Vitovent 200-P kompakt légkezelő és hővisszanyerős szellőztető berendezés

Vitovent 200-P kompakt légkezelő és hővisszanyerős lakásszellőztető berendezés

A Viessmann új készüléke megszűri a teret a szálló, esetlegesen vírust is magukba foglaló aeroszoloktól

Magyarországon is elérhetővé vált a Viessmann németországi központjában fejlesztett és gyártott, nagyteljesítményű helyiségszellőztető és légszűrő berendezése, Vitovent 200-P néven.

A készülék olyan, mesterséges szellőzéssel el nem látott iskolatermek, edzőtermek, közjegyző és jogi képviseleti irodák, vagy vállalkozások nagyobb tárgyaló- vagy oktatótermeinek az utólagos gépészeti kiegészítő berendezése lehet, amivel a helyiségben tartózkodók komfortos és kellemes frisslevegő ellátása mellett a helyiségben esetlegesen vírussal fertőzött kis aeroszolok szűrése is egy készülékkel lehetséges.

Vitovent 200-P oktatásiintézményben
Vitovent 200-P oktatási intézményben
Alkalmazás oktatási intézményben
Vitovent 200-P óvodában
Vitovent 200-P óvodában
Alkalmazás óvodában

A berendezés működése teljesen automatikus, a helyiség CO2 koncentrációja szerint vezérelt, egyéb beavatkozást nem igényel. Ez a gyakorlatban egy iskolaterem esetén azt jelenti, hogy amikor reggel a gyerekek megérkeznek és az oktatás elkezdődik, akkor az alapszellőzés mellett a CO2 koncentráció növekedéséből a gép észreveszi, hogy a helyiség használata elkezdődött, és úgy szabályozza a frisslevegő bevitelt, hogy a térben a levegő minősége a tanuláshoz megfelelő legyen.

Emellett a tér levegőjét nagy teljesítményen szűri a beépített HEPA H14 szűrőivel, megszűrve a teret a szálló, esetlegesen vírust is magukba foglaló aeroszoloktól. Amikor az oktatásnak vége és a gyerekek hazamennek, akkor a CO2 koncentráció változásából tudja a berendezés, hogy a terhelés megszűnt, csökkentheti a teljesítményét. Mindezt teljesen automatikusan, külső beavatkozás nélkül.

Az eddigi üzemeltetési tapasztalatok alapján 30 fős, 250 légköbméteres osztályterem esetén évenkénti két szűrőcsere és karbantartás elegendő.

A Viessmann oldalon itt tekinthető meg a termék.

A hírben szereplő termékek
Vitovent 200-P helyiségszellőztető és légszűrő berendezés
 
Vitovent 200-P helyiségszellőztető és légszűrő berendezés

A Vitovent 200-P egy nagyteljesítményű helyiségszellőztető berendezés mesterséges szellőzéssel nem rendelkező terekbe, 30 főig: max. 800 m³/h teljes légszállítás, levegőszűrés HEPA H14 szűrővel, 400 m³/h frisslevegő betáplálás, entalpia hőcserélővel ellátott hővisszanyerés, CO₂ koncentrációra történő vezérlés.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Kompakt légkezelők
Kompakt légkezelők
Hővisszanyerős szellőztető rendszerek
Hővisszanyerős szellőztető rendszerek
Légtechnika
Légtechnika
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...