután a fagázok szekunder levegő szabályozott hozzávezetésével elégnek.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitoflex 300-VF teljesen automatikus fatüzelésű fűtőkazán
 
Vitoflex 300-VF teljesen automatikus fatüzelésű fűtőkazán

A Vitoflex 300-VF egy teljesen automatikus fatüzelésű, 280…1700 kW névleges hőteljesítmény tartományú fűtőkazán síktolórostélyos tüzeléssel. A Vitoflex 300-VF nedves aprított lucfenyő, pellet vagy erdei és fűrészüzemből származó maradékfa elégetésére alkalmas. Egy csigás betolóval, vagy vízzel hűtött garattal rendelkező hidraulikus betolóval történik a síktolórostély tüzelőanyag-ellátása. A Vitoflex égéstér primer oldali levegőszabályozással van kivitelezve a NOx-kibocsátás csökkentése érdekében. Ezt a hatást kiegészítőleg (választható) égéstermék-recirkuláció erősíti. Az akár 92 százalékos hatásfok moduláló üzemmódban is lehetővé teszi a legnagyobb hatékonyságot.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitoflex 300-FSB teljesen automatikus fatüzelésű fűtőkazán
 
Vitoflex 300-FSB teljesen automatikus fatüzelésű fűtőkazán

A Vitoflex 300-FSB egy teljesen automatikus fatüzelésű, 180…1700 kW névleges hőteljesítmény tartományú fűtőkazán síktolórostélyos tüzeléssel. A Vitoflex 300-FSB nedves aprított lucfenyő, pellet vagy erdei és fűrészüzemből származó maradékfa elégetésére alkalmas. Egy csigás betolóval, vagy vízzel hűtött garattal rendelkező hidraulikus betolóval történik a síktolórostély tüzelőanyag-ellátása. A Vitoflex égéstér primer oldali levegőszabályozással van kivitelezve a NOx-kibocsátás csökkentése érdekében. Ezt a hatást kiegészítőleg (választható) égéstermék-recirkuláció erősíti. Az akár 92 százalékos hatásfok moduláló üzemmódban is lehetővé teszi a legnagyobb hatékonyságot.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Vitoflex 300-SRT teljesen automatikus fatüzelésű fűtőkazán
 
Vitoflex 300-SRT teljesen automatikus fatüzelésű fűtőkazán

A Vitoflex 300-SRT egy teljesen automatikus, tartós üzemű fatüzelésű fűtőkazán fokozatos rostélyos tüzeléssel. A Vitoflex 300-SRT biomasszakazán akár 55 százalékos nedvességtartalmú fát is képes elégetni. Idetartoznak a kedvező árú, nem előszárított anyagok, mint pl. az erdészeti gazdálkodásból származó fa, zöldvágás, fakéreg és területgazdálkodásból kikerülő fa. A fokozatos rostélyos tüzelést 8000 óra teljes éves teljesítményre alakították ki. Ezzel a kazán egy áramtermelésre szolgáló gőzturbina hajtására is megfelel. A Vitoflex 300-SRT teljesítménye igazodik a tényleges hőszükséglethez. Ezzel vonzó megoldás önkormányzatok és közüzemi energiaellátók számára.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Vitoflex 300-FSR teljesen automatikus fatüzelésű fűtőkazán
 
Vitoflex 300-FSR teljesen automatikus fatüzelésű fűtőkazán

Teljesen automatikus, nagy teljesítményű fatüzelésű fűtőkazán síktolórostélyos tüzeléssel, 850…13000 kW teljesítmény-tartománnyal. A síktolórostélyos tüzeléshez erdei és fűrészüzemből származó maradékfa, fafeldolgozás során keletkezett maradékfa, farostlemez és MDF használható. Az égéstermék portartalma rendkívül alacsony a nyugodt parázságynak köszönhetően. A tüzelőanyag akár 92 százalékát képes hővé alakítani. Forróvíz- és gőzkazán-berendezésekhez is alkalmas. A magas hatásfokhoz hozzájárul az is, hogy a sugárzási veszteség a legalacsonyabb mértékű. Ehhez a kazánberendezés komplett hőszigeteléssel rendelkezik. A Vitoflex 300-FSR fatüzelésű fűtőkazán megfelel az iparban, szolgáltatóknál vagy önkormányzatoknál alkalmazott hőközpontokhoz.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Vitoflex 350-VFE teljesen automatikus fatüzelésű fűtőkazán
 
Vitoflex 350-VFE teljesen automatikus fatüzelésű fűtőkazán

Teljesen automatikus fatüzelésű fűtőkazán befúvásos tüzeléssel, 860…13000 kW teljesítmény-tartománnyal. A befúvásos tüzelés és a pernye magas hőmérsékletű utóégetése ideális megoldássá teszik faliszt és fűrészforgács esetén. A fűrészpor befúvásra kerül a samott téglával teljesen kibélelt és kiválóan szigetelt égéskamrába, és az erre a célra speciálisan kialakított égéstérben optimálisan elég. A Vitoflex 350-VFE samottmasszában történő hőtárolása magas égéstér-hőmérsékletet és nagyon alacsony károsanyag-kibocsátási értékeket biztosít. A 3 huzamú lángcsöves és a 2-huzamú hűtőernyős kazánok 190 °C alatti égéstermék-hőmérsékletet biztosítanak az alacsony károsanyag-kibocsátáshoz teljes terheléses üzemmódban.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Ajánlott kategóriák

Szilárd tüzelésű kazánok
Szilárd tüzelésű kazánok
Kémények
Kémények
Béléscsövek
Béléscsövek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...